Zeneiskolák – középfok

műhely

2009.04.25.

tanoda

tanoda


A következőkben néhány zeneiskolát fogok ajánlani, mert fontosnak tartom, hogy azok, akik Istennek és az Ő dicsőségére akarnak zenélni, azok minél színvonalasabb módon tegyék ezt. (Persze nem azt gondolom, hogy mindenkinek a zenére kéne feltennie az életét – mert az különösen Magyarországon nem könnyű – , de akár egyetem v. fősuli mellett is érdemes elgondolkozni rajta.) Tehát a Sófár dicsőítőiskola mellett ;) talán ezeken is érdemes elgondolkodni hosszútávon.

Azért is fontos lehet, hogy tudjatok ezekről a lehetőségekről, mert vannak olyan helyek is, ahol 23 éves kor alatt ingyen lehet tanulni…

Szóval lássuk milyen lehetőségek vannak:

Először a régebben “Postás” néven ismert zenesuliról szeretnék írni, mivel ezt ismerem legközelebbről (ide jártam 1 évig). Az Erkel Ferenc Zeneiskola Pesten található, bár most döntő átalakulásokon esik épp át (a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium, valamint a Tóth Aladár Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (zeneiskola) veszi át a tanulóit), úgy tűnik abba az irányba halad tovább, amerre eddig is tartott. Itt klasszikus jazz-t lehet tanulni, vagyis jazz-történetet, jazz-elméletet és a legtöbb könnyűzenében használatos hangszert (aki a jazz-t megérti, annak nem lesz többé problémája semelyik könnyűzenei stílus megértésével. Sőt igazából a komolyzenével sem).

Szerettem ide járni. Annyi mindent tanítottak, hogy még most is abból élek zeneileg.

drJazz zeneiskola Székesfehérváron található. Mint nevéből kitalálható itt is jazz-t tanítanak, de amennyire tudom nyitottabbak a modernebb (pl. fúziós) jazz és a funky felé is.

Kőbányai Zenei Stúdió még egy lépés a jazztől a könnyedebb stílusok felé, itt ugyanis olyanokat igyekeznek képezni, akik a könnyűzene minden területén megállják a helyüket. Ez talán a legideálisabb a mai dicsőítő zenében elmélyülni vágyóknak.

Ezen kívül még ott van az Etüd és az Egressy Béni Zeneművészeti szakközépiskola, ezekről viszont nem sokat tudok (esetleg ha valaki tud valamit ezekről az iskolákról, az írhat róluk egy hozzászólásban), érdemes lehet megnézni őket, ha iskolát keresünk.

Ezek lennének, amikről tudomásom van, de az a gyanúm, hogy Fehérváron kívül vannak még nagyvárosok az országban, ahol könnyűzenét tanulni. Ha tudsz egy jó helyet, amiről itt nem írtunk, írd meg hozzászólásban!

ceruza-ikon MEGOSZTOM!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>