Az első Önkéntes Nap

blog

2022.02.22.

A Sófár és az önkéntesség

A Sófár és az önkéntesség fogalma a kezdetektől fogva szorosan összekapcsolódik. Hisz a Sófárban mindenki önkéntes: a főszervező, a titkár, a tanár, a fotós, a hangtechnikus, a székpakoló, a teát főző és az imádkozó. A Sófár önkéntesei olyan emberek, akikben megszületett az a vágy, hogy mindaz, amit ők a Sófárban megtapasztaltak, a Sófártól kaptak mások számára is átélhető valóság legyen. Ami az évek során változott, az az önkéntesek száma. Ahogy az egyre több Sófár programon egyre több ember vesz részt, úgy van szükség  a megvalósításhoz egyre több önkéntesre is. Ez a növekedés tette szükségessé a Sófár önkéntesség újragondolását és hívta életre a Sófár Önkéntes napot.

Az első Sófár Önkéntes Nap

Az első Önkéntes napon, 2022 április 23-án szeretnénk lehetőséget biztosítani arra, hogy régi és új Sófár önkéntesek találkozhassanak, megoszthassák élményeiket és tapasztalataikat, újra belekóstolhassanak a Sófár élménybe és a nap folyamán egy csapattá kovácsolódjanak. A délutáni laborok pedig azt a célt szolgálják majd, hogy egy-egy szolgálati területtel jobban megismerkedhessenek a résztvevők. Akár interaktív módon kipróbálhassák magukat, kiderüljön, kinek milyen területen van ajándéka, amit tovább adhatna a többiek javára. Ezekkel a tapasztalatokkal felvértezve pedig mindenki bátrabban tud majd jelentkezni a programjainkon önkéntesnek. 

Így válik majd az önkénteskedés dicsőítéssé. Mert önkéntesnek lenni, Istentől kapott ajándékaidból másoknak is adni, már önmagában Istent dicsőíti!

A későbbiekben szeretnénk még további önkéntes napokat szervezni, ahol nagyobb hangsúlyt kap majd az önkéntesek képzése, oktatása is. 

Tervezett program

Regisztráció

A szervezés megkönnyítése érdekében kérjük, részvételi szándékodat előre jelezd:

EZEN A LINKEN TUDTOK REGISZTRÁLNI

Részvételi díj

Szeretnénk önkénteseink megbecsülését azzal is kifejezni, hogy az Önkéntes Napon a részvétel ingyenes. A résztvevők a Sófár vendégei egy ebédre is. 

Mindemellett természetesen ennek a rendezvénynek is vannak költségei, melyhez hálával fogadunk hozzájárulásokat akár a helyszínen, akár a Sófár számláján.

A Sófárnak szüksége van Rád!

ceruza-ikon MEGOSZTOM!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>