Téli programok Sófárosokkal

napló

2017.02.12.

A Sófáros csapat télen sem tétlenkedik. Íme két rövid beszámoló korábbi programokról , amiken jelen voltak szolgálóink:


Sófár bemutatkozó a Ráday Felsőoktatási Diákotthonban

 

A Budapesten tanuló, főleg református egyetemistáknak és főiskolásoknak ideiglenes otthont adó egyik legszínvonalasabb kollégium a Ráday Felsőoktatási Diákotthon lakói előtt mutatkozott be a Sófár az Otthonóra keretében. Többen ismerték, mások pedig csak hallottak a református éneklést megújító mozgalomról. Több törzs-sófáros számolt be a közösség lényegéről, szervezetéről, mint például Jerebák Ancsi és Mészáros Ági.

Beszámolójukat egy-egy rövidebb életszerű video-bejátszás szakította meg (például a nyári dráma-csapat kreatív kisfilmje), majd következett az est élő része: egy fiatalokból álló alkalmi zenekar játszott néhányat a ma is népszerűbb sófáros dalokból. Bálint Anna tartott rövid, kreatív áhítatot. A szövegből a képeken át a program átment a Sófár lényegét is kifejező együttes Isten-dicséretté, s az ismertebb énekeket a közönség is énekelte. Az est során igény született egy nagyobb bemutatóra, koncertre, dicsőítésre is.

Bölcsföldi András


Karácsonyi Csendesnap a Lónyayban

 

A Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégiumban december 21-én évzáró Csendesnappal búcsúztak az iskola tanárai és diákjai. Jó alkalom volt ez arra, hogy elcsendesedve ki-ki magába nézzen és hálát adjon mindazért, ami körülveszi. A felhőtlen együttlét ideje is ez. Az iskola diákjai, tanárai közösen, majd osztályonként külön is a karácsony eljövetelét ünnepelték szűkebb körben, kötetlenebb keretek között az iskola falain belül.

A nap zenés istentisztelettel indult, ahol Kiss Sámson Endre lelkipásztor szolgált a Sófár Református Dicsőítő Iskola közreműködésével. Ezt követően a zenére fogékony közönség tovább hallgathatta immár koncert formájában a Dicsőítő Iskola műsorát. Akik inkább a prózát választották, Szabó Győző professzor úr „Karácsonyi rege – válogatás a világirodalom Parnasszusáról” című előadását tekinthették meg.

ceruza-ikon MEGOSZTOM!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>