Matt Redman: A kiolthatatlan dicsőítő

könyvajánló

2007.03.16.

könyvborító

Visszatérés a dicsőítés lényegéhez… Talán már Matt Redman neve is sokatoknak árulkodó a dicsőítéssel kapcsolatban, de ez a sor azonnal felkeltette a figyelmemet. Elfelejtettük volna, mi a dicsőítés lényege? Egyáltalán tudtuk valamikor?

A LÉNYEG

A szerző nem közvetlenül és nem csupán ezeket a kérdéseket vizsgálja. A kiolthatatlan dicsőítőt olvasva mégis, sok más mellett ezekre a kérdésekre is választ kaptam. Igen! Hajlamosak vagyunk eltérni a dicsőítés lényegétől, ami egyáltalán nem a zene, a harmóniák, de nem is a többezres együtt tapsoló tömeg. Matt Redman arra tanít, hogy lehetünk rangon aluli, elveszett vagy éppen láthatatlan dicsőítők, a lényeg, hogy dicséreteink az Egyszemélyes közönségnek szóljanak, mélyről, őszintén.

TARTALOM

A könyv fejezeteken keresztül jellemzi az Istennek tetsző dicsőítőt, bibliai alakokkal, igeversekkel alátámasztva. Bemutatja többek között Dávid, Ézsaiás, István és persze a legnagyobb dicsőítő, Jézus személyén keresztül, hogy ők hogyan szereztek dicsőséget Atyjuknak, s hogy mi hogyan örvendeztethetjük meg Atyánkat igazi dicséretekkel. Megragadóak az író saját és mások életéből vett bizonyságai is, melyek néhol humorosak, máshol mélyen megrendítőek és elgondolkodtatóak.

KINEK SZÓL?

Először úgy gondoltam, ez a könyv leginkább a dicsőítésvezetőknek – vagy ahogy Matt nevezi őket – vezető dicsőítőknek szól, de be kellett látnom, hogy mégsem és mégis. Olyan értelemben igen, hogy sokat segít a vezetőknek elmélyülni, és formálódni ebben a szolgálatban, de ugyanolyan kincs azok számára, akik szabadon, tüzesen, tántoríthatatlanul akarják dicsérni Urunkat, tegyék ezt a “színpadon” vagy az előtt.

A kiolthatatlan dicsőítő olyan könyv, amit nehezen tud letenni az ember, de ha leteszi, biztos, hogy valami változást, újat, vagy éppen valami régi megelevenedését akarja majd lelki életében.

Bányácski Noémi

RÉSZLET A BEVEZETÉSBŐL

“Ha a megfelelő dalok kiválasztásáról, akkordmenetekről, vagy a zenekarod fejlődésének lehetőségeiről szeretnél olvasni, akkor csalódni fogsz. Ez a könyv leplezetlenül Istenről, és a Neki szánt, jelenlétébe vágyó életről szól.”


fülszöveg

Ez a könyv olyan dicsőítőkről szól, akik kiolthatatlanok, tántoríthatatlanok, képesek a rögtönzésre. Küldetésük az, hogy örömet és dicsőséget szerezzenek Istenüknek. Az ilyen dicsőítőket nem rendítheti meg és nem győzheti le semmi. Megállíthatatlanok, alázatosak, meg nem elégedők. Dicsőítők, akik arra vágynak, hogy szívük, életük, és énekük Isten előtt kedves áldozattá váljon.


AJÁNLÓ A HÁTLAPON

A kiolthatatlan szót talán nem túl gyakran használjuk a magyar nyelvben, de nehéz jobb szóval a könyv tartalmára utalni. Életünk minden helyzetében próbáljuk megragadni Isten túláradó kegyelmét, amelyet számunkra készített. A dicsőítés Istennek szól, akkor is ha esik, akkor is ha fúj, akkor is ha derült ég és akkor is, ha borús. Matt Redman, egy olyan fiatal énekes-dalszerző, akinek élete bizonyság arról, hogyan lehet Istenhez egyre közelebb kerülni. Dalai, melyeket az egész világon énekelnek, sokaknak hoztak gyógyulást.

László Viktor, Ez az a nap! Szervezőiroda

ADATLAP

Szerző: Matt Redman, 2001

Eredeti cím: The Unquanchable Worshipper

Kiadó: Kérügma

Kiadás éve: 2004

Terjedelem: 101 oldal

Ár: 990.- Ft

ceruza-ikon MEGOSZTOM!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>