Visszajelzések a 6. Sófár Református Dicsőítő Iskoláról

napló

2013.11.23.

Beköszöntött az ősz, elkezdődött az iskola, véget értek a szabadságolások, meg úgy általában, visszaállt az élet a normális kerékvágásba. Kezdetét vette a hétköznapi robot; a suliban a jobb jegyekért, a sikeres érettségiért, felvételiért, sikeres zh-kért és vizsgákért, a munkahelyen pedig a folyamatos helytállás, nem várt problémák megoldása, helytállás szülőként, szolgálni a családban – egyszóval az élet megy tovább.  És talán már nehezünkre is esik újra felidézni milyen is volt a 40 fokos kánikulában ott Győrben egy hétig együtt lenni egymással, Istennel, és hogy mit is hoztunk onnan magunkkal mostanra.

Ezért ez a kis csokor idézet, amit ti mondtatok a Dicssuliról, amit nektek jelentett.

Miben segített fejlödni a Dicssuli?

“Zeneileg nagyon sokat fejlődtem, és lelkileg is feltöltődtem. Vagy inkább úgy mondanám, hogy sok időt tölthettem el Istennel.”

“Megtanultam azt, hogy Istent nem csak szavakkal, énekekkel lehet dicsérni. Nem mellesleg olyan kérdésekre kaptam választ, ami már régóta nyomasztott engem.”

“Lelkileg feltöltődtem és segített az Istennel való kapcsolatomban is, és a kurzus a továbbfejlődésben segített”

“A zenei tudásomban bekövetkező fejlődésen túl az Istenre hangolódásban és a Vele való kapcsolat erősítésében.”

“Istenkapcsolat. Önkifejezés. Dicsőítés. Énkép. Istennel járás. Lelki kifejezés kitágítása. Elkötelezettebb keresztyén élet.”

“Összességében nagyon hasznos volt a számomra, erősítette a hitemet, és új lendületet adott a gyakorláshoz.”

“Zeneileg és lelkileg is fejlődtem egyaránt. Ez volt a nyaram fénypontja. (Nem vicc.)”

“Az Isten felé irányuló szeretetemben és az éneklésben is egyaránt. Sikerült újra visszatérnem Istenhez amit nagyon köszönök nektek!”

“Az esti, reggeli, közös, utcai dicsőítések alkalmával és igeolvasáskor olyan gondolatokat, igéket juttatott eszembe Isten,amiket eleinte nem akartam tudomásul venni és túl akartam lépni rajtuk. Rá kellett jönnöm, hogy türelemre és bizonyosságra van szükségem, hiszen ha Istenben nem bízom, akkor az emberekben sem fog menni. Meg kellett tanulnom bízni a tervében, amit rólam készített, és ráhagyni magam.”

“Jobban megismertem a keresztény szellemiséget. Újra átéltem mennyire jó énekelni, festeni, rajzolni! Volt időm, alkalmam magamba nézni, és odafigyelni, ráérezni arra, hogy mi a terve Istennek velem.”

“A lelki életben és az évre való lelki felkészülésben meg abban, hogy fejleszteni tudjam az itthoni ifizenekarunkat.”

“Abban, hogy a zene, az ének, és a mozgás segítségével szorosabb kapcsolatban lehessek Istennel, és így új lendületet, erőt kaphassak akkor is, ha fáradtabbnak, kevésbé lelkesnek érzem magam.”

“Hitben. Istenre való vágyban és kutatásban. Tehát most már jobban szeretném Istent megismerni még jobban. Eddig úgy voltam vele hogy jó nekem így is. Abban segített sokat hogy tükröt tartott Isten elém ezen a héten, és megmutatta hogy Isten nem csak megsimogat és megölel mikor baj van hanem, büntet, és tud haragudni ránk annak ellenére hogy nagyon szeret. Elkezdtem lehámozni a bűneimet, de azért ezt nem lehet egy este letenni. Az életemet se tudtam még letenni teljes egészében, de maga a felismerés szerintem hatalmas lépés és nap mint nap azzal küzdök, hogy az egész életemet neki tudjam adni. És fuvolában és zeneelméletben is érzem a változásokat!”

“Zeneileg mindenképpen, de ami ennél fontosabb, hogy úgy érzem, sikerült újra közel kerülnöm Istenhez.”

“A dicsőítés-vezetésben, valamint úgy érzem, hogy az Istennel való kapcsolatomban is előrébb mozdított.”

Mi volt a legjobb élményed?

“A nyitottság, hogy bárkihez bármikor beszélgethettem; és az esti alkalmak, a prédikáció után, amikor csak páran leültünk zenélni, vagy éppenséggel az egész tábor az étkezőben táncolt.”

“Jó volt újra megélni a SÓFÁR közösség élményét, együtt dicsőíteni, és ami a legfontosabb: megtapasztalni Isten szeretetét és kegyelmét…. :) :)”

“Egy egész hetet zavartalanul eltölteni Isten közelségében, amit barátok között élhettem meg.”

“A közös zenélések, teaházas beszélgetések, zenegödör (már ami maradt belőle utolsó estére) és a barátok…”

“Az, hogy egy működő közösségben élhettem meg Isten jelenlétét.”

Az, hogy éreztem, hogy Isten ott van és szól hozzám is.”

“Az, hogy abban az isteni légkörben még egy elég elromlott emberi kapcsolatot is helyre lehetett hozni, és ki lehetett békülni. De alaphelyzetben jó volt az egész hét.”

“Végre eljutottam :) Nagyon hangulatos volt szobatársaimmal. Isten nagyon megérintett a dicsőítések, igehirdetések, csendesség és beszélgetések alatt.”

Külön köszönet

Külön szeretnénk köszönetet mondani azoknak akik anyagi hozzájárulásukkal is támogatták a Dicssuli létrejöttét!

  • Köszönjük egyik szervezőtársunknak, aki több százezer forinttal járult hozzá a tábor létrejöttéhez.
  • Köszönjük a Magyarországi Református Egyháznak, ami szintén több százezer forinttal járult hozzá a részvételi díjak csökkentéséhez.
  • Köszönjük nektek, akik nehéz anyagi körülmények ellenére is szívesen áldoztatok mások részvételi díjára.
  • Az Úr Jézus adja vissza sokszorosan az Ő áldásaiban!

    ceruza-ikon MEGOSZTOM!

    SZÓLJ HOZZÁ!

    ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

    XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>