Elnökség

blog

2021.10.18.

Az Egyesületünk elnökségében mindenkinek speciális feladatköre van, amiben segíti a szerevezetünk céljait nem csak a programok alkalmával, hanem egész évben. Mivel az állandó jelenlét nagy feladat minden elnökségi területhez tartozik egy-egy munkacsoport akik az egyesületi tagságból kerülnek ki és akik segítik a gördülékeny működést!
Ebben a cikkben az elnökség tagjainak bemutatkozóját olvahatjátok!

SZABÓ ANDRÁS, Koordinátor

Közel egy évtizede férj, 7 éve apuka, “civilben” építészmérnök, egyébiránt mindenféle kreatív tevékenység szenvedélyes űzője – a barkácsolástól a grafikuskodáson át a dalszerzésig és organogramm-készítésig. Megtérésem környékén, egyetemista éveim alatt fedeztem fel néhány barátom közreműködésével, hogy a dicsőítés milyen fontos ajándék az életemben. Ezen néhány baráttal aztán összefogva, nagyokat álmodva indítottuk útjára a Sófárt, ami azóta is a szívünk egy különleges szegletét foglalja el.

Az Egyesület Elnökségében és életében koordinátorként igyekszem a néha ellankadó “gépezetnek” új lendületet adni, a sokkal többször és egyre inkább gyönyörűen tovaburjánzó projektek és kezdeményezések szálait pedig összeboronálni és kifésülni. A döntéseket együtt hozzuk – tagságban, elnökségben, szervezőcsapatokban – a feladatom tehát “csupán” a mindezekből következő sófáros projektek kísérése, összefogása. Kimondhatatlanul hálás vagyok Istennek, hogy a munkatársa lehetek, és egy-az-egyben láthatom itt a Sófáron keresztül, ahogy csodálatos terve kibontakozik!

THOMA LÁSZLÓ, Lelki vezető

Nős, 4 gyermek büszke édesapja.
Az egyik legfontosabb dolog, amit megtanított velem Isten, hogy ott kell lenni, ahol Ő látni akar, bele kell állni akaratába, tervébe, mert az a legjobb a számunkra. Így élünk és szolgálunk feleségemmel és gyermekeinkkel Gazdagréten. Nagy öröm ez számunkra! Isten arra hívott el, hogy szolgáljam Őt teljes szívemből, teljes lelkemből, teljes erőmből, teljes elmémből. Hogy legyek az Ő megragadott embere, aki a mennyei célra tekint és mutat, miközben nem felejt el ember maradni.

A Sófár kezdetek óta nagyon fontos a számomra. Isten sokat használta az életemben. Egy álom vált valóra a Sófáron keresztül, amit hiszem, hogy Isten helyezett el a szívemben: felfedezni, mit jelent Őt imádni, magasztalni és dicsőíteni egész lényünkkel, életünkkel! Ennek a keresésében fontos eszköz számomra a Sófár. Lelki vezetőként a Sófár programjaiban megjelenő lelki tartalmakért, tanításokért, Igehirdetésekért, lelkigondozásért vagyok felelős, mindezek szervezését kísérem és segítem az ezekről való döntéshozatalt.
Hálás vagyok a testvéreimért, akiket ismerhetek és akikkel együtt szolgálhatjuk az Urat!

RICZU PÉTER, Titkár

Riczu Péter vagyok, feleségemmel és két kisfiammal Hetényegyházán élünk és szolgálunk a helyi református gyülekezetben. Informatikusként/biztonságtechnikai szakemberként dolgozom, igyekszem a világi munkahelyemen megélni református hitemet, Jézus tanítását. Vasárnaponként dicsőítéssel szolgálok gitáron és/vagy dobon, illetve a technikai eszközöket próbálom működésre bírni. Budapesten születtem, és a Gazdagréti Református Gyülekezetben születtem újjá, itt ismertem meg feleségemet, Ginát is, 2011-ben kötöttünk egymással és Istennel páratlan szövetséget.

A Sófárral baráti körben találkoztam, a dicsőítésen keresztül nagyon sok dolgok kaptam tőle, ezért is örülök, hogy van lehetőségem valamit visszaadni, szolgálni benne. A Dicsőítő Iskolákon a kezdetek óta részt vettem, eleinte diákként, most pedig már családdal, édesapaként, férjként, szervezőként. Feladataimat titkárként 2020 óta látom el a Sófárhangoló Közhasznú Egyesületben, feladataim a hivatalos dokumentációk, adóbevallások, közhasznúsági jelentések, éves beszámolók, pályázatok elkészítése/koordinálása/segítése, ezeken kívül az egyesület Tagjainak és Pártoló Tagjainak nyilvántartása, illetve a tagdíjak kezelése is. Hála van bennem, amiért ilyen teljes szívüket odaadó, szerető Testvérekkel szolgálhatom a hazai reformátusság közelebb kerülését Istenhez.

 

MAGYARNÉ DAMÁSDI ESZTER, Csapatépítő elnökségi tag

Magyarné Damásdi Eszter vagyok, Isten sokszínűvé formált gyermeke, egy férjjel, két kislánnyal és sok-sok testvérrel. Élvezem ezt a sokszínűséget, és igyekszem Őt dicsőíteni mindenemmel: akár a gyermekeimnek énekelek, akár zongorázom és vezetem a Róla-Neki szóló dicséretet a gyülekezetben, akár egy jó baráttal beszélgetek Kecskemét főterén, vagy mackót horgolok az unokaöcsémnek. Tudom, Isten elhívott arra, hogy életemmel Rá mutassak és áldás legyek mások számára. Hiszem, az Ő kegyelméből sikerülhet mindez.

A Sófárral való kapcsolatomról:

A Sófárban is a sokszínűséget szeretem, s mindazt, amit ez által adunk egymásnak. Az első Dicsőítő Iskolában még csak kis táborozóként vettem részt, s azóta nem tudok szabadulni. Annyi mindent kaptam és kapok Istentől a Sófár által (leginkább megfogalmazhatatlan és leírhatatlan dolgokat), hogy muszáj, hogy én is adjak. Azt, amit én tudok adni. Így kerültem aztán az évek során az Egyesület elnökségébe. Csapatépítő elnökségi tagként igyekszem segíteni, hogy a Sófár egyre növekvő családjában mindenki megtalálja a helyét, hogy továbbadhassa másoknak azt, amit ő tud adni, Istenünk dicsőségére.

NAGY HENRIETTA, Kommunikáció és média elnökségi tag

Nagy Henrietta vagyok, a Kecskeméti Református Gyülekezet egyik lelkipásztora. Bárhol is fordulok meg közösségeinkben: akár fiatalok, keresők, felnőtt konfirmandusok, gyermekek, idősek között mindig akad egy közös pont a szolgálataimban: a dicsőítés. Szeretem Istent dícsérni, mert Ő méltó rá, mert jó az Ő jelenlétében lenni, ahol otthon lehetek és akárhova megyek szeretnék ennek a hírnöke és eszköze lenni.

A Sófárban is ezt szeretném tenni, hirnökké és eszközzé válni. Elmondani mindenkinek akiken csak tudom, hogy mit tesz az Egyesületünk, annak tagjai, önkéntesei és a programjainkon résztvevők azért, hogy Isten dicsőítése szerte a Reformtáus Egyházunkban megerősödhessen. Kis kommunikációs és média munkacsoportunkkal azon dolgozunk egész évben, hogy minden programunkról, alkalmunkról, minden új dalról, egy-egy jó cikkről értesülhessetek a honlapon vagy más médiáinkban!
Ha bármi kérdésetek van keressetek bennünket bátran:

info@sofarportal.hu

 
 
ceruza-ikon MEGOSZTOM!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>