Dicsőítő Iskola 2011 | részletes meghívó

blog

2011.04.27.

dicssuli_logo

  • Időpont: 2011. augusztus 8. hétfő 12.00 – augusztus 14. vasárnap 14.00 [teljes hét, 6 éjszaka]
  • Helyszín: Pápai Református Kollégium
  • Ellátás: szállás kollégiumi (6-8-10 ágyas) szobákban + napi háromszori étkezés
  • Képzés: 11 féle kurzuson / műhelyen 16 tanár várja a jelentkezőket.

Tábordíj: diákoknak 19.000 Ft, dolgozóknak 23.000 Ft (Szociális támogatás igényelhető a jelentkezési lapon. Ha tudsz felajánlani arra a célra, hogy nehéz anyagi helyzetben lévők eljöhessenek, azt nagy  köszönettel elfogadjuk.)

Nagy az ÚR, méltó, hogy dicsérjék, nagysága felfoghatatlan.
Nemzedékről nemzedékre dicsérik műveidet, hirdetik hatalmas tetteidet”

[ 145. Zsolt. 3-4 ]

Kedves Testvérünk!

Idén továbbvándorol a Sófár Református Dicsőítő Iskola, s újabb helyszínen nyitja meg kapuit, immár 4. alkalommal. Felismerve Isten kegyelmét, mely a tavalyi dicsőítő iskolát végig kísérte, látva gazdag áldásait és olvasva a résztvevők bátorító visszajelzéseit, nem tehettünk mást , mint újra neki látni a dicsőítő iskola megszervezésének. Szeretnénk megmaradni az elkezdett jó ösvényeken: növekedni igei és zenei ismeretben, ill. gyakorlásban, együtt énekelni, magasztalni Jézus Krisztust, csendben elidőzni jelenlétében, jó közösségben lenni, teaházban gondolatokat kicserélni, zenekarban szárnyat próbálgatni. Ugyanakkor nem riadtunk vissza attól sem, hogy új vizekre is evezzünk, amely majd a kurzusokat fogja érinteni. Ebben az évben nem tud mindenki részt venni a tavalyi tanári karból, mégis hálásak vagyunk azokért, akik ismét velünk lehetnek, s azokért az új kurzusvezetőkért is, akiket hamarosan megismerhettek a bemutatkozókból.

Szeretettel és izgatottan várunk hát Téged is a 4. Sófár Református Dicsőítő Iskolába, Pápára, augusztus 8-augusztus 14-ig! Az alábbiakban láthatod a legfontosabb infókat, elolvashatod a kurzusvezetők bemutatkozóit, és tájékoztatunk a képzés felépítéséről is. Ha döntöttél, kérünk, regisztrálj is minél hamarabb a jelentkezési lapon!

Miben lesz más, mint a tavalyi?

(Ez itt főleg azoknak szól, akik tavaly ott voltak…)

  • A délelőtti szemináriumokat felváltja a kiscsoportos beszélgetés. Így több lehetőségünk lesz elmélyíteni az elhangzottakat, kicserélni gondolatainkat, egymást megismerni, egymással időt tölteni.

  • Amint a bevezetőben is említettük néhány kurzuson új tanárokkal ismerkedhettek meg. Ez a „megújulás” leginkább gitáros fronton lesz érzékelhető.
  • Idén szeretnénk még nagyobb hangsúlyt fektetni a diákok egymást segítő munkájára, ezért lesznek különböző gyakorlótermek a hangszeres kurzusokhoz, ahol az előbbre járók segíthetnek majd kezdő társaiknak.
  • Jelentős változás, amint már tudjátok is, hogy új helyszínen találkozunk: Pápán, ahol még nem volt dicsőítő iskola. A gyakorló termek és kollégium közötti távolság lényeges csökkenése lehetővé teszi az elmélyültebb gyakorlást, a nyugodtabb tempójú részvételt; nem fog hozzájárulni azonban a jó fizikum megőrzéséhez (ami tavaly megadatott).
  • Új kurzus! A drámakurzust indítunk azoknak, akik az irodalom, költészet, színjátszás területein kaptak ajándékot az Úrtól, amelyeket szeretnének tovább fejleszteni. Természetesen azokat is várjuk, akik még nem fedezték fel ezen ajándékaikat, de nagy vonzódást éreznek e területek iránt, s szeretnék így is Urat keresni, szolgálni.

kérdések – válaszok

MI AZ A DICSŐÍTŐ ISKOLA?

(Ez itt főleg azoknak szól, akik tavaly nem voltak ott… :)

Az egy olyan képzés, melyben Isten dicséretéről tanulhatunk mind zenei/művészeti/előadói, mind lelki téren.

  • Dicsőítő, mert a képzés minden egyes elemének célja, hogy azokon keresztül Isten úgy formáljon, hogy életünket egyre inkább átjárja az Ő dicsőítése, és egyre alkalmasabb és hitelesebb eszközök lehessünk a dicsőítő szolgálatban.

  • Iskola, mert tanárok és diákok alkotják a résztvevők közösségét. Iskola, mert nem a nyaralni, hanem a tanulni vágyókat várjuk. Iskola, mert egy komoly képzésben vehetünk részt, mely során zenei tudásunkban, alkotói, előadói készségeinkben és Istenismeretünkben is egy magasabb szintre juthatunk.

HOGY FOG EZ KINÉZNI?

A 4. Sófár Református Dicsőítő Iskola egy egyhetes bentlakásos kurzus lesz augusztus 8-augusztus 14-ig Pápán. A résztvevők a Pápai Református Kollégium Internátusának szobáiban kapnak szálláshelyet, nappal azonban ott nemigen fognak időt tölteni, mert kora reggeltől késő estig jobbnál jobb programok, komoly munka, Isten közös és egyéni dicsérete tölti ki az időt. Terveink szerint 100-110 résztvevője lesz az iskolának, így igazi nagy közösségi hangulat alakulhat ki.

  • Lesznek kurzusok, melyeken kis csoportokban vehetünk részt különböző hangszeres, énekes,  művészeti és hangtechnikusi képzéseken.
  • Lesznek kiscsoportos foglalkozások, melyeken a dicsőítés különböző kérdéseiről tanulhatunk közösen, valamint arról, akinek szól a dicsőítés, valamint reagálhatunk a hallottakra, megoszthatjuk egymással gondolatainkat, feltehetjük kérdéseinket.
  • Lesz kijelölt idő és hely egyéni zenei gyakorlásra és lelki gyakorlatra – csendességre – egyaránt.
  • És lesznek közös dicsőítő alkalmak, melyeknek központi helyén Isten Igéjének hirdetése lesz.
  • A napot reggeli áhitattal kezdjük és esti teaházzal zárjuk.
  • Ezek mellett is még egyéb extra programok várják a résztvevőket…lesz kirándulás is.

KINEK SZÓL?

A képzést elsősorban református közösségekben és csatornákon keresztül hirdetjük, de más felekezetű testvéreink számára is nyitva állnak az „iskola kapui”. A dicsőítő iskolába tehát bárki jelentkezhet, aki már betöltötte a 14. életévét és szeretne Isten dicséretéről tanulni zenei/képzőművészeti/dráma/hangtechnikusi ill. lelki téren. Várjuk azokat, akik a gyülekezetükben dicsőítő zenekarban vagy bármilyen zenei szolgálatban vesznek részt, de azokat is, akik még nem szolgálnak, azonban szeretnének egyszer zenei dicsőítő szolgálatot vállalni, vagy képzőművészeti alkotásokkal, dalírással, irodalmi alkotásokkal, színjátszással, hangtechnikuskodással kifejezni dicséretüket Istennek, s szeretnék, hogy személyes életükben megerősödjön Isten dicsőítése.

MITŐL REFORMÁTUS?

A szó eredeti értelmében református, mert az iskola az állandó megújulássemper reformanda – elvét kívánja megvalósítani mind lelki, mind formai téren. Mindezt úgy, hogy református hátterünk, történelmi gyökereink és szép hagyományaink következő generációk számára való továbbvitelére törekszik. Ezért az iskolában tanult dalkincsben az új dalok mellett hangsúlyt kapnak a régi énekeskönyvi énekek, a külföldiek mellett a magyar alkotások, a műdalok mellett a népzenei ihletésű dallamok.

A lelki tanításban is érvényesülni fog a református jelleg, hiszen az igehirdetés és a lelkigondozás szolgálatát református lelkipásztorok fogják végezni.

MIT TANULHATOK ZENEILEG?

A dicsőítő iskolában a következő képzéseken lehet részt venni: énekes, kezdő gitár, haladó gitár, basszusgitár, dob, billentyűs kurzus. Ezen kívül szólóhangszereseknek az improvizáció kurzust ajánljuk, a dicsőítésvezető kurzus pedig műhelymunkában fog megvalósulni, melyen belül a dalírás rejtelmeibe és szépségeibe is bepillanthatnak a résztvevők. A korábban indított extra kurzusaink – képzőművészeti műhely, hangtechnikus kurzus – idén kiegészülnek: a drámakurzussal. Lesz idő minden nap az egyéni gyakorlásra, de célunk az is, hogy a közös zenélésben, a zenekari játékban is gyakorlatot szerezzenek a résztvevők.  Erre a délutánok folyamán lesz lehetőség. Csak egy kurzuson lehet részt venni, melynek praktikus okai mellett célja, hogy a jelentkező az általa választott területen komolyan előre léphessen.

MENNYIBE KERÜL?

A dicsőítő iskola tábordíja diákoknak 19.000 Ft, dolgozóknak 23.000 Ft, mely tartalmazza a szállás és a  a teljes ellátás (reggeli, ebéd, vacsora) díját, valamint minden egyéb költséget (a technika, kiadványok, fénymásolás, meghívott előadók, tanárok költségeit). Ha anyagi helyzeted nem engedi a teljes tábordíj kifizetését, akkor se maradj otthon, hiszen igényelhető szociális támogatás! Ha a helyzeted engedi, kérjük, támogass másokat részvételi díjuk egy részének átvállalásával!

A tábordíjat két részletben kell majd befizetni: július 15-ig 10.000 Ft előleget, a fennmaradó részt vagy átutalással július 31-ig vagy pedig helyben. Kérjük, aki teheti, július 31-ig utalja el a teljes részvételi díjat.

HOGYAN JELENTKEZHETEK?

Jelentkezni június 15-ig lehet itt, a honlapon, a jelentkezési lap kitöltésével. Jelentkezéskor el kell dönteni, hogy melyik kurzuson szeretnél részt venni. Érdemes minél előbb jelentkezni, nehogy egy-egy kurzus beteljen. Másrészt a kurzusok akkor indulnak el, ha azokra min. 5 fő jelentkezik, tehát ha speciálisabb kurzusra jönnél (pl. hangtechnikus, basszusgitár, dalíró, képzőművészeti), akkor érdemes a kurzusodba toboroznod még jelentkezőket, hogy az tényleg létrejöhessen!

A tavalyi jól bevált gyakorlatnak megfelelően a képzőművészeti kurzusnak felső létszámhatára van: maximum 14 főnyi diáksereget tud fogadni. Ne halogasd a jelentkezést!

A drámakurzus még nem volt ugyan tavaly, de a képzőművészetihez hasonlóan korlátozott számban tud jelentkezőket fogadni. Ez a plafonszám: 12 fő.

Ha még mindig maradt kérdésed, melyre nem kaptál választ, bátran írj a szervezőknek a dicssuliposta@sofarportal.hu címre!

Szeretettel várjuk kérdéseidet, jelentkezésedet,

a Sófár Református Dicsőítő Iskola Szervezőcsapata

ceruza-ikon MEGOSZTOM!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>