LélekJelenLét 2019

Sófár – LélekJelenLét – 2019 CSEND HÉTVÉGE Tahi, Sion hegye Református Konferenciaközpont, 2019. április 25-április 28. ,,Bízzatok, én vagyok” (Mt 14, 27) Bizalom. Honnan ered? Mire elég? Mire indít? Hogy törik meg, hol veszik el? Hogy épülhet újjá? Hogy lehet egyre erősebb. Bizalom magunkban, bizalom a másikban. Végső soron nem más, mint bizalom Őbenne: akitől […]

Sófár – LélekJelenLét – 2019

CSEND HÉTVÉGE

Tahi, Sion hegye Református Konferenciaközpont, 2019. április 25-április 28.

,,Bízzatok, én vagyok” (Mt 14, 27)

Bizalom. Honnan ered? Mire elég? Mire indít? Hogy törik meg, hol veszik el? Hogy épülhet újjá? Hogy lehet egyre erősebb. Bizalom magunkban, bizalom a másikban. Végső soron nem más, mint bizalom Őbenne: akitől ered, akiből sose fogy el, és aki egyre erősebb és egyre mélyebb bizalomra hív. Aki az élet Istene, az új élet Istene, az örök élet Istene.

A Sófár hagyományos tavaszi csendhétvégéjén igei alkalmakon, dicsőítő együttlétekben, ige-, kép-, és természetben töltött meditációkon éljük meg, ahogy megszólít és közel jön hozzánk Lelke által az élő Úr. Hisszük, hogy ezekben a találkozásokban épp ott érint meg bennünket, ahol az Ő gyógyító szeretetével meg szeretné újítani életünket. Az előző évekhez hasonlóan az együtt töltött időt egymás felé csendben töltjük, hogy egészen a belső útra, az Istennel való kapcsolatra szánhassuk magunkat.  

 

Örömmel várjuk jelentkezésed az idei LélekJelenLétre!

Mielőtt jelentkeznél, kérlek, gondold át, készen állsz-e erre az útra!

  • A CSENDRŐL

Csütörtök estétől vasárnap ebédig szilenciumot tartunk. Vonatkozik ez az étkezések idejére, az egyéb helyszíneken eltöltött időre, a kommunikációs eszközök használatára, és az éjszakai pihenésre, amihez mindenkinek egyágyas elhelyezést biztosítunk. Házastársak külön kérésre aludhatnak közös szobában. Mindezekkel igyekszünk lecsendesíteni a körülöttünk lévő világot, hogy meghallhassuk azokat a belső hangokat, amik önmagunk megismerésére és Istennel való kapcsolatunk elmélyítésére vezetnek minket.  A csend megtartása nem öncélú, azért tesszük, hogy minél teljesebben lehessünk Isten jelenlétében, és megélhessük a belső elvonulás ajándékát!

 

  • PROGRAM

A programot úgy építettük fel, hogy segítsünk a csend gyakorlásában és megélésében közösségileg és egyénileg is.  A szemlélődő lelkület megtapasztalására a következő formákban lesz lehetőséged: igemeditáció, csendgyakorlatok, mozgás- és képmeditáció, szemlélődés a természetben, meditatív zenés dicsőítés.  Esténként istentisztelettel és úrvacsorai közösséggel zárjuk a napot. Ha eljössz, fontos, hogy jelen legyél az alkalom elejétől (csütörtök 18.00) a végéig (vasárnap 14.00), nem csak egyéni lelki utad szempontjából, de az ott formálódó közösség miatt is.

 

  • LELKIVEZETŐI BESZÉLGETÉSEK

Egyéni lelki utadon segítség lehet, egy-egy lelkivezetői beszélgetés. Ezt Balogh Tamás vagy Riczuné Kiss Georgina Orsolya református lelkészeknél teheted majd meg.

 

  • JELENTKEZÉS ÉS RÉSZVÉTELI DÍJ

Jelentkezést csak a teljes programra tudunk elfogadni és a program jellegéből adódóan 18 év feletti felnőttek jelentkezését várjuk. A hétvége részvételi díja 21.000,- Ft, mely tartalmazza a szállást és a teljes étkezés díját. Előlegként kérünk, 10.000 forintot utalj át a Sófár számlájára, ezzel válik véglegessé a jelentkezésed:

 

Sófárhangoló Közhasznú Egyesület

Erste Bank   11600006-00000000-33740492

Közlemény: Név – LJL részvételi díj előleg

Összesen 30 résztvevőt tudunk fogadni, a jelentkezés sorrendjében (12 fő alatt az alkalmat vissza kell mondjuk, ez esetben az előleget visszafizetjük).

 

A jelentkezéshez kérünk, töltsd ki a következő űrlapot:

https://goo.gl/forms/5IofxDSryqsOVkU82

 

A szervezők nevében:     Szécsényi Anikó

Balázs Péter

Szabó György

 

email: szecsenyi.ani@gmail.com

mobil: 06 30 639 40 61