A jókedvű adakozó és az APEH

támogatás

2009.06.15.

A Sófárt, a Református Egyház dicsőítő életének megújítására szerveződő mozgalmat néhány lelkes Krisztust és az egyházát szerető fiatal indította el. Akkor sokan közülünk még egyetemisták vagy pályakezdők voltak, alacsony jövedelemmel, tehát a kereteink szűkösek voltak. Rendezvényeink önfenntartóak voltak és ma is azok, hivatalos külső támogatásban nem részesültünk és ma sem részesülünk. A Sófár mégis elindult, tudtunk konferenciát, dicsőítő napot szervezni hála a sok nagyvonalú testvérnek, lelkes sófárosnak és az imaháttérnek. Reméljük, hogy ez folytatódik,  és továbbra is fogunk tudni konferenciákat, dicsőítő napokat szervezni, mert lesznek olyanok, aki fontosnak találják és meg is tehetik hogy támogassanak minket anyagilag. Mivel tavaly egyesületté váltunk ennek módja egyszerűbb és kedvezőbb lett.

“a jókedvű adakozót szereti az Isten” (2 Kor 9:7)… az APEH pedig támogatja (1995/CXVII)


1995/CXVII törvény 41.§-a szerint, ha valaki egy közhasznú egyesületet egy bizonyos összeggel támogat, akkor a támogatás után adókedvezmény érvényesíthető. Ez azt jelenti, hogy a befizetett támogatás 30%-a visszaigényelhető a befizetést követő évben. Ezt az összeget az adóbevallás beadása után 30 napon belül kapja vissza a támogató az APEH-tól. Tehát ha a Sófárnak adományozol 20000 forintot, abból a következő évben az APEH-tól visszakapsz 6000 forintot. Erről sokan nem tudnak, pedig ez egy nagyszerű lehetőség. Ha ilyen módon szeretnéd a Sófár alkalmait vagy a dicsőítő iskolát támogatni, fontos, hogy egy-két dolgot megtegyél.

  1. ha támogatást küldesz átutaláskor a KÖZLEMÉNY rovatba a TÁMOGATÁS szót írd, ha nem ezt írod, sajnos nem tudod az adó-visszaigénylésedet érvényesíteni.

  2. Ha valakinek a dicsőítő iskolás részvételét szeretnéd támogatni a KÖZLEMÉNY rovatba TÁMOGATÁS (DICSŐÍTŐ ISKOLA) szöveget írj

  3. Ahhoz, hogy a támogatásotok 30%-át visszakapjad, az egyesületnek igazolást kell kiállítania. Ehhez az kell, hogy az adott év: pl. 2009. december 31-ig elküld az ADÓAZONOSÍTÓ JELEDET. Enélkül nem tudunk kiállítani igazolást. Az igazolást nekem jan. 31-ig postán el kell juttatnom az adományozóhoz, tehát kell a CÍMED is. Nekem ezt az Apeh felé január 31-ig kell lejelentenem. Az összeget, az APEH-tól azután kapjátok vissza, miután elkészítettétek az adóbevallásotokat. Ha adókedvezményt igényeltek, azt az ADÓBEVALLÁSOTOKBAN IS FEL KELL TÜNTETNI.

  4. A címeteket/neveteket/ adószámotokat a következő email címre küldjétek: bernadett.wolfinger@gmail.com
  5. az egyesület bankszámlája:
  6. Sófárhangoló Közhasznú Egyesület

    11600006-00000000-33740492

    Köszönünk minden adományt!

ceruza-ikon MEGOSZTOM!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>