Egy keresztény apuka feljegyzései

szösszenet

2009.11.07.

blog-copy-writingÚj rovat indul, pontosan életet lehelünk egy rovatba, a Sófárportálon belül. Célunk az, hogy a Blog rovatban sófáros, vagy sófárhoz közel álló emberek érdekes írásai, izgalmas beszámolói jelenjenek meg. Első új blogosunk, Szabó György Veszprémből, aki amellett, hogy családfő, presbiter, volt cserkészparancsnok, kántor és dicsőítő zenekari tag, építészmérnök és három lurkó keresztény apukája…. Olvassuk csak saját bevezetőjét az “Egy keresztény apuka feljegyzései” c. bejegyzés-sorozatához!

Földi és Égi apaságról olvashat itt a kedves blogolvasó.

Egy furcsa, elgondolkodtató tény ihlette ezeket a rövid írásokat: a Biblia, és benne Jézus is feltűnően sokszor hasonlítja Isten szeretetét az apai szeretethez: elég csak a tőle tanult imádságra gondolnunk, hogy csak a legkézenfekvőbbet említsem, vagy a tékozló fiúét.

Egy földi apát mindenki kap születésekor: jót vagy kevésbé jót, aggódót, szeretőt, szigorút vagy engedékenyt, pipogyát vagy kérlelhetetlent, kinek mi jut. De mindegy is milyen ő valójában, hiszen először Ő a legnagyobb, a legtökéletesebb, a legerősebb, a legokosabb …Az én apám… Aztán kiderül hogy ez azért nem egészen igaz, és jön a csalódás, a lázadás. Jó esetben végül elfogadjuk, megtanuljuk szeretni olyannak, amilyen: egyszerű esendő földi apánknak, mert közben megismertük a valóban tökéleteset, Hatalmasat és Bölcsen Szeretőt: a Mi Atyánkat. És mindez rendben is volna így, de akkor történik valami, ami a Jóisten egyik legnagyobb poénja az életben: – azon veszed észre magad, hogy minden a feje tetejére állt: APA LETTÉL !!!

Szabó György

ceruza-ikon MEGOSZTOM!
ceruza-ikon HOZZÁSZÓLÁSOK!

One Response to “Egy keresztény apuka feljegyzései”

  1. Smiley face

    csillagpocok: Hát Gyura én csak ámulok és bámulok.... Olyan mélységeket rejtesz magadban, és meg is tudod fogalmazni! Szinte én is zuhantam felfelé, ahogy olvastam! köszi!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>