Kurzusok és Műhelyek

blog

2023.04.24.

Íme, az idei Dicsőítő Iskola kurzus- és műhelyvezetőinek bemutatkozói régi és új arcokkal és új műhelyekkel! Ha van időd, görgess végig, vagy ugorj egyből arra, amire kíváncsi vagy! A kurzusokon elsősorban zenei területen fejlődhetsz egyéni órákon, ahol a tanárok a személyes igényeidet és képességeidet figyelembe véve állítanak személyes kihívások elé, hogy a legjobban fejlődhess. A műhelyeken csoportosan fejlődhettek a különböző művészeti ágak területein.

KURZUSOK

ÉNEK I GITÁR I ZONGORA I DOB I FAFÚVÓS I HEGEDŰ I BASSZUSGITÁR

MŰHELYEK

IRODALMI MŰHELY I MOZGÁS- ÉS TÁNC I DRÁMA I GYÜLEKEZETI TECHNIKA I FILM MŰHELY I KÉPZŐMŰVÉSZETI I NEMEZELŐ I BIBLIODRÁMA-ÖNISMERETI MŰHELY I IMA-LELKI MŰHELY

ÉNEK KURZUS

Tima Anna

Szeretettel várom idén is a jelentkezéseteket az ének órákra, ahol többek között hangképzéssel, különböző énekes gyakorlatokkal és új dicsőítő dalok tanulásával fogunk foglalkozni!

Szeretnék idén is nagyobb hangsúlyt fektetni majd a szólam éneklésre, amit egyéni és közös órák alkalmával is gyakorolhatunk majd. Ha bizonytalannak érzed magad ezen a területen, ez a hét kiváló alkalom lesz arra, hogy egy biztonságos, támogató közegben fejlődhess :)
Ha még nem találkoztunk volna, pár szó rólam:
A zenével hivatalos keretek között, mint sokan mások is, én is gyerekként ismerkedtem meg, ami viszonylag hamar elég meghatározó része lett az életemnek. Később a zeneiskola mellett magán énekre, majd gimnázium után ének-zene szakra jártam, ahol pedagógusnak készültem, de a foglalkozásomat illetően végül a lakberendezés mellett kötöttem ki.
2009 óta része a Sófár az életemnek, és nagy megtiszteltetés, hogy 2019-ben a tanári karhoz is csatlakozhattam. Tiniként itt ismerkedtem meg a dicsőítéssel, itt történt a megtérésem is, és a mai napig hatalmas áldás nekem ez a közösség :) A dicsőítésben is itt volt lehetőségem szolgálni először, ezek a tapasztalatok pedig sokat segítettek, amikor később dicsőítésvezető lettem.

Szóval mindenkit csak biztatni tudok, hogy jöjjön! Én már nagyon várom a találkozást és a közös munkát veletek ebben az évben is!

Mészáros Gyöngyvirág

Sziasztok,

Mészáros Gyöngyvirág vagyok, a budapesti golgota gyülekezet egyik dicsőítő énekese és dicsőítés vezetője. Emellett énekes és beugró vokalistaként is előfordulok különböző formációkban, de a Keresztkérdés nevű rap zenekarból vagy a Helyes_Beatből is lehet még emlékezni rám:)
Éneklés mellett grafikusként dolgozom, de hangképzést is tanítok.

Az ének kurzuson beszédszerű éneklést tanítok, hogy megtaláljuk a legteltebb hangzást, és azt az éneklési stílust, ami leginkább megfelel a mai modern keresztény dicsőítő éneklésmódnak és az énekelni vágyó személyiségének, mindezt popos, jazzes kitekintéssel az improvizatív éneklésnek is teret adva, amennyiben van erre is nyitottság. Emelett szólam harmonizálással is foglalkozunk majd és dalok tanulásával. 

Először jövök Sófárra, úgyhogy nagyon várom a találkozást veletek! :)



Standovár Saci

Kedves énekelni vágyók!
Én Standovár Sára vagyok, és akik többedjére járnak Sófáron, már ismernek, mert ez már sokadik táborom kurzusvezetőként. Családommal leszek jelen most is, férjem, Balázs, és gyerekeink: Bende, Édua és Milla kíséretében.

Idén énekórát tartok, és azok jelentkezését várom, akik a zenében egy nyelvet látnak, és szeretnék megtalálni a saját hangjukat, mint hangszert, ami ebben a kommunikációban segíteni tud nekik. A hangképzés mellett igyekszem önbizalom, bátorság, spontaneitás, improvizálás fejlesztését beletenni, hogy a szólamok, szólók, díszítések, harmóniák hallása, megszólaltatása vagy megalkotása is fejlődjön.

Klasszikus háttérből jövök (10 év zeneiskola fuvolával, Opera Gyerekkórus, egyéb kórusok, magánének), így csak felnőttként, férjem megismerése óta hallgatom és élem a jazz és könnyűzenét (főleg soul, r’nb, gospel). Nagyon sokat fejlődtem azóta. És mivel szerintem Isten szereti az igényes zenét, a dicsőítésben is ilyen szemlélettel veszek részt.

Drüszler Edit (Edó)

Sziasztok! 

Szeretettel várok minden énekelni vágyót az ének kurzusra. :) 

Lesz lehetőség egyéni és csoportos órákra attól függően, hogy ki, miben szeretne fejlődni (szóló éneklés, vagy vokálozás, esetleg mindkettő). 
A kurzusokon gyakoroljuk a helyes hangképzést, s a már ismert dalokon keresztül átveszünk különböző énektechnikai megoldásokat, valamint tanulunk új dalokat is. 

Néhány szó magamról: Gyermekkoromtól fogva meghatározó szerepet tölt be az életemben a zene és a művészet. Elsősorban klasszikus zenei oktatásban részesültem, fő hangszerem az ének, s mellette játszom még néhány hangszeren. 
A munkám során oktatással és előadóművészettel foglalkozom, a komolyzene mellett vonz még a népi éneklés és a különböző könnyűzenei műfajok is.

GITÁR KURZUS

Kormány Greg

Ez volnék én – szolgálatban :). Többek csak “Greg”-nek hívnak. Ez a becenév angliai tartózkodásom alatt ragadt rám és azóta is előszeretettel használom. Jelenleg Budapesten élek és dolgozom. Kockulós munkám mellett többek között zenével foglalatoskodom, ami kikapcsol, feltölt és lehetőséget ad kibontakozni. :) Bizton állítom, hogy elképzelhetetlen lenne az életem nélküle. Már általános iskola óta foglalkozom gitárral. Eleinte 8 éven keresztül klasszikus gitárt tanultam, majd 2 évet jazzgitároztam. Időközben számos zenekarnak voltam állandó vagy beugró tagja itthon és külföldön is, de sajátomnak a Részletkérdés nevű rockbandát tekintem. 
A kurzus során a témákat az igényeiteknek megfelelően szeretném összeállítani, úgyhogy készüljetek kérdésekkel, elvárásokkal! A gitáron, a zenében, és különböző stílusokban megfigyelhető rendszereken túl szeretném, ha be tudnám mutatni azt is, aki ajándékba adta nekünk mindezeket, és azt, hogy hogyan tudjuk ezt az ajándékot visszaforgatni az Ő dicséretére! 

Bodnár Balázs

15 éves koromban kezdtem érdeklődni a gitár iránt. Akkor nagyon megtetszett milyen sokrétű a hangszer, mennyi mindenre lehet használni legyen az klasszikus vagy könnyű zene. 
Tanulmányaimat magán úton kezdtem és az előbbi két zenei irányzatot már akkor egyszerre műveltem. Később itt Miskolcon a Zeneművészeti Intézet hallgatójaként először klasszikus gitár előadóművész, majd később kitüntetéssel, okleveles gitártanári diplomákat szereztem. 

Oktatói munkámat először magán úton, majd művészeti iskolákban kezdtem már több mint tíz éve. Jelenleg a Miskolci Egressy Béni – Erkel Ferenc A.M.I. főállású gitártanára és tanszakvezetője vagyok. 
Komolyzenei munkásságom mellett párhuzamosan, több könnyű zenei formációnak voltam és vagyok tagja. Több éve látok el dicsőítés vezetőként szolgálatot különböző felekezetű és hátterű zenekaroknál. jelenleg a Lámpás dicsőítő csoport és a Refit alkalmon szolgáló zenekar zenei munkáját koordinálom. 
Munkámban fontosnak tartom, hogy a hangszertechnikai és tanulást elősegítő technikák mellett a lelki részt is erősítsük. Hiszem, hogy a kapott talentummal tudnunk kell szolgálni Isten és testvéreink felé is.

Hodossi Márk

Az első sófáromon rengeteget tanultam magamról, Istenről, dicsőítésről, imádságról és a zenéről. Most a második sófáromra már gitártanárként készülök abban bízva, hogy hasonlóan sokmindent tanulunk majd egymástól. 

Én kb 10 évet  jártam zeneiskolába, főleg szolfézs és fagott órákra, ahol nagyon sokat tanultam arról, hogy hogy működik a zene. Közben otthon elkezdtem magamnak gitározni, basszusgitározni és zongorázni amivel azt tanultam meg, hogy hogyan tudom igazán örömömet lelni a zenében. 

Nagyon szeretek együtt zenélni másokkal, az a tapasztalatom, hogy ez különleges módon tudja építeni a kapcsolatokat. Több dicsőítő és egyéb csapatban játszottam már, közel egy éve pedig dicsőítésvezetőként is szolgálók a gyülekezetemben. 

Szerintem a gitár egy csodás hangszer, én is folyamatosan tanulom már kb 15 éve, ezért nagyon boldogan segítek a tanulásban bárkinek, akár az alapoktól kezdve.


ZONGORA KURZUS

Csalók Laci

Csalók Laci vagyok, 29 éves. Első találkozásom Istennel a Hatvani Református gyülekezetben történt. Mai napig emlékszem, ahogy egy gyülekezeti tag a bizonyság tétele befejeztével az “Eljött hozzám mikor még bűnben éltem” című dalt kezdte játszani. Kicsit hamiskás hangon, hamiskás gitáron, mégis a szívemig hatolt a mondandója. Jézus eljött értem. Miután átadtam a szívemet Jézusnak, csatlakoztam a helyi dicsőitő csapathoz először zongorán, majd gitáron is.

Zenei tanulmányaimat népi hegedű szakon kezdtem, majd klasszikus ének szakon folytattam. Később magánórák keretében jazz elméletet, és hangképzést tanultam. Jelenleg Budapesten élek, az Omega Budapest gyülekezet tagja vagyok. Nagyon fontosnak tartom a dicsőítésben a hálaadást. Isten egyenesen felszólít minket, hogy hálaadással menjünk be az Ő tornácain. Az ízes harmóniák mellett szeretnélek segíteni titeket, hogy hogyan hangolhatjátok erre a szíveteket. Vágyam, hogy az órák, a muzsikálások keretében is találkozzunk az Úr Jézussal.

Nem soká tali, Áldás

Süll Mária

Süll Mária vagyok, visszatérő, lelkes sófáros! Komolyzenei pályán indultam, dalzongoristának, korrepetitornak készültem, de másként alakult. Zongorát és zeneelméletet tanítok a somorjai (Felvidék) zeneiskolában. Főleg otthon és a  gyülekezetben zenélek. A három fiunkat kísérem a zene felfedezésében, és nagyon élvezem,  amikor ösztönösen és örömmel tudunk együtt muzsikálni, táncolni, alkotni, dicsőíteni.
Az alistáli református gyülekezetben kántorkodom, próbálok az  istentiszteleti ének elmélyítéséhez, emberközelbe hozásához hozzájárulni, azt hangszerekkel, új hangzásokkal segíteni.

Nagyon várom a kurzust, ilyenkor én is sokat tanulok. Miskolcon találkozunk!

Hamar Mihály

Hamar Misi vagyok szoftverfejlesztéssel foglalkozom, de a szerelmem a zene. Zongorát Youtube-ról kezdtem el tanulni, egyszer, amikor alkalmasnak éreztem már magam, a dicsőítő csapathoz alkalom után odamentem, hogy szeretnék velük zenélni. Ez kb. 10 éve volt, azóta sok (nem csak dicsőítő) zenekarban megfordultam. Sófárba 2016 óta járok, tavaly óta tanárként. Szeretettel várok mindenkit, függetlenül attól hogy általában tekintetével vagy ujjaival tapogatja a billentyűket.



DOB KURZUS

Nemeshegyi Zalán

Sziasztok,
Nemeshegyi Zalán vagyok, 20 éves. 3 és fél éve dobolok, jelenleg gyülekezetem dicsőítő csapatában, az Agapé Worshipben és tavaly ősztől a Pünkösdi Zenei Misszióban is.
Dob oktatás mellett szeretném kihangsúlyozni, hogy a dicsőítés sokkal több a hangszeres játéktól és rámutatni a lelki, szellemi oldalára is.


Megyeri Márk

Megyeri Márk vagyok, 23 éves. A zene mindig is fontos szerepet játszott az életemben, és mindig is éreztem, hogy a dob lesz az én hangszerem. Ennek ellenére egy pár éves kitérővel kezdtem zenei pályafutásom, ugyanis a zeneiskolában zongorára lettem beíratva. 5 év zongoratanulás után váltottam fő hangszeremre a dobra. Ekkor már az alapokat autodidakta módon elsajátítottam és a helyi gyülekeztben rendszeresen szolgáltam dobbal a dicsőítésben. Egyetemi tanulmányaim miatt felkerültem Budapestre, ahol azóta a Budapestifi dicsőítő csapatában szolgálok.

Egyaránt szeretek dobfelszerelésen és cajonon/egyéb ütős hangszeren is játszani, szóval akármelyik része érdekel az ütős világnak, és szeretnél ezekben fejlődni, szívesen látlak a kurzuson.

FAFÚVÓS KURZUS

Szabó Mátyás

A nevem a képem felett olvasható. 😉
Elsősorban embernek tartom magam. Aztán alkotó embernek, s ezután zenész, zeneterapeuta, zenepedagógusként tevékenykedem.
Szeretem a húslevest, az áfonyát és a kakaót is. No meg a természetet, a hegyeket és a völgyeket, a verseket, a zöld fűt és az erdőt nagyon, az embereket, a tengert is egyre jobban. Szeretem a mélységet és a magasságot, a szabadságot.

Ja, most a hangszerekről kellene mesélnem?!?

Életem egy fontos része a zene. Hiszem és tapasztalom, hogy a zene lehet imádság és lehet a lélek megszólaló dallama is. Ha az ember meri megmutatni, csodás dolgok születhetnek! 😊
Sok hangszeren játszom. Számos zenekarban megfordultam dalszerzőként is. Most looperes verskoncertjeimmel járom az országot „egyszemélyes zenekarként”, valamint zeneterápiás foglalkozásokat tartok gyerekeknek, időskorúaknak és fogyatékkal élőknek. De ezekről majd inkább személyesen! 😉
Szóval a Sófárra most egy fúvóshangszeres menüt hozok Neked. Ha ki szeretnéd próbálni a furulyacsalád valamelyik tagját (kis unoka: szopranino, gyerek: szoprán furulya, szülő: alt furulya, nagyszülő: tenorfurulya, „rokonok”: népi furulyák), akkor várlak szeretettel. Akkor is, ha már régóta furulyázol, van pár trükköm számodra ne aggódj! Jöhetsz hozzám még kezdő szájharmónikára is! Addig is: „Imádkozz és dolgozz!” Na meg zenélj sokat! 😊

HEGEDŰ KURZUS

Ziesemer Marcsi

A nevem Ziesemer Marcsi. Hegedűművészként és hegedűtanárként dolgozom. A zenével már születésemtől együtt élek és lélegzem: zenész családban nőttem fel, és az Istennel való kapcsolatom is kora gyermekkoromban kezdődött.

Azóta két teológiát is elvégeztem: mindig is nagyon izgatott, hogy értsem mélyen a Bibliát, ezért is vágtam bele ezekbe az iskolákba a zenei diplomám után.

Nagy szenvedélyem Isten imádata, mindenféle sallang, manipuláció és vallásosság nélkül. Ezt képviselem a művészetemben is és ezt a hozzáállást igyekszem átadni a tanítványaimnak is legyen szó zenéről vagy az élet dolgairól.

A mottóm: szeressük és tiszteljük Istent teljes szívünkből és az Ő szeretetén keresztül szeressük a körülöttünk lévőket és magunkat.

BASSZUSGITÁR KURZUS

Kozák Balázs

Kedves ti, akiknek van türelme eme kimutatkozót olvasni! Kíméletlen leszek, mert utálok e-mailezni. Kozák Balázsnak hívnak, igen ez a leánykori nevem is, Szolnokon születtem és ott is szeretnék meghalni, majd. Jelenleg Pesten Zen-élek és ennek a kis szimbolikus kötőjeles szófordulatnak egyáltalán nincsen semmi köze a zen buddhizmus valamely válfajához, még mielőtt megköveznétek vagy kiátkoznátok a szentek közönségességéből. Egy csodának köszönhetem az életem és a sok zenét az életemben és ez a csoda azóta is kíséri hol túl szürke hol túl rózsaszín mindennapjaimat. 10-es éveim első felében kezdtem el hangszerhez nyúlkálni aztán ez megszokássá vált és azóta követelem a napi adagom, ha meg nem kapom.

Profi zenésznek kicsit nagyképűen, de őszintén 17 éves korom óta tartom magam, amikor is Dian Róbert első jazzt nekem oktatni próbáló tanárom bevett a zenekarába miután fél év basszusgitározás után eljátszottam Charlie Parker-Donna lee című pop slágerét Jaco Pastorius féle feldolgozásban (házi feladat: keress rá Youtube- on). Azóta Istennek hála nagyon sok híres és hírhedt de néhány jó zenésszel is össze hozott a sors és rengeteg minden ragadhatott rám a koszon kívül.

Elöljáróban: Nem akarok nektek semmit tanítani. Mutatni akarok nektek dolgokat a zenéről amik aztán a részeitekké válhatnak “megtaníthatjátok magatokat” ha ti is akarjátok.

A zene egy nyelv, remélem tudunk majd sokat beszélgetni… Peace, B.

IRODALMI MŰHELY

Berényi-Jerebák Ancsi

Sziasztok, Berényi-Jerebák Ancsi vagyok, pszichológus, a szavak nagy rajongója. Szeretném, ha idén együtt merülnénk el a találkozás, megismerés, és alkotás örömében, felhasználva a nyelvünk gazdag ajándékait. A közös munka során vendégek is segítenek majd, hogy a “szent magok” minél termékenyebbé válhassanak a szívünkben. (Ézsaiás, 6, 13.) 

A jelentkezés lezárta után meg foglak keresni, hogy megtaláljuk a közös pontjaitokat és minél személyreszabottabb lehessen az együtt töltött idő. 

Szeretettel várlak találkozni önmagaddal, a többiekkel és Istennel!

MOZGÁS- ÉS TÁNCMŰHELY

Süll Vilmos

Süll Vili vagyok.

Profi balett-táncos voltam, Európa különböző színházaiban tapostam a világot jelentő deszkákat. Úgy érzem, a lelkem mélyén még mindig táncos vagyok. 

Már párszor vezettem a Sófár tánc csapatot a mozgás “vizeiben”,  ezek mindig csodálatos merülések és tapasztalatok voltak. 

Ezen az idei Sófáron is különleges vizek felé vezet  a GPS-em, egy igazi Oázisnak mutatkozik ami nem könnyű út odafelé. Most egy új utat szeretnék kipróbálni veletek, amire egy történet mentén indulnánk majd el. Aki velem szeretne tartani ezen a kalandtúrán, csatlakozzon hozzám a mozgás kurzuson!

DRÁMA MŰHELY


Fülöp Joci

Elsősorban azért gyűlünk össze, hogy játsszunk. Hagyni, hogy az Úr megérintse bennünk ( így mi is Általa magunkban) a színeket, amelyek felfedezésre várnak. Megengedni magunknak, hogy ne tudjunk,  hibázzunk együtt. Hagyni gyógyulást, gyógyítást a múlt  tapasztalataiból, és különféle módszereket találni , hogy kifejezzük magunkat, érzéseinket a színház, mozgásszínház, tárgyjáték segítségével. Egy érzékeny bátor folyamatban támogatni egymást. Megtalálni az alkotás ritmusát és eszközeit koncentrálva Fölfelé, befelé.
Lesz szabad, improvizatív tánc, zene, ének, színházi jelenetek, 

Amit fontos tudni erről a műhelyről:

1. Kérlek benneteket, hogy a műhelyfoglalkozásra, hozzatok magatokkal személyes tárgyakat! A hozott tárgyak főleg olyanok legyenek, amelyek erős érzelmet vagy emléket ébresztenek benned.

A műhelyben a legtöbb tárgyat megosztjuk a csoportban, mindannyian ügyeljünk arra, hogy óvatosan bánjunk velük, különösen, ha törékenyek. Ha van valami, amit nem osztanál meg másokkal, de fontos számodra, jelezd – semmi gond!

Tárgyak – Ezek javaslatok, kérjük, válassz nyugodtan. Minél többet hozol magaddal, annál jobb. Azt javaslom, hogy kíváncsisággal söpörd ki a házat.
– játékok, labdák, babák, játékok, miniatűrök…
– konyhai eszközök (konzerveket, édességeket, ehető dolgokat is beletehetsz…)
– fürdőkád tárgyak
– hangot keltő hangszerek/tárgyak (harangok, sípok…)
– magazinok/ képeskönyvek/ fotók/ képeslapok/poszterek…
– jelmezek! sapkák, parókák, cipők, kesztyűk.
– természetes anyagok (levelek, sziklák, kagylók…)
– ha vannak festékjeid /rajzeszközeid, amelyekkel szívesen dolgozol
– asztali lámpák, zseblámpák, bármilyen világító tárgy
– dobozok, speciális bőröndök…
– Új jegyzetfüzet íráshoz és jegyzeteléshez!!!!!
– gyűjtemények is lehetnek
– Bármi, ami nem szerepel a listán, amit szeretnél hozni!!

2. Ruházat: Kérlek, legyen nálad laza, kényelmes ruha, amit felvehetsz a szabad mozgáshoz.

3. Dal: Készíts elő 1-2 olyan dalt, amit fejből tudsz és szeretsz. Lehetőleg stílusban különbözzenek egymástól. Bármilyen nyelven, amit szeretnél.

GYÜLEKEZETI TECHNIKA MŰHELY

Fodor Benedek

Sziasztok,

Benedek vagyok. Az Óbudai Egyetemnél dolgozom stúdiótechnikusként, hétvégente a Kecskeméti Református Egyházközségben szolgálok.
A Gyülekezeti Technika műhelyben idén elsősorban inspirációt és kapaszkodókat szeretnék nektek adni.

Ha szeretnél bekapcsolódni a gyülekezeted technikai szolgálatába, vagy akár új területet indítanátok, és ezt vezetnéd, itt a helyed. Akkor is jöhetsz, ha már van technikai tapasztalatod, mindenki kaphat mindenkitől.
Konkrét technikai tudásátadás helyett idén sok területbe belekóstolunk, hogy később bármelyikbe be tudjatok kapcsolódni, legyen honnan felvenni a fonalat.
Külön extra, hogy része lesztek a tábor technikai csapatának, ahol élesben is kipróbálhatjátok a kamerázást, vetítést, hang- és videókeverést, a fénypultot.

Várlak benneteket szeretettel!

KÉPZŐMŰVÉSZETI MŰHELY

Vitárius Nikolett

Sziasztok!

Vitárius Nikoletta grafikusművész vagyok. A Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakán végeztem. 15 éve vizuális kultúra tanításával foglalkozom. Nyaranta képzőművészeti alkotótábort tartok és több művésztelep tagja vagyok. Rendszeresen részt veszek országos tárlatokon és pályázatokon. Önálló kiállításaim megvalósulása mindig nagy öröm számomra. A pécsi Sófáron résztvevők már találkozhattak élőben alkotásaimmal.

Az alkotóéveim során meghatározó Ars Poeticám lett: „Boldogok, akik észreveszik a diófában a bölcsőt, az asztalt és a koporsót, és mindháromban a diófát, mert nemcsak néznek, hanem, látnak is.” Dr. Gyökössy Endre, lelkész-költőtől.

A rajzolás mindig is fontos volt számomra: a fotók, akvarellek, tollrajzok, a sokféle grafikai technikát felvonultató nyomtatott képek. A technikai megoldások életem részévé váltak: mit, hogyan tudok létrehozni egy-egy anyagnak a felületén? Alkotómunkám meghatározó eleme a folytonos kísérletezés a stílussal és a kompozícióval, a felületekkel és a formákkal, valamint a technikával. Mindenben megtalálhatjuk Isten teremtett alkotásának szépségét, ugyanakkor sokféle technika és anyag áll rendelkezésünkre, melyek segítenek kifejezni hálánkat, érzéseinket.

Azokat várom a kurzusomra, akik szeretnének megismerni új alkotótechnikákat, gazdagítani eszköztárukat, valamint szeretnék gyakorolni, fejleszteni a már korábban tanultakat. Mitől jó egy ház megépítése vagy éppen egy alkotás létrehozása? Milyen anyagok szükségesek hozzá, milyen technikával készüljön? Hogyan dicsérhetem vele Istent? Önállóan és közösen is építkezünk, keressük a kreatív válaszokat, a játékos utakat, az alkotás örömét, feltöltését. Szeretettel várlak erre az útkeresésre!

NEMEZELŐ MŰHELY

Nagyné Pál Tünde

Sziasztok!

Hiszem, hogy Isten használni adott sok mindent számunkra, és nem pazarolni, visszaélni a nekünk adott talentumokkal. Ezért nagyon nagy örömmel vállalom évek óta a Sófár dicsőítő suliban a kézműves kurzus nemezműhely vezetését. Sokmindent, és sokfélét csinálok, készítek, nagyon élvezem, hogy Isten mindent “összegyúr” bennem, hogy még közelebb kerülhessek Hozzá, megismerhessem akaratát, az utat, amelyet számomra készített.

Ha szeretnéd Te is művészkedéssel, kreatív módon is megtámogatni Isteni utadat, a dicsőítő iskola Igei és  lelki vezetése mellett, gyere, és játssz a gyapjúval, vizsgáld meg, mi mindent lehet tanulni a bárány “adományából”, bundájából.

• Tudtad, hogy egy nemezkészítő hasonlóan bánik a gyapjúval, mint Isten velünk?

• Tudtad, hogy hogyan lehet egy egyszerű nemeztárgy segítségével evangelizálni, Istenről beszélgetni Valakivel?

• Tudod, hogy mit jelent az ÉLŐ gyapjú?

• Mit gondolsz, van halott gyapjú?

Ha szeretnél a kérdésekre választ, gyere, és nemezelés közben mindent megtudhatsz. Ha más kurzusra jársz, akkor is örömmel látunk, gyere beszélgetni, szétnézni!

Kurzusomat idén is kezdő, és középhaladó szinten tartom meg a jelentkezők függvényében. A hét folyamán technikai, és elméleti dolgokat fogunk elsajátítani a gyapjúról, nemezelésről, hogy kézzel fogható saját alkotásokat vihessetek haza, sőt, ha van kedved, otthon is folytathasd a nemezelést. Kapcsolódni fogunk a heti Istentiszteletekhez, annak témáihoz. Idén fő témám a kép készítése lesz, háromféle technikát is megmutatok, amit elképzeléseid szerint használhatsz majd. Ezekből is válogathatsz, és vezetésemmel el is tudod készíteni azt, amire időd lesz: vendégfogadó táblát (Isten hozott felirattal), Ige-kínálót, Biblia borítót, karkötőt, nyakláncot.

Szeretném, ha számítanál rá, hogy az általad felhasznált gyapjú árát neked kell állnod. Ha van gyapjúd, természetesen hozhatod, és abból is tudsz dolgozni. (Venned most nem érdemes, mert nálam úgyis jobb áron van.)

Hangulatod, kedved, talentumod szerint válogathatsz majd a feladatok között, a lényeg: Isten hatalmas ajándékának látom, hogy együtt dicsőíthetjük Őt alkotásainkkal is, már nagyon várom a találkozást Veletek: Tünde

BIBLIODRÁMA – ÖNISMERETI MŰHELY

Dr. Thoma László

Thoma László vagyok. Református lelkész, aki bízik abban, hogy az emberi szó több lehet, ha Isten megáldja azt. Férj, aki tanul szeretni. Édesapa, aki igyekszik hiteles maradni. Tanár, aki tanít – néha akkor is, ha nem arra kérik :) Pszichodráma- és bibliodráma vezető, aki meg van győződve róla, hogy a cselekvésben és a csoportban erő van. 

Thoma László vagyok. Végső soron és alapvetően ember. Aki lelkesedik és önfeledten játszik, álmodik és alkot, megragad és elenged, elront és hibázik, esendő és törékeny is. És mégis több, mint mindezek összessége, mert Krisztushoz tartozik elszakíthatatlanul.

Idén bibliodrámázni fogunk együtt, ami a legizgalmasabb játék, a bibliai szövegek megelevenedése a csoportban. 

FILM MŰHELY

Vígh Tamás

A mozgóképkészítés egy örök kísérletezés. A képzelőerő, a technikai tudás és az élettapasztalat hármasságában születik meg egy-egy rövidfilm.

Az elmúlt évek során arra a kérdésre kerestem a választ, hogyan tud a mozgókép Istenről beszélni. Az egyetemen református teológusként végeztem, majd pedig különböző kurzusok keretében tanultam fotográfiát, kameratechnikát, forgatókönyvírást és produceri ismereteket. Jelenleg szabadúszó fotósként és videósként dolgozom, és keresem a módját, hogyan tud létrejönni hazánkban egy protestáns filmes szakmai közeg.

A műhely során minden résztvevő egy-egy 2-3 perces rövidfilmet fog készíteni. Kísérletezni fogunk és megpróbáljuk a mozgóképkészítés segítségével értelmezni, hogy milyen lelki kérdések foglalkoztatnak minket leginkább. Az alkalmakon a személyiségünkkel fogunk dolgozni, így egy bizalmi légkör keretében mindenki részéről nyitottságra és őszinteségre lesz szükség.

IMA-LELKI MŰHELY

Thoma Anita

A sebeinkkel kihez  mehetnénk, ha nem a Szenthez? Hol gyógyulhatnak lelki fájdalmaink, ha nem Isten jelenlétében? Közelségében felfakad az imádság, létrejön a párbeszéd, Ő megszólal és bekötözi sebeinket.
Ha szeretnél az imádságról tanulni,  abban elmélyülni, és főleg a gyakorlatba ültetni, itt a helyed!
Ha szeretnél Isten ismeretében és az önismeretben növekedni az imádság légkörében, gyere és telepedjünk Jézus  lábaihoz a 2023-as Sófáron.

Thoma Anita vagyok, református lelkipásztor, pasztorálpszichológus, családkonzulens, gyásztanácsadó.

Imádságos szeretettel várlak!

ceruza-ikon MEGOSZTOM!
ceruza-ikon HOZZÁSZÓLÁSOK!

One Response to “Kurzusok és Műhelyek”

  1. Smiley face

    Székely Melinda: Áldás, békesség! Székely Melinda vagyok és jelentkeztem a Sófár táborba a tánc műhelybe, de szeretném zongora kurzusra változtatni. Az előleget az egész családra CsécsycsaládŐrbottyán néven utaltam át. Remélem nem gond? Imádságos szívvel várjuk a tábort! Csécsy Pál Péter családja nevében: Székely Melinda

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>