Kurzusok és műhelyek

blog

2022.05.28.

Íme, az idei Dicsőítő Iskola kurzus- és műhelyvezetőinek bemutatkozói régi és új arcokkal és új műhelyekkel! Ha van időd, görgess végig, vagy ugorj egyből arra, amire kíváncsi vagy!
A kurzusokon elsősorban zenei területen fejlődhetscz egyéni órákon, ahol a tanárok a személyes igényeidet és képességeidet figyelembe véve állítanak személyes kihívások elé, hogy a legjobban fejlődhess.
A műhelyeken csoportosan fejlődhettek a különböző művészeti ágak területein.

KURZUSOK

ÉNEK I NÉPI ÉNEK I GITÁR I ZONGORA I IMPROVIZÁCIÓ I DOB I KEZDŐ BASSZUSGITÁR I NÉPI HEGEDŰ I

MŰHELYEK

MOZGÁS- ÉS TÁNC I DRÁMA I GYÜLEKEZETI TECHNIKA I IRODALMI I KÉPZŐMŰVÉSZETI I NEMEZELŐ I BIBLIODRÁMA

ÉNEK KURZUS

Tima Anna

Sziasztok,

Tima Anna vagyok, tervezőként dolgozom Budapesten egy lakberendezéssel foglalkozó cégnél, emellett pedig 2016 óta vagyok jelen a budapesti Grace Home gyülekezetben, ahol dicsőítésvezetőként szolgálok.

A zenével hivatalos keretek között én is gyerekként találkoztam, és viszonylag hamar elég meghatározó pontja lett az életemnek. Később a zeneiskola mellett magán énekre, majd gimi után ének-zene szakra jártam. Bár pedagógus nem lett belőlem végül, itt Sófáron nagyon élvezem veletek a közös munkát!

Szeretettel várom idén is a jelentkezéseteket az ének órákra, ahol többek között hangképzéssel, különböző énekes gyakorlatokkal és új dicsőítő dalok tanulásával fogunk foglalkozni. Szeretnék nagyobb hangsúlyt fektetni majd a szólam éneklésre és a spontán dicsőítésre is. Természetesen mindezt teljesen személyre szabva, így nem kell izgulnod, ha még csak most ismerkedsz az énekes dicsőítéssel, vagy bizonytalannak érzed magad egy-egy területén. Szóval gyertek bátran! Én már nagyon várom a találkozást és a közös munkát veletek ebben az évben is!

Drüszler Edit (Edó)

Sziasztok! 

Szeretettel várok minden énekelni vágyót az ének kurzusra. :) 

Lesz lehetőség egyéni és csoportos órákra attól függően, hogy ki, miben szeretne fejlődni (szóló éneklés, vagy vokálozás, esetleg mindkettő). 

A kurzusokon gyakoroljuk a helyes hangképzést, s a már ismert dalokon keresztül átveszünk különböző énektechnikai megoldásokat, valamint tanulunk új dalokat is. 

Néhány szó magamról: Gyermekkoromtól fogva meghatározó szerepet tölt be az életemben a zene és a művészet. Elsősorban klasszikus zenei oktatásban részesültem, fő hangszerem az ének, s mellette játszom még néhány hangszeren. 

A munkám során oktatással és előadóművészettel foglalkozom, a komolyzene mellett vonz még a népi éneklés és a különböző könnyűzenei műfajok is.

NÉPI ÉNEK KURZUS

Gulyás Anna

Négygyermekes énekes, egyférjes mesemondó, néprajzos-nagypapás néprajzkutató vagyok. Kubában, Ecuadorban, Spanyolországban, Moldvában, Erdélyben, hazánkban kutattam rítusokról, archaikus népi imákról, népi gyógyászatról, a hit és az élet kapcsolatáról. HolddalaNap zenekarunkkal s Évkerék Társulatunkkal mai útjait keresgetjük a hagyományok folytatásának.
A népi kultúrákban az ima, jelenlét, odaadás olyan útjai, technikái csiszolódtak ki az évszázadok során, melyeket sem a hatalom sem a racionalitás nem zavart össze. Az egyszerű emberek odaadása a napi teendőket, a természet fordulatait, a jeles napokat szervesen összekapcsolta a Teremtővel. Gyűjtőútjaimon a hit, alázat, derű, békesség mestereivel találkoztam: nénikkel, bácsikkal, akiknek benső fénye mélyen megragadott, s elgondolkoztatott. Rítusokat éltem át eldugott falvakban, hol a közösség egy emberként lépett át lélekben a profán létből megszentelt időkbe.
A szívből való élet, a jelenlét, a mindennapi áhitat sok-sok példáját vennénk át ezen alkalmakon: nem csak elméletben, hanem szívünkbe is próbálnánk emelni archaikus ima-technikákat. Gyakorolnánk az improvizált énekes imádságot, a szemlőlődő lelkigyakorlatok idevonatkozó elemeit, a rítusok felépítését. Az alkalmakon megismerkedhetünk magyar, moldvai, andalúz, portugál, dél-amerikai, stb. ünnepekkel, ima-módokkal, dalokat, közös szakrális muzsikálási technikákat próbálhatunk ki. A rítusokban minden művészeti ág együtt van: lesz muzsika, vers, tánc, kézművesség. A rítusokban mindenki mindennek művésze: a Teremtővel együtt alkotó Ember. Szeretettel várlak Benneteket – minden előképzettség nélkül bárki jöhet!
Zenekarunkról, társulatunkról bővebben:
www.holddalanap.com

GITÁR KURZUS

Kormány Greg

Ez volnék én – szolgálatban :). Többek csak “Greg”-nek hívnak. Ez a becenév angliai tartózkodásom alatt ragadt rám és azóta is előszeretettel használom. Jelenleg Budapesten élek és dolgozom. Kockulós munkám mellett többek között zenével foglalatoskodom, ami kikapcsol, feltölt és lehetőséget ad kibontakozni. :) Bizton állítom, hogy elképzelhetetlen lenne az életem nélküle. Már általános iskola óta foglalkozom gitárral. Eleinte 8 éven keresztül klasszikus gitárt tanultam, majd 2 évet jazzgitároztam. Időközben számos zenekarnak voltam állandó vagy beugró tagja itthon és külföldön is, de sajátomnak a Részletkérdés nevű rockbandát tekintem. 
A kurzus során a témákat az igényeiteknek megfelelően szeretném összeállítani, úgyhogy készüljetek kérdésekkel, elvárásokkal! A gitáron, a zenében, és különböző stílusokban megfigyelhető rendszereken túl szeretném, ha be tudnám mutatni azt is, aki ajándékba adta nekünk mindezeket, és azt, hogy hogyan tudjuk ezt az ajándékot visszaforgatni az Ő dicséretére! 

Huszák Zsolt

A nevem Huszák Zsolt, 52 éves vagyok, Bp. közelében élek.

A 90-es évek eleje óta foglalkozom keresztény könnyűzenével, ami azóta a szívügyem. Az eltelt közel három évtized alatt több zenekarban is volt lehetőségem szolgálni, ma is így van ez, több formációban is zenélek és hálás vagyok Istennek, hogy éltet és terve van velem.

Értetek és a Sófárért is hálás vagyok és nagyon várom a találkozást, a közös munkát!

Füke Szabolcs

Kedves Gitárosok!

Kedves dicsőítésben levők, vagy arra készülők!

Nem egészen új szereplőként érkezem majd a táborba, hiszen 2014-ben és 2015-ben részt vettem már az alkalmon. Jó emlékeket őrzök, mind lelkileg, mind az ott hallott, tanult zenékkel és a közösséggel kapcsolatban. 2017-óta Nógrádon, Rétságon és Bánkon végzek lelkészi szolgálatot. (Evangélikus lelkész vagyok 28 éve.) Korábban Terényben és Galgagután törekedtem ugyanerre. Zenei tapasztalataimat zongora, illetve összhangzattan terén gyermekkori, ifjúkori zeneiskolás időkben szereztem, majd Mohai Tamás igyekezett csiszolni gitártudásomat. Saját zenekarom a Large Room többedszer megújult csapata az Adna Cafe-ból, vagy a 2019-es Csillagpont találkozóról is ismerős lehet.

Szeretettel készülök gitárt tanítani az idei Sófáron azoknak, akik esetleg engem választanak…

Bodnár Balázs

15 éves koromban kezdtem érdeklődni a gitár iránt. Akkor nagyon megtetszett milyen sokrétű a hangszer, mennyi mindenre lehet használni legyen az klasszikus vagy könnyű zene. 

Tanulmányaimat magán úton kezdtem és az előbbi két zenei irányzatot már akkor egyszerre műveltem. Később itt Miskolcon a Zeneművészeti Intézet hallgatójaként először klasszikus gitár előadóművész, majd később kitüntetéssel, okleveles gitártanári diplomákat szereztem. 

Oktatói munkámat először magán úton, majd művészeti iskolákban kezdtem már több mint tíz éve. Jelenleg a Miskolci Egressy Béni – Erkel Ferenc A.M.I. főállású gitártanára és tanszakvezetője vagyok. 

Komolyzenei munkásságom mellett párhuzamosan, több könnyű zenei formációnak voltam és vagyok tagja. Több éve látok el dicsőítés vezetőként szolgálatot különböző felekezetű és hátterű zenekaroknál. jelenleg a Lámpás dicsőítő csoport és a Refit alkalmon szolgáló zenekar zenei munkáját koordinálom. 

Munkámban fontosnak tartom, hogy a hangszertechnikai és tanulást elősegítő technikák mellett a lelki részt is erősítsük. Hiszem, hogy a kapott talentummal tudnunk kell szolgálni Isten és testvéreink felé is.



ZONGORA KURZUS

Csalók Laci

Csalók Laci vagyok, 27 éves. Első találkozásom Istennel a Hatvani Református gyülekezetben történt. Mai napig emlékszem, ahogy egy gyülekezeti tag a bizonyság tétele befejeztével az “Eljött hozzám mikor még bűnben éltem” című dalt kezdte játszani. Kicsit hamiskás hangon, hamiskás gitáron, mégis a szívemig hatolt a mondandója. Jézus eljött értem. Miután átadtam a szívemet Jézusnak, csatlakoztam a helyi dicsőitő csapathoz először zongorán, majd gitáron is.

Zenei tanulmányaimat népi hegedű szakon kezdtem, majd klasszikus ének szakon folytattam. Később magánórák keretében jazz elméletet, és hangképzést tanultam. Jelenleg Budapesten élek, az Omega Budapest gyülekezet tagja vagyok. Nagyon fontosnak tartom a dicsőítésben a hálaadást. Isten egyenesen felszólít minket, hogy hálaadással menjünk be az Ő tornácain. Az ízes harmóniák mellett szeretnélek segíteni titeket, hogy hogyan hangolhatjátok erre a szíveteket. Vágyam, hogy az órák, a muzsikálások keretében is találkozzunk az Úr Jézussal.

Nem soká tali, Áldás

Süll Mária

Süll Mária vagyok, visszatérő, lelkes sófáros! Komolyzenei pályán indultam, dalzongoristának, korrepetitornak készültem, de másként alakult. Zongorát és zeneelméletet tanítok a somorjai (Felvidék) zeneiskolában. Főleg otthon és a  gyülekezetben zenélek. A három fiunkat kísérem a zene felfedezésében, és nagyon élvezem,  amikor ösztönösen és örömmel tudunk együtt muzsikálni, táncolni, alkotni, dicsőíteni. Az alistáli református gyülekezetben kántorkodom, próbálok az  istentiszteleti ének elmélyítéséhez, emberközelbe hozásához hozzájárulni, azt hangszerekkel, új hangzásokkal segíteni.
Nagyon várom a kurzust, ilyenkor én is sokat tanulok. Kiskunfélegyházán találkozunk!

Hamar Mihály

Hamar Misi vagyok rossz humor szakértő, keresztény, informatikus, zenész. Zongorát Youtube-ról kezdtem el tanulni, egyszer, amikor alkalmasnak éreztem már magam, mise után odamentem a dicsőítő csapathoz, hogy szeretnék velük zenélni. Ez kb. 10 éve volt, azóta sok (nem csak dicsőítő) zenekarban megfordultam. Sófárba 2016 óta járok, most fogok először tanítani. Szívesen várok mindenkit, függetlenül attól hogy általában tekintetével vagy ujjaival tapogatja a billentyűket.

IMPROVIZÁCIÓ KURZUS

Gusztin Rudi

A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában hegedű szakon végeztem, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Zeneakadémia) zenetudomány szakos hallgatója voltam, ahol a pedagógiát is elvégeztem, így zeneirodalom-tanár végzettségem is van. Felsőfokú tanulmányaim alatt teológiát is hallgattam. Jelenleg a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Zenetudományi Intézetének vagyok munkatársa mint zenetörténész, így a hétköznapokban kutatómunkát végzek, illetve a disszertációmat írom.

A rendszeres gyülekezeti zenei szolgálat mellett többször volt már módomban felekezetközi (pl. MEKDSZ és Sófár táborok) és nemzetközi dicsőítőcsapatokban is részt venni, illetve ezek mellett 2021 nyarán elindítottam a re:harmóniák projektet, melynek keretén belül keresztyén énekek feldolgozásait vesszük fel. Zongorán, hegedűn és gitáron játszom.

Isten – akitől minden tökéletes és jó ajándék származik – egyik legszebb adománya a zene. Ugyanakkor, véleményem szerint a keresztyén zene célja – amellett, hogy legyen gyönyörű –, hogy a legfőbb Széphez, Istenhez terelje a hallgatókat. Feltételezem, hogy Isten dönthetett volna úgy, hogy egy hangtalan univerzumot hoz létre, helyette azonban egy olyan világot teremtett, amely tele van muzsikával a bolygók mozgásától kezdve a madarak énekén át a templomi zenéig. Tolkien teremtéstörténetében (lásd A szilmarilok) a Teremtő dallamokat ad teremtényeinek, és megparancsolja, hogy daloljanak, harmóniában a Nagy Muzsikával. Pontosan ez minden keresztyén feladata: akár zenével, akár más eszközzel, de megtölteni a világmindenséget az Istentől kapott dallammal (ami tehát nem csak muzsika lehet), mely őt dicsőíti. Szívesen osztom meg gyakorlati tapasztalataimat arra nézve, hogyan lehet a Nagy Muzsikába bekapcsolódni.

Az improvizáció mindig is természetes része volt a zenének, a nyugati és keleti világban egyaránt. J. S. Bach, Mozart, Chopin, Liszt mind ismertek voltak kiváló rögtönző képességeikről, holott sosem jártak Sófárban. Izgalmas világ, hiszen a zenésznek valós időben kell zenét teremteni. Kicsit olyan, mint a legózás: mindenki maga állíthatja össze a darabkákból azt, amit elképzelt. A kurzuson igyekszem megmutatni, milyen elemek (ezek a legódarabok) tartoznak az eszköztárhoz, és miként érdemes összeválogatni őket. Akit érdekel, hogyan rögtönözzünk dallamot, hogyan variáljunk egy már létező melódiát, hogyan használjunk fel különböző skálákat vagy harmóniákat mindehhez, az bátran jelentkezzen a kurzusra.

A kurzusra csak előzetes hangszeres és zeneelméleti tudással érdemes jelentkezni.

DOB KURZUS

Füke Marcell

Fűke Marcell vagyok, 18 éves, és már több mint az életem felében foglalkoztam dobolással. Én is játszok itt-ott, van metálbandám Pesten, illetve a Large Room zenekarban egy ideje én próbálkozok tartani a frontot basszeros poszton. Nem szeretek egy műfajnál leragadni, mert szerintem az olyan, mintha minden nap ugyanazt főznéd magadnak. Egyszer a kőkorszakban, 2015-ben már voltam sófáros, és akkor is nagyon szerettem ott lenni, most is izgatottan várom a fejleményeket, és a dobosokat :) 

Halustyik János

Halustyik János vagyok, a Sófár alkalmak –  így a tábor – rendszeres résztvevője. Az elmúlt évtizedben több alkalommal közreműködtem a dob kurzus során a tanulni, fejlődni vágyók segítésében. A dobórák valójában közös dobolások voltak, amelyek során a haladókkal a Nesztor Iván féle konzis tananyagból néztünk meg közösen kihívást jelentő ritmusgyakorlarokat, a kezdőkkel pedig dicsőítő énekek kísértét építettük fel és kottáztuk le, hogy a kedvenc elemek, kézrendek ne merüljenek később sem feledésbe. Leggyakrabban dobszerelésen, de igény szerint cajonon is gyakoroltunk, azzal a céllal, hogy a saját közösségébe visszatérve egy kicsit többet, színesebbet tudjon hozzáadni mindenki a zenekari dicséretek kíseretéhez. Ami pedig a legfontosabb: jókedvű, laza dobolás a hét során, ünnepelve Isten szeretetét. :) 

KEZDŐ BASSZUSGITÁR KURZUS

Kiss Sámson Endre

Kiss Sámson Endre vagyok, lelkész, grafikus, zenész. Talán azért is fogok kezdő basszusgitárt tanítani, mert jó magam is néhány éve ismerkedtem meg közelebbről ezzel a hangszerrel és lenyűgözött ez a mélység :)

A basszusgitárral ismerkedőknek szilárd alapokat szeretnék adni és olyan irányt mutatni, ami segít majd a gyülekezeten, dicsőítő csoporton belüli zenei szolgálat igényes, kreatív elvégzésében.

NÉPI HEGEDŰ KURZUS

Draskóczy Lidi

Draskóczy Lídia vagyok, népi hegedűs, klasszikus brácsás, zenetanár, karvezető, énekszerző, 3 gyermekes anyuka.
Református zenész családban születtem. Otthon mindig azt láttam, hogy Isten az Úr, és az Ő akarata az első az életünkben. Nagyon fontos számomra Úr Jézus dicsérete énekekkel, hegedűvel, zenével. Neki és Róla írt dalaimból 2 CD lemezt adtunk ki az általam vezetett CSAK TE kórussal-CSAládi Kórus TErény. (“Örömömben,bánatomban”és “Lámpás az úton”) Énekeim nagy része népzenei ihletésű, többet közülük népi hangszereken kísérünk (koboz, ütőgardon, népi furulya).
Célom, hogy megszerettessem a zenét, az együtt muzsikálás örömét átadjam, és Istenhez illő módon zengedezzek mindazokkal, akiknek ugyanez a célja.A Sófár táborban régóta részt veszek dicsőítéssel, hegedű tanítással és Gulyás Anna zenész társammal minden évben tartunk egy szakrális népi fórumot. A táborban legtöbbször alkalom és kedv adódik, hogy a résztvevők táncra perdüljenek, ilyenkor megszólal a hegedűmből a moldvai csángó muzsika is.Gyere hozzám, ha van kedved hegedű tudásodat mélyíteni, elsősorban a dicsőítésekben kamatoztatni.Várlak szeretettel!

MOZGÁS- ÉS TÁNCMŰHELY

Süll Vilmos

Süll Vili vagyok.

Profi balett-táncos voltam, Európa különböző színházaiban tapostam a világot jelentő deszkákat. Úgy érzem, a lelkem mélyén még mindig táncos vagyok. 

Már párszor vezettem a Sófár tánc csapatot a mozgás “vizeiben”,  ezek mindig csodálatos merülések és tapasztalatok voltak. 

Ezen az idei Sófáron is különleges vizek felé vezet  a GPS-em, egy igazi Oázisnak mutatkozik ami nem könnyű út odafelé. Most egy új utat szeretnék kipróbálni veletek, amire egy történet mentén indulnánk majd el. Aki velem szeretne tartani ezen a kalandtúrán, csatlakozzon hozzám a mozgás kurzuson!

DRÁMA MŰHELY


Vadon Judit

Ami lesz: dráma, dráma, dráma…

Ami tényleg lesz:

Kihívás és misszió
Megtanuljuk használni a saját hangunkat, de más testét
Gyakoroljuk a hosszútűrést
Vizsgáljuk Isten szavát
Játszunk és mókázunk is – szigorúan a jó cél érdekében ;)
Kísérletezünk, hogyan hatol a szívekig az ige és a mozdulat párosa 

Na jó, közben kicsit önmagunkat is megismerhetjük és egy szuper csapat részévé válhatunk

Idén a Láthatatlan Színház módszereivel ismerkedünk meg, és még a táborlakók felé is szolgálunk.

Ezen az úton én foglak segíteni, Vadon Judit (Jutti).

És hogy ne legyek teljesen idegen, pár info rólam is:

Pécs mellett élek két kicsi gyermekemmel, és amikor nem őket, akkor mások gyerekeit próbálom szórakoztatni a Bóbita Bábszínházban. Rajongok az összművészetért, amikor találkozik színjáték, zene, mozgás, képzőművészet, és együtt a székébe szegezik a gyanútlan nézőt. Életem egyik célja, hogy hassak, hogy örömet szerezzek vagy épp könnyet csalják az emberek szemébe azokkal az ajándékokkal, amiket Istentől kaptam. 

„Mert minden értetek van, hogy a kegyelem sokasodjék, és egyre többen adjanak hálát az Isten dicsőségére.”

‭‭2Korinthus‬ ‭4:15‬ ‭

GYÜLEKEZETI TECHNIKA MŰHELY

Fodor Benedek

Fodor Benedek vagyok, villamosmérnök hallgató a Óbudai Egyetem Kandó karán, emellett szintén az egyetemen dolgozom az online oktatási rendszer üzemeltető csapatában. Középiskolában hangtechnika szakon tanultam az István-konziban.

Kiskorom óta szolgálok alkalmakon, az OpenSong énekvetítő programmal Sücy fertőzött meg egy sok évvel ezelőtti Refisz-konferencián (de itt, a Sófáron is ezt használjuk). Évközben minden héten vetítek-hangosítok a Kecskeméti Református Gyülekezetben az ifjúsági “Kert” istentiszteleteken. Ezeken kívül Refisz-táborokban szoktam az élő adás felelőse lenni.

A műhelyen kipróbáljuk, átbeszéljük a vetítést, hangosítást és streamet technikai és lelki oldalról is. A csapat létszámától és ismereti szintjétől függően szó lesz a hangosítás alapjairól (mikrofontípusok, keverő bemutatása), az OpenSong használatáról (énekek, sorrendek létrehozása, alkalom alatti vetítés), és szívesen utat mutatok az érdeklődőknek a streamelés felé indulásban is.

Vajon a szöveg mögé vetített élőkép inkább zavaró, vagy hozzátesz az alkalomhoz? A technikus szolgáltató vagy szolgáló? Ilyen kérdéseket is megbeszélünk.

Ha jelentkezel, kérlek hozz laptopot, amire feltelepíthetjük és amin ki tudod próbálni az OpenSong programot (bármilyen operációs rendszere lehet). Persze ha nem tudsz hozni, tapasztalatot akkor is haza fogsz tudni vinni 😉

IRODALMI MŰHELY

Kohi Habib

Hamarosan

KÉPZŐMŰVÉSZETI MŰHELY

Vitárius Nikolett

Sziasztok!

Vitárius Nikoletta grafikusművész vagyok. A Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakán végeztem. 15
éve vizuális kultúra tanításával foglalkozom. Nyaranta képzőművészeti alkotótábort tartok és több
művésztelep tagja vagyok. Rendszeresen részt veszek országos tárlatokon és pályázatokon. Önálló
kiállításaim megvalósulása mindig nagy öröm számomra. A pécsi Sófáron résztvevők már találkozhattak
élőben alkotásaimmal.

Az alkotóéveim során meghatározó Ars Poeticám lett: „Boldogok, akik észreveszik a diófában a bölcsőt, az
asztalt és a koporsót, és mindháromban a diófát, mert nemcsak néznek, hanem, látnak is.” Dr. Gyökössy
Endre, lelkész-költőtől.

A rajzolás mindig is fontos volt számomra: a fotók, akvarellek, tollrajzok, a sokféle grafikai technikát
felvonultató nyomtatott képek. A technikai megoldások életem részévé váltak: mit, hogyan tudok létrehozni
egy-egy anyagnak a felületén? Alkotómunkám meghatározó eleme a folytonos kísérletezés a stílussal és a
kompozícióval, a felületekkel és a formákkal, valamint a technikával.
Mindenben megtalálhatjuk Isten teremtett alkotásának szépségét, ugyanakkor sokféle technika és anyag áll
rendelkezésünkre, melyek segítenek kifejezni hálánkat, érzéseinket.

Azokat várom a kurzusomra, akik szeretnének megismerni új alkotótechnikákat, gazdagítani eszköztárukat,
valamint szeretnék gyakorolni, fejleszteni a már korábban tanultakat.
Mitől jó egy ház megépítése vagy éppen egy alkotás létrehozása? Milyen anyagok szükségesek hozzá,
milyen technikával készüljön? Hogyan dicsérhetem vele Istent? Önállóan és közösen is építkezünk, keressük
a kreatív válaszokat, a játékos utakat, az alkotás örömét, feltöltését. Szeretettel várlak erre az útkeresésre!

NEMEZELŐ MŰHELY

Nagyné Pál Tünde

Tudod, hogy egy nemezkészítő hasonlóan bánik a gyapjúval, mint Isten velünk? Tudtad, hogy lehet egy egyszerű nemeztárgy segítségével evangelizálni, vagy Istenről beszélgetni Valakivel? Tudod, hogy mit jelent az ÉLŐ gyapjú? Szerinted van halott gyapjú? Ha szeretnél a kérdésekre választ, gyere, és nemezelés közben mindent megtudhatsz. 

Sziasztok! Nagyné Pál Tünde vagyok. A legfontosabb magamról: 30 évesen születtem, és Isten nagyon szeret! Szabad időmben kézműveskedem, nemezcsodáimmal pályázatokon, kiállításokon, zsűriztetéseken veszek részt. Szeretek írni: verset, mesét, regényt, áhítatot  (Csendes Percek-be). az Anginemez vállalkozásommal jelen vagyok már a YouTube felületén is, mint Angiműhely, csatornámon sokféle videót találsz már. 

Hiszem, hogy Isten használni adott sok mindent számunkra, és nem pazarolni, visszaélni a nekünk adott talentumokkal. Ezért nagyon nagy örömmel vállalom évek óta a Sófár dicsőítő suliban a nemezes kurzus vezetését.

 Kurzusomat idén is kezdő, és középhaladó szinten szeretném megszervezni a jelentkezők függvényében. Már tervezek, rajzolok, mintadarabokat készítek, hogy a hozzám jelentkező kreatív testvéreimnek idén is nagy élmény legyen az alkotás a lelki ajándékok mellett. A hét folyamán technikai, és elméleti dolgokat fogunk elsajátítani a gyapjúról, nemezelésről, hogy kézzel fogható saját alkotásokat vihessetek haza.

Ha erre a kurzusra jelentkezel, vedd számításba kérlek, hogy a gyapjú ( én előre megvásárolom) kis anyagi kiadást jelenthet, ( kb. 4000-6000 Ft között az egész heti) bár haza is viszed majd csodás termékek formájában.

Isten hatalmas ajándékának, kihívásnak, és nagy lehetőségnek látom, hogy együtt dicsőíthetjük Őt alkotásainkkal is, már nagyon várom a találkozást Veletek: Tünde 

BIBLIODRÁMA MŰHELY

Dr. Thoma László

Thoma László vagyok. Református lelkész, aki bízik abban, hogy az emberi szó több lehet, ha Isten megáldja azt. Férj, aki tanul szeretni. Édesapa, aki igyekszik hiteles maradni. Tanár, aki tanít – néha akkor is, ha nem arra kérik :) Pszichodráma- és bibliodráma vezető, aki meg van győződve róla, hogy a cselekvésben és a csoportban erő van. 

Thoma László vagyok. Végső soron és alapvetően ember. Aki lelkesedik és önfeledten játszik, álmodik és alkot, megragad és elenged, elront és hibázik, esendő és törékeny is. És mégis több, mint mindezek összessége, mert Krisztushoz tartozik elszakíthatatlanul.

Idén bibliodrámázni fogunk együtt, ami a legizgalmasabb játék, a bibliai szövegek megelevenedése a csoportban. 

ceruza-ikon MEGOSZTOM!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>