Bemutatkozik az Igehirdető

blog

2022.06.14.

FORRÁS “életre kelt” Ef 2,2

Fogyasztói társadalomban élünk. Fogyasztjuk a minőségi ételeket, a média- és lelki tartalmakat, olykor a kapcsolatainkat is. Szomjasak vagyunk valamire ami mélyről jön, ami megelégít, ami betölti  a lelkünk és a testünk szükségleteit. Vajon amit a mai ember magához vesz  az az életre vagy a halálra táplálja? Életre kelti a halott testet, lelket vagy tovább rombolja a már egyébként is megrángatott életeket? 

Az idei Sófár Református Dicsőítő Iskolában egy olyan Forráshoz hívjuk a résztvevőket KERTÉSZ DÁNIEL lelkész segítségével, amely valódi életre kelt, megújít, áldást ad, megelégít és boldoggá tesz. Szembe megy ez mindazzal ahogyan a mai társadalmunk, korosztálytól függetlenül él ezért szeretnénk felmutatni azt az alternatívát, amely egyedül valóságos és egyedül valóban megelégítő: a Jézussal való mély kapcsolatot és közös életet, az Atya akaratából, a Szentlélek által. Ez az a Forrás amely életre kelt.

“A 2022-es Sófár Dicsőítő Iskola képe, fő motívuma a forrás. A Forrás, mint metafora, a hely, amihez kapcsolódva betöltetik a szomjúságunk, ahol életet nyerhetünk.Az igehirdetés tartalmára nézve az alapok volt a másik kifejezés, mintegy “belső célként”, azaz olyan alapvető dolgokról lenne jó beszélni, mint az Istenhez tartozás, a Krisztus követés, a közösségi lét, a szolgálat, ami keresztyén életünk alapvető pontjai és amiben szükséges megújulnunk. Mindezt evangéliumi fókusszal tennénk, minden pontnál jó lenne, ha felragyogna annak a valósága: hogyan formálhatja át az evangélium az életünket, hogyan újulhatunk meg Krisztusban.” 
Thoma Laci

ceruza-ikon MEGOSZTOM!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>