Egy konferencia Isten Jelenlétében és Jelenlétéről

Konferencia 2016

2016.11.08.

Nem könnyű pár mondatban összefoglalni, hogy mi történt, és miről is szólt a múlt szombati, 2016-os Sófár Konferencia és Dicsőítő Est. Talán a legtalálóbb az a megfogalmazás, hogy olyan volt, mint egy mini Sófár Dicsőítő Iskola. Sokan sok helyről érkeztek, hiszen több mint 200 ember gyűlt össze a Lágymányosi Ökumenikus Központban október 29-én. De a célok, azt hiszem nagyon hasonlóak voltak a résztvevőknél.

[A fotóalbum a képekre kattintva érhető el!]

Ráhangoló dicsőítés az SDG "duo" vezetésével

Ráhangoló dicsőítés az SDG “duo” vezetésével

A szemináriumok, az Igehirdetések, az alkotó műhelyek és a dicsőítés is, a mottóként meghirdetett Ige kapcsán Isten feltétlen, mindentől független és állandó szeretetteljes jelenlétét állították a középpontba. Ő benne élünk, mozgunk, vagyunk. (Apcsel 17, 28.) Legtöbben érezhetően azzal a vággyal jöttek, hogy ezt megtapasztalják, közösségben átéljék, és többet tudjanak erről a tényszerű mégis, sokszor megfoghatatlan kinyilatkoztatásról.

dpp_0028

Dobner Illés és Évi a dicsőítő életmódról tartott szeminárium vezetői

Biztosan minden résztvevő másban és máshogy élte meg, de olyan gazdag volt a nap, hogy nem lehetett kevesebbel távozni, mint ahogyan és amivel a bárki is érkezett. Isten áldása és jelenléte több mindenben érezhető volt végig a nap folyamán. Amiben én ezt elsőként láttam azok találkozások voltak. Igazi öröm volt abban, ahogy egymásra találtak azok a barátok és ismerősök, akik közül legtöbben a nyári táborban látták utoljára egymásra. A beszélgetések, nevetések egész nap kellemesen nyüzsgővé tették a teaházat.

ebédszünet - beszélgetés a rég nem látott ismerősökkel

ebédszünet – beszélgetés a rég nem látott ismerősökkel

Igazi értéket hordoztak az előadások és a műhelyek, ami különböző módokon, de szintén kapcsolódtak a témához. Előbbiek a konkrét tanításokkal, amik a rendezvény kulcs Igéjéről, vagy ehhez valahogy közvetve kapcsolódva elhangzottak, utóbbi programok pedig már abban mélyítették a résztvevőket, hogy ezt hogyan lehet alkotásokkal vagy tánccal kifejezni, és gyakorlati módon megtapasztalni. Igazságtalan lenne kiemelni bármelyik foglalkozást vagy előadót, hiszen mindenki máshogy adta át a tanítását, és az időbeosztás miatt nem is lehetett mindegyik programon részt venni.

Az esti dicsőítés és igehirdetés pedig igazi összegzése volt a napnak, amiben szinte teljesen megelevenedtek a korábbi tanítások és tapintható volt Isten jelenléte abban az erőben, ahogy a közösség szívvel lélekkel együtt énekelte hangosan a dalokat.

dpp_0144

A Sófár Dicsőítő Iskola világzenei formációja

Számomra a szombati konferencia kulcsszavai a sokoldalúság és személyesség voltak. A különböző irányok, amivel körbejártuk a konferencia központi témáját, és az előadók személyes példái és hitelessége engem így vittek közelebb, és mélyítettek abban, hogy Jézusban élünk mozgunk és vagyunk.

gyerekek alkotnak a gyermek tánc műhelyen

gyerekek alkotnak a gyermek tánc műhelyen

Találkozunk jövőre, már szerveződnek a 2017-es Sófáros rendezvények!

Hauzler Mónika

ceruza-ikon MEGOSZTOM!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>