MONGYÁLDÁST lemezajáló

lemezajánló

2012.04.16.

Megjelent a MonGYÁLdást (Blessing) Mint Illés című lemeze! A Sófár honlap látogatói most sófárosságuk „tagsági előnyét” élvezhetik azzal, hogy 2 éneket mp3 formátumban letölthetnek a CD anyagából, amely természetesen a Sófár alkalmain egészében is elérhető lesz.

A gyáli dicsőítő csoport régóta közel áll a Sófár mozgalomhoz, 2007-ben megjelent Áldás című lemezükről Kovács Hajnal készített lemezajánlót a Sófár honlapon. A zenekar tagjai a dicsőítő iskolák lelkes résztvevői is voltak, és bevallottan sok mindent hasznosítottak mai szolgálatukban az ott kapott lelki és zenei áldásokból. 2007. óta a zenekar sokat változott stílusában, és részben tagjaiban is. A zenekar az elmúlt években nem titkoltan olyan zenekarok lemezeinek hatásán „nevelkedett” és vált érettebbé, mint a Switchfoot vagy a Third Day. Utóbbi dicsőítő csapat hatása érezhető is új lemezükön, és egy sodró lendületű feldolgozás is felkerült a lemezre Tarts velem címmel (Follow me, 2011). A Sófár hagyományoknak megfelelően az énekek között van két református énekeskönyvi feldolgozás is, és egy MEKDSZ (bordó) énekeskönyvi ének is előkerült, amelyekhez kísérletező bátorsággal nyúlt hozzá a gyáli csapat.

A 2012-ben kiadott új MonGYÁLdást a lemezre azonban mégsem elsősorban ez nyomja rá a Szentlélek bélyegét, hanem a teljesség jegyében 7 saját szerzésű Illés ének, amelyek Gyimóthy Zsolt lelkipásztor ihletett prédikációi alapján születtek. A református lelkészt nagyon megérintette, hogy a 2011-ben Illés prófétáról elhangzott igehirdetés-sorozatáról énekek születettek, mert azokban a prédikáció fő üzenetei tovább hatnak valahányszor meghallgatja valaki a lemezt. (Eric Herron is valami hasonlóról beszélt szemináriumain 2008-ban a sárospataki dicsőítőiskolában a dicsőítők modern kori lehetőségeivel, de egyben felelősségével kapcsolatban.) Gyálon 2011-ben az Illés prófétáról szóló sorozat volt talán az egyik legnagyobb hatású sorozat, amelyet a gyülekezet tagjai tanítványságukban megélhettek, amikor megtanulhatták, hogy a kiemelkedő (és később felemelkedő, elragadott) próféta ugyanolyan ember volt mint a ma itt élő hétköznapi emberek, és Jakab levele szerint ma is éppen ilyen nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének!

A MonGYÁLdást Mint Illés című lemeze – miközben tematikus lemez önmagában is ritkán készül a dicsőítés területén – követte azoknak a zsoltároknak hagyományait, amelyekben a dicsőítés váltakozik a tanítóköltemény műfajával, s ilyen módon az igehirdetésekhez hasonló „mini tanításokkal” segít meggyőződéssé és mindennapi gyakorlattá mélyülni a kapott üzeneteket, hogy azok ne csak egy vasárnapig hassanak a tanítványok életére.

A két szám a linkekre kattintva meghallgathatóak. A letöltéshez jobb gombbal kattintva a linkre, válasszuk a “Mentés másként” parancsot!

06 – Helyreállítás

12 – Szívemnek mélyén

ceruza-ikon MEGOSZTOM!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>