Laborok

önkéntes_nap

2022.03.07.

Mire is számíts egy laborban?

A labor az ismeretszerzés, a kísérletezés, vizsgálódás helye. 

Az önkéntes nap délutánján két egy órás sávot jelöltünk ki a laborok idejének. Ekkor, egymással párhuzamosan, 6 foglalkozás fog futni (mindkét idősávban ugyanaz a 6). Tehát mindenkinek lehetősége lesz 2 laboron is részt venni.

A laborok célja, hogy ismeretet szerezhessetek a Sófár egyes szolgálati területeiről, kipróbáljátok benne magatokat és megvizsgáljátok, van-e ajándékotok arra, hogy ebben önkénteskedjetek a későbbiekben.

Itt olvashatjátok a laborok leírásait.

Ne feledjétek! A regisztrációkor a két idősávban két különböző laborra jelentkezzetek majd!

Kiscsoportvezetés labor – Damásdi Péterrel

Egy rövid gyakorlaton keresztül fogjuk kipróbálni, milyen kiscsoportos beszélgetésben lenni – és azt vezetni. Szeretsz beszélgetéseket moderálni? Szeretnél kézzel fogható eszközt kapni ahhoz, hogy másokat segíts az igére figyelni? Itt a helyed!

Teaház labor – Tima Annával

A teaház kezdetektől fogva nagyon fontos része a Sófárnak. Hiszen egy hosszú nap után ide érkeznek meg a táborozók, itt kezdődnek az éjszakába nyúló beszélgetések, a nagy társasozások, de sokszor különböző tábori programok is itt kerülnek megszervezésre. A teaház önkéntesei pedig ezekhez a fontos pillanatokhoz járulnak hozzá egy-egy finom ital vagy szendvics elkészítésével.

A laborban viszont szeretnék ennél kicsit tovább menni és átadni a jelenlévőknek, mi van bennem a teaházzal kapcsolatban, mint szolgálati terület, hogy mit ír erről az ige és hogy mindez hogy kerül bele egy pohár pillecukros, extra tejszínhabos forrócsokiba.

Ha már visszatérő teaház önkéntes vagy és tetszett ez a terület, csatlakozz hozzánk mindenképp! De azokat is várjuk, akik még nem jártak a pult másik oldalán, viszont szeretnének bepillantást nyerni ebbe a szolgálatba.

Kommunikáció és média labor – Nagy Henriettával

Ha láttál már Sófáros meghívót egy-egy eseményünkre, képeket vagy videót, vagy van otthon sófáros pólód vagy pengetőd akkor nagyjából össze is tudod rakni, hogy mivel foglalatoskodik a kis csapatunk. Az a feladatunk, hogy a lehető legtöbb emberhez és a legtöbb csatornán jutassuk el, hogy mit csinál a Sófár, mi történik egy-egy eseményen vagy, hogy miért is annyira jó a Dicsőítő Iskola. Ha érdekelnek a részletek gyere el a laborunkra, ahol fogunk játszani, beszélgetni és persze minden kérdésedet is felteheted.

Forrásteremtő, pénzügyi és regisztrációs labor – Mészáros Ágival

Egy nyaralás sok-sok előkészülettel jár, pláne, ha nem egyedül megy az ember.
Nos így van ez a mi SÓFÁR-unkban is.
Rengeteg kérdés felmerül: Hol fogunk aludni, enni, tanulni, beszélgetni, teázni, hol lesznek a gyereksófárosok és legfőképpen hol fogjuk Istent dicsőíteni? Mennyi kottára, mappára, festékre, dekor elemre, pólóra és egyéb eszközre lesz szükség?
És mindez mennyibe kerül? Mert bizony ez képezi a KIADÁSt.

Miből lesz a BEVÉTEL?
Ha szereted a rendet magad körül, lépésről-lépésre elsajátíthatod, hogy hogy gördül a SÓFÁR pénzügyi kereke. Részenként megismerve a folyamatot, csapatban összedolgozva és elvégezve a szolgálatot. Szívesen megmutatom a következetes munkát, a trükköket (mert azok is vannak), várlak szeretettel: Mészáros Ági (hívő közgazdász)

Gyereksófár labor – Halustyik Zsuzsival

Gyereksófár egy tábor a táborban. Mióta családok érkezhetnek a Dicsőítő Iskolába, nekünk van egy külön szigetünk. Ide szeretném, ha a gyerekek évről évre visszatérhetnének, mert megérinti őket Isten szeretete is. A gyerekek együtt tanulhatnak, játszhatnak, dicsőíthetnek a hangjukkal, kezeikkel. 

A gyereksófár laborban szeretném, ha megismernétek a célokat, a kihívásokat, tapasztalatokat, terveket. Ha érdeklődsz ilyen területen való önkéntesség iránt vagy már nem újdonság a számodra a gyerekek közötti szolgálat… Talán csak játszani szeretsz és élvezed a gyerektársaságot, akkor gyere el az Önkéntes napi Gyereksófár laborba!

Technikai támogató labor Wéber Gáborral

A technikai támogató csapatban a küldetésünk, a célunk az, hogy a lehető legjobb technikai körülményeket biztosítsuk a Sófár rendezvények számára.
Sokrétű, érdekes és egyben felelősségteljes feladat, ideális esetben jól szervezett csapatmunka, ahol mindenki tudja, hogy mi a feladata.
Közben olyan tapasztalatokra tehetünk szert, ami az élet más területein is fontos és hasznos.
Hangtechnika, fénytechnika, hangszerek, kábelek, állványok, zenészek, tervezés, szervezés, technikai tudás, problémamegoldás, csapatmunka, együttműködés, kommunikáció, és még sorolhatnám.
Felelősségteljes feladat, és kell hozzá a jó csapat, hogy a sok feladat ne terheljen le senkit túlságosan.
Ebbe a csapatba várunk, ismerd meg a feladatokat, és ha tetszik, akkor csatlakozz te is!

ceruza-ikon MEGOSZTOM!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>