“Csak légy egy kissé áldott csendben”

műhely

2011.04.19.

Egyik legfontosabb dicsőítéssel kapcsolatos tapasztalatom az első Sófár konferencián történt velem Gazdagréten, amikor a záró dicsőítés keretében Sipos Péter, a dicsőítésvezető az énekek között csend szünetet tartott, azt mondta, hogy most mindenki csendben magában imádkozzon. Én akkor dobosként vettem részt a dicsőítésben, így ezzel átéltem azt, hogy milyen amikor a hangszerek csöndben vannak, és nekem is csöndben kell lennem, hiába is lendültem be előtte a dobolásba.

Azt hiszem különösen a Műhely rovatban érintett zenészeknek, fontos megtapasztalnunk azt, hogy nem minden a zene, nem az a legfontosabb, hogy milyen minőségben, hangszerekkel, hangosítással, akár énekekkel dicsőítjük Istent, hanem, hogy mi van a szívünkben?

Gondolom sokan készülődtök a nagypénteki, húsvéti zenés szolgálatokra. Éppen ezért kivételesen nem zenei oktatóanyagot közlünk, hanem egy olyan videót, amiben nincsen zene, viszont segíthet az Istenhez fordulásban, a szívből jövő dicsőítésben.

Kovách Jani

“Csend, csend, imádság tiszta csendje –

Lélek szelíd fuvalma lebben,

és Isten szívéhez kapcsol minket,

még igazabban, teljesebben.”

(Túrmezei Erzsébet)

Csendben Istennel

ceruza-ikon MEGOSZTOM!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>