A 10. Sófár Református Dicsőítő Iskola Kecskeméten – beszámoló

blog

2017.11.08.

Ünneplés. Közösség. Dicsőítés. Zene. Tánc. 10 éves szülinap. Kapcsolat. Jelenlét. Csönd. Közelség. Élet. Kecskemét.

Ezek a szavak írják le talán a legjobban, azt, amit nyáron azzal a közel 250 emberrel élhettem át Kecskeméten a Sófár Dicsőítő Iskola keretein belül. Az egész szervezés, előkészület és maga a tábor is, olyan volt, mint egy élettel teli, zúduló, áradó folyó!

Az előkészületekben nyitottságot, szeretetet, befogadást tapasztaltunk a lelkészek és munkatársak részéről, olyan volt idén a DicsSuli mint egy régen várt gyermek, akinek már minden elő van készítve, ahhoz, hogy kilépjen az életre.

Minden plakáton láthattuk az Igét, ami megszólított idén minket, szervezőket: „Csak az élő magasztala Téged…” és a főcímet: Életre hívsz. Az egész tábor alatt, sőt előtte minden előkészületben is megannyi tapasztalat áll e mögött a mondat mögött: amikor először érkeztünk helyszín szemlére, ahogyan akkor láttuk a lelki szemeink előtt, hogy hogyan valósul meg a Kecskeméti Gyülekezet épületeiben ez a tábor, amikor megérkeztünk és elkezdtük „felépíteni” a táborhelyet, és amikor megérkezett a tömeg, lelkesen boldogan, és megtöltötték Sófárral Kecskemét tereit. Ez az Élet! Ezt az életet nem mi hoztuk, hanem Isten adta nekünk is, minden este erről tanított bennünket Isten az Igéje által: mit jelent élni, mit jelent Vele élni, általa élni, milyen az élet Isten közelében. Mindamellett, hogy tanultunk, és Isten az Élet Igéjét a szívünkbe írta, a mindennapi tevékenységekben is csak ezt tudtuk megtapasztalni:

A regisztráción hömpölygő tömeg, akik alig várják, hogy elfoglalhassák a szállást, és végre igazán itt legyenek a DicsSuliban. Az első esti alkalmon mindenkiből szinte kicsattant az Isten dicséret egy évnyi feszült várakozás után. A második nap mindenki a legnagyobb lelkesedésével és reményével vetette bele magát a kiscsoportokba, szolfézsokba, kurzusokba. Este újra Istentisztelet és már éreztük, hogy megérkeztünk. Itt vagyunk, igazán, jelen vagyunk Istennek, mert Őt szeretnénk imádni, és Ő is jelen van nekünk. Nincsen ahhoz fogható, mint amikor 250 lelkes fiatal, és örök fiatal együtt áll meg az Isten előtt, úgy, hogy megérkezett hozzá. Ott Isten is ott van és megmutatja magát, a dalokban, egy mosolyban, egy tapsban, az Igében, az igehirdetésben!

Ez persze a hét folyamán alább hagyott, inkább átalakult. Az ugyanolyan napokat megtörte a csend napja, a pihenés napja, a megállás napja, a visszatekintés napja. Majd újult erővel állhattunk meg az Úrvacsorai közösségben, igazi, mély, meghitt közösségben, egymással és Istennel.

Felszabadultunk. Ünnepeltünk. 10 éves a Sófár DicsSuli! 10 éve minden évben, ott áll egy lelkes csapat, hogy ebbe a táborba tegyék az erejüket, tehetségüket, talentumukat, amelyet Istentől kaptak, hogy Isten országát építsék vele. És Isten 10 éve megáldja, élteti ezt a kezdeményezést. Isten országa épül! Épült itt Kecskeméten is, és előtte sok más városban: Szentesen, Pápás, Sárospatakon, Tokajban…

Nincs vége! Van folytatás! Talán így mondanám:

Várakozás. Közösség. Kapcsolat. Újdonság. Növekedés. Csönd. Távolság. Újratalálkozás. Megújulás. Örökké. Dicsőítés. Jövő…

Nagy Szabó Henrietta

ceruza-ikon MEGOSZTOM!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>