LélekJelenLét – 2018

LélekJelenLét 2018

2018.02.17.

CSEND HÉTVÉGE

Hosszúhetény Életrendezés Lelkigyakorlatos Ház| 2018 április 28 – május 1

,,…sebei árán gyógyultunk meg ” (Ézs 53,5)

Sebeink. Melyeket kapunk és önkéntelenül is adunk egymásnak. Amik már behegedtek, de nyomukat egy életen át viseljük. A frissek, elevenek, amelyek gyógyulásra várnak… Mit kezdjek a sebzettségeimmel? Hogyan éljek együtt a töredékes létemmel? Elhordozható-e a betegség tudata?  Mit jelent mindebben Jézus Krisztus váltsága, újjászülő hatalma, gyógyító szeretete?

Az idei Lélek Jelen Lét e kérdések mentén szeretne a húsvét és a pünkösd közti időben lehetőséget adni az elcsendesedésre, az Istennel való találkozásra. Igei alkalmakon, dicsőítő együttlétekben, ige-, kép-, és természetben töltött meditációkon keresztül éljük meg, ahogy megszólít és közel jön hozzánk Lelke által az élő Úr. Hisszük, hogy ezekben a találkozásokban épp ott érint meg bennünket, ahol az Ő gyógyító szeretetével meg szeretné újítani az életünket. Az előző évekhez hasonlóan az együtt töltött időt egymás felé csendben töltjük, hogy egészen a belső útra, az Istennel való kapcsolatra szánhassuk magunkat.  

 

Örömmel várjuk jelentkezésed a SÓFÁR idei csend-hétvégéjére!

Mielőtt jelentkeznél, kérlek Te magad gondold át, készen állsz-e erre az útra!

  • A CSENDRŐL

Szombat délutántól kedd ebédig szilenciumot tartunk. Vonatkozik ez az étkezések idejére, és az egyéb helyszíneken eltöltött időre is. A csend megtartása nem öncélú, azért tesszük, hogy minél teljesebben lehessünk Isten jelenlétében, és megélhessük  a belső elvonulás ajándékát!

 

  • PROGRAM

A programot úgy építettük fel, hogy segítsünk a csend gyakorlásában és megélésében közösségileg és egyénileg is.  A szemlélődő lelkület megtapasztalására a következő formákban lesz lehetőséged: igemeditáció, csendgyakorlatok, mozdulatima, képmeditáció, szemlélődés a természetben, meditatív dicsőítés.  Esténként istentisztelettel és úrvacsorai közösséggel zárjuk a napot. Ha eljössz, fontos, hogy jelen legyél az alkalom elejétől (szombat 13.00) a végéig (kedd 14.00), nem csak egyéni lelki utad szempontjából de az ott formálódó közösség miatt is.

 

  • LELKIVEZETŐI BESZÉLGETÉSEK

Egyéni lelki utadon segítség lehet, egy-egy lelkivezetői beszélgetés. Ezt Balogh Tamás  vagy Szabóné László Lilla református lelkészeknél teheted majd meg.

 

  • JELENTKEZÉS ÉS RÉSZVÉTELI DÍJ

Jelentkezést csak a teljes programra tudunk elfogadni  és a program jellegéből adódóan 18 év feletti felnőttek jelentkezését várjuk szeretettel. A hétvége részvételi díja 22.000,- Ft, diákoknak 20.000, – Ft (jövedelemmel nem rendelkező 18-24 év közötti egyetemistáknak), mely tartalmazza a szállás, teljes étkezés díját. Kávé, tea lesz a helyszínen. Előlegként kérünk, 10.000 forintot utalj át a Sófár számlájára:

Sófárhangoló Közhasznú Egyesület

Erste Bank  |  11600006-00000000-33740492

Közlemény: Név – LJL részvételi díj előleg

Jelentkezési határidő:  2018. MÁRCIUS 15.

Összesen 30 résztvevőt tudunk fogadni, a jelentkezés sorrendjében (12 fő alatt az alkalmat vissza kell mondjuk, ez esetben az előleget visszafizetjük). A jelentkezéshez kérünk, töltsd ki a következő űrlapot:

Jelentkezés

 

A szervezők nevében: Kovács Hajnalka

ceruza-ikon MEGOSZTOM!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>