LélekJelenLét

blog

2022.05.21.

CSEND HÉTVÉGE

Piliscsaba, LelkiSzolgálat Háza, 2022. június 9-12.


“aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt” Jn 15,5


Most maradjak vagy menjek? Hogyan lehet Krisztusban maradva jönni-menni, Hozzá kapcsolódni és mások felé szolgálni a világban?
Gyümölcstermés. De hogyan? Lehet örömteli, friss, áradó? Vagy marad kicsikart, izzadságszagú, időnként kimerítő? Lehet Lélekből, túlcsordulva, betöltekezve adni?Csendhétvégénken a Jézusban maradás, a Hozzá és egymáshoz kapcsolódás útjait keressük, hogy Isten és egymás jelenlétében megpihenhessünk, betöltekezhessünk, felfrissülhessünk és így legyen életünk gyümölcstermő. Hisszük, az imádság tere lehetőség, hogy Isten ott érintsen bennünket, ahol leginkább szükségünk van rá, ahol az Ő gyógyító, újat teremtő szeretetével és igazságával meg szeretné újítani életünket. Reméljük, hogy a közösségben és egyénileg megtett úton, Isten áldó jelenlétében életünk rendezetlen, de általa megszólított részei a helyére kerülhetnek.Örömmel várjuk jelentkezésed! De előtte kérünk, gondold át, készen állsz-e erre az útra!A

A CSENDRŐL
Csütörtök estétől vasárnap ebédig szilenciumot tartunk. Vonatkozik ez az étkezések idejére, az egyéb helyszíneken eltöltött időre, a kommunikációs eszközök használatára, és az éjszakai pihenésre, amihez többágyas szobában, egyszerű, közös fürdőszobás szálláson tudunk helyet biztosítani. Mindezekkel igyekszünk egyrészt gyakorolni az egyszerűséget, másrészt lecsendesíteni a körülöttünk lévő világot, hogy meghallhassuk azokat a belső hangokat, amik önmagunk megismerésére és Istennel való kapcsolatunk elmélyítésére vezetnek minket. A csend megtartása nem öncélú, azért tesszük, hogy minél teljesebben lehessünk Isten jelenlétében, és megélhessük a belső elvonulás közösségi ajándékát! A csenddel a közösséget ajándékozzuk meg, amiben bár ki-ki belső, egyéni utakon jár, a tapasztalatok szerint az imádság és az egyszerű, vezetett megosztások mégis megélhető, mély közösséget teremtenek.

PROGRAM
A programot úgy építettük fel, hogy segítsünk a csend gyakorlásában és megélésében közösségileg és egyénileg is. Az imádságos, Istenre figyelő jelenlétre a következő formákban lesz lehetőséged: igemeditáció, csendgyakorlatok, mozgás- és képmeditáció, szemlélődés a természetben, meditatív zenés dicsőítés. Ezekben helye van a vezetett, rövid megosztásoknak is, hogy egymást hordozva járhassuk az utakat. Esténként istentisztelettel és úrvacsorai közösséggel zárjuk a napot. Ha eljössz, fontos, hogy jelen legyél az alkalom elejétől (csütörtök 18.00) a végéig (vasárnap 14.00), nem csak egyéni lelki utad szempontjából, de az ott formálódó közösség miatt is.

BESZÉLGETÉSEK
Egyéni lelki utadon segítség lehet egy-egy lelkikísérői beszélgetés. Ezt Balogh Tamás vagy Riczuné Kiss Georgina Orsolya református lelkészeknél teheted majd meg.

JELENTKEZÉS ÉS RÉSZVÉTELI DÍJ
Jelentkezést csak a teljes programra tudunk elfogadni és a program jellegéből adódóan 18 év feletti felnőtteket várunk. A hétvége részvételi díja 28.000 Ft, mely tartalmazza a szállást, a teljes étkezés és járulékos költségek díját. Előlegként kérünk, 10.000 forintot utalj át a Sófár számlájára április 31-ig, ezzel válik véglegessé a jelentkezésed:


Sófárhangoló Közhasznú Egyesület
Erste Bank 11600006-00000000-33740492
Közlemény: Név – LJL részvételi díj előleg


A fennmaradó részt vagy május 31-ig utald át ugyanide, vagy hozd készpénzben a helyszínre.


Összesen 30 résztvevőt tudunk fogadni, a jelentkezés sorrendjében (12 fő alatt az alkalmat vissza kell mondjuk, ez esetben az előleget visszafizetjük). 30 fő fölött várólistát indítunk.A jelentkezéshez kérünk, töltsd ki a következő űrlapot:

A jelentkezéshez kérünk, töltsd ki az űrlapot

IDE KATTINTVA

A szervezők nevében: Kovács Hajnal és Szabóné László Lilla
email: kovacseh@gmail.com
mobil: +36205801507

ceruza-ikon MEGOSZTOM!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>