Konferencia 2019 | Főelőadások

blog

2019.10.30.

Fontosnak tartjuk, hogy a lelki épülés mellett a dicsőítés teológiai alapjaira is rátekinthessünk, ebben elmélyülhessünk és a közös előadások ebben segítenek bennünket. Az egész napunk alapját és keretét adja a két főelőadás, amit pedig a műhelyfoglalkozásokban majd területenként ki tudunk bontani: ki-ki azon a területen amihez ajándéka adatott.

Idei konferenciák témája “Dicsőítésre teremtve”. A testünk minden porcikájával, minden lélegzetünkkel és minden szívdobbanásunkkal Dicsőíthetjük Istent. Sőt minden ajándékunkkal, tehetségünkkel, talentumunkkal is. Életünk fő célja, hogy Isten dicsősége rajtunk is láthatóvá legyen, ahogyan ezt Pál is megfogalmazza:

Ef1,11 “Őbenne lettünk örököseivé is, mivel eleve elrendeltettünk erre annak kijelentett végzése szerint, aki mindent saját akarata és elhatározása szerint cselekszik; hogy dicsőségének magasztalására legyünk, mint akik előre reménykedünk Krisztusban.” Ef1,11-12

A főelőadásokon két fantasztikus előadóval fogjuk körbejárni ezt a kérdéskört:

Délelőtti előadás

Püski Dániel

Hamarosan….


Délutáni előadás

Gál Győri Márti – Dicsőítésre teremtve

“Az Efézusi levél szavai alapján fogunk közösen elgondolkodni arról, hogy mit is jelent a gyakorlati életre lefordítva, hogy Isten az Ő “dicsőségének magasztalására”(Ef.1, 14) hívott el és rakott össze minket. Pál “imádságának” szavain megyünk végig, amiben kulcsfogalmak lesznek:a mások felé megnyilvánuló aktív szeretet, Isten egyre jobb megismerése, reménység a jövőre nézve, az a hatalmas isteni erő, ami bennünk végzi a munkáját, Isten számunkra elképzelhetetlen mértékű dicsősége…Mindenkit arra bátorítok, hogy ezen a délutánon együtt tegyük meg ezt a belső lelki sétát!”

ceruza-ikon MEGOSZTOM!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>