Bemutatkozik az igehirdető

Dicsőítő Iskola 2017

2017.07.02.

Márkus Tamás Andrásnak hívnak. Budapesten végeztem a Hittudományi Karon, teológus-lelkész szakon. Jelenleg doktorandusz hallgató vagyok a Károlin, illetve – ugyancsak a Károlin – egyetemi lelkész. Nagyon szeretem a teológiát, sőt azt gondolom (ha a teológia szó jelentését nézzük: “Istenről való beszéd”) – R.C. Sproul szavaival élve -, hogy mindenki, minden keresztyén teológus. Épp ezért megtisztelő számomra, és izgalmas lehetőség, hogy olyan keresztyének között “beszélhetek Istenről”, akik egy teljes hétig nem akarnak mást tenni, csak Istenről beszélni, őt dicsőíteni, “énekelve beszélni” róla és tetteiről.

Azt hiszem nem túlzás azt mondani, hogy ez a hét megtestesíti mindazt, ami létezésünk értelme, tehát azt – a Heidelbergi Káté megfogalmazását kölcsön véve -, hogy Istent megismerjük, szívből szeressük, vele örökké boldogan éljünk és őt dicsérjük és magasztaljuk. Nagyon örülök neki, hogy a Református Egyházunkban létrejött egy olyan mozgalom, és ahhoz köthető program, ahol nem mi, hanem szó szerint Isten, az Ő nagysága és dicsősége van a középpontban, és örülök, hogy ennek most én is részese lehetek.

Isten áldását kérem a szervezőkre és a résztvevőkre egyaránt!

ceruza-ikon MEGOSZTOM!
ceruza-ikon HOZZÁSZÓLÁSOK!

One Response to “Bemutatkozik az igehirdető”

  1. Smiley face

    Bódi Tamás: Bódi Tamásnak hívnak és utólag jelentkeztem az ideji táborba és azt szeretném kezdesz i hogy az átutalás lehet e egybe fizetni mivel utólag fizetenem be ( legkesobb július 12-ig). A másik kérdésem pedig az lenne hogy a Képzőművészeti műhelybe jelentkeztem és hogy oda egyénileg vinni kell e valamit ? Válaszukat előre is köszönöm!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>