Miért Kecskemét? Helyszíni beszámoló a 2017-es Dicsőítő Iskolából

blog

2017.08.10.

Kecskemét az alföldi református keresztyénség egyik fontos központja, ahol gazdag hagyományokat megöröklő, a város életébe mélyen gyökerező, létszámában is erős kálvinista közösség működik 1567 óta. Első templomukat 1568-ban építették, de a város főterén álló, szépen felújított templomépület őse csak 1684-ben készült el. Érdekesség, hogy ehhez az engedélyt a török császártól kellett megszerezniük a kecskemétieknek. Ma egyébként 2 egyházkerület is működik a városban.

Kép forrása: HotelOnlineHungary

 

Nem kérdés, hogy szívesen látnak itt minket, de miért idén esett Kecskemétre a választás?

Mészáros Ágnest kérdeztük.

„A helyszínek megválasztásánál általában arra törekszünk, hogy minden évben más hazai református kistérség központját látogassuk meg, de sok egyéb szempontot is mérlegelnünk kell. Elsősorban valóban azt, hogy szívesen látnak-e minket, hiszen elképzelhető lenne – még nem fordult elő – hogy például a zenei megújítást ellenző gyülekezetek nem támogatnák a helyi megjelenésünket.

Kép forrása: top7hungary

Emellett figyelembe kell vennünk a szállás és étkezés lehetőségeit a kiválasztott helyszínen. A kurzusok és műhelyek miatt szükségünk van egy olyan intézményre, általában egy iskolára, ahol ezek működhetnek. Arra törekszünk, hogy a foglalkozások- étkezések- szállások távolsága bejárható legyen. Döntő, de nem mindent felülíró szempont az árszint kérdése. Nem elhanyagolható körülmény, amelynek mindannyian nagyon örülünk, hogy egyre több kisgyermek jön velünk, nekik viszont sajátos igényeik vannak, amelyről nem szabad megfeledkeznünk. Ezen szempontok alapján aztán összeáll egy lista a lehetséges helyszínekről. Kecskemét többször hívott minket, sokan vágytunk már ide, idén sikerült eleget tennünk az invitálásnak.”

 

ceruza-ikon MEGOSZTOM!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>