Begyógyítod sebeink

dalbemutató

2011.02.23.

szöveg-dallam: Thoma László

aszerk.: Egy friss, magyar dal egy Sófár-alapító lelkész, Thoma Laci tollából. Amikor először hallottam, egyből éreztem: valódi tapasztalatból íródhatott. Ez nem egy tingli-tangli, hanem egy olyan ének, ami megnyitja a szíveket a Gyógyító előtt.

szöveg

Begyógyítod sebeink, elveszed a fájdalmaink
A gyengének új erőt adsz, kegyelmesen megújítasz.

Az áldott orvos közelít, hogy meggyógyítson,
Az áldott orvos itt van, szíved készen álljon!

Begyógyítod sebeink, elveszed minden görcseink.
Tőled nyerünk csak vígaszt, hisz újra helyreállítasz.

Az áldott orvos közelít, hogy meggyógyítson,
Az áldott orvos itt van, szíved készen álljon!

hanganyag
[audio:http://sofarportal.hu/files/hangar/Begyogyitod_sebeink.mp3]

Lámpás Dicsőítő csoport (Lévay József Ref. Gimn.)

a szerző

Thoma László

[református lelkipásztor, vallástanár]

Thoma László vagyok, a Budapest-Gazdagréti Református Gyülekezet egyik lelkipásztora. Korábban Miskolcon szolgáltam a Lévay József Református Gimnáziumban vallástanárként, iskolalelkészként. Szívügyem a fiatalok közötti szolgálat és a dicsőítés, a gyülekezeti élet pezsdítése a Lélek ereje által. Feleségem, Anita is lelkipásztor, két gyermekünk van: Glória és Vitéz.

a szerző az ének születéséről

“Egy novemberi esős, hideg estén otthon dolgoztam fáradtan, kicsit reménytelenül… elborítottak a feladataim, és nagyon erőtlennek éreztem magam. Ekkor jött egy gondolat, hogy vegyem kézbe a gitárt és kezdjek játszani. Elkezdtem dúdolni egy dallamot, csak úgy jött, és azt éreztem, ez a dallam most gyógyít. Nem tudom, mennyi idő telt így el. Hosszan-hosszan énekeltem. Aztán jött egy mondat is: begyógyítod sebeink… és jött a többi. Kb. egy óra leforgása alatt történt minden. Rá kellett döbbennem, hogy ez a dal nekem ott akkor kellett, Isten gyógyító szeretetével vett körül és erősített meg abban, hogy mellettem áll. A hangfelvételnél nagy öröm volt az, hogy csellón is játszhatok, azt éreztem, ezen keresztül is dicsérhetem Istent és kifejezi a hangszeres játék mindazt, amiről szól a dal: Isten körülvesz Szentlelkével, betölt és gyógyít.”

letöltés
ceruza-ikon MEGOSZTOM!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>