Dicsőítő Iskola 2019 | GyerekSófár

Dicsőítő Iskola 2019

2019.05.23.

Idén is szeretettel várjuk a gyermekeket is a Dicsőítő Iskolába! Fontosnak tartjuk, hogy a táborba érkező gyermekek is bekapcsolódhassanak az Isten dicsőítésébe, az ebben való növekedésbe. Ennek megszervezésében, megteremtésében a GyermekSófár vezetői vállalnak nagy szerepet, és a különböző kurzusok vezetői is besegítenek. Kérjük a szülők aktív részvételét is a gyermekek felé való szolgálatban.

Így támogathatjuk egymást abban, hogy a gyermekekkel érkező felnőttek is részt vehessenek a Dicsőítő Iskola programjain.

A gyermekek programja:

  • Délelőttönként a GyermekSófár keretein belül a tábor témáját feldolgozó kreatív, dicsőítő foglalkozás a különböző kurzusok segítségével.
  • Délután  a szülők közössége által működtetett gyermekmegőrző játszóház
  • Esténként a szülők szolgálatával (az istentisztelet alatt) esti mese.

A részvétel a gyermekek korosztálya szerint a következőképpen alakul:

  • 3 éves kor alatt ill. még nem óvodaérett gyermekek esetén a szülőkre bízzuk a gyermekek felügyeletét.
  • 3-10 éves kor között GyermekSófár abban az esetben, ha a gyermek óvodaérett, vagyis szülő nélkül is elmarad hosszabb időre
  • 11-14 év között a gyerekek a szülők támogató jelenlétével vehetnek részt a kurzusokon (tehát ha legalább az egyik szülő ugyanarra a kurzusra jelentkezik) és ha a szülő biztosítani tudja a gyermek kurzuson kívüli felügyeletét és foglalkoztatását.

SZOLGÁLÓK BEMUTATKOZÁSA:

Rózsa Aliz Zsuzsanna

Áldás, békesség! :-) 19 éve tanítok angolt, jelenleg egy gyáli általános iskolában, alsóban és felső tagozaton egyaránt, valamint óvodás gyerekekkel is foglalkozom, már több éve. Megtérésem óta a gyáli gyülekezetben a gyermek és ifjúsági szolgálatba kapcsolódtam be. Rendszeresen vezetek gyermeknek Istentiszteleti alkalmat, amíg a szüleik vasárnaponként a felnőtt Istentiszteleten vesznek részt. A Sófár táborokban is vettem már részt gyermekek közötti szolgálatban.

“A legtöbb, amit gyerekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak.” (Goethe)

Nagyon szeretek gyerekeket tanítani, játszani velük, látni a felfedezés örömét rajtuk, együtt nevetni és sírni velük, ha kell. Szeretek beszélni nekik Jézusról, közvetíteni az ő szeretetét, törődését, békességét. Ezért remélem, hogy Isten kegyelméből a gyökerek a hitből indulnak ki és egészen Istenig röpítik az életüket, hogy vele szárnyalhatnak tovább.

“Aki az ilyen kisgyermekek közül egyet is befogad az én nevemért, az engem fogad be; és aki engem befogad, az nem engem fogad be, hanem azt, aki engem elküldött.” (Márk 9,37)

Berezvai Orsolya

Még egyetemista vagyok Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Itt bionikusnak tanulok, de szabadidőmben nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni. Vasárnaponként az 5-7 éves korú gyermekek között szolgálok, mint tanító a gazdagréti gyülekezetben. Emellett magánba n fizikát és matematikát tanítok 12-18 éves gyermekeknek. 2 évvel ezelőtt már szolgáltam a gyermeksófáron, idén is alig várom, hogy egy csodás hetet közösen eltöltsünk.

Kiss Melinda

Nagyon fiatalon tudtam, hogy szeretnék gyerekekkel foglalkozni. Ennek eredményeként Matematika-informatika szakos tanárként végeztem az ELTE-n. Az élet végül más irányba vitt, de a gyerekekkel mindig jól megértettem magam, szeretek velük játszani, együtt felfedezni és sokat nevetni, mert a gyerekek nagyon jófejek :). Tavaly sokat voltam a GyerekSófárban, és akkor helyezte Isten a szívemre, hogy jövőre segítsem, és erősítsem a GyerekSófár csapatát. A gyermeki hitet felnőttként is fontos megélnünk, sokat tanulhatunk a gyerekektől.
„Bizony, mondom nektek: ha meg nem tértek és nem lesztek olyanok, mint a kisgyerekek, nem mentek be a mennyek országába.” (Mt 18,3)
Ezzel a gyermeki odaadással az Úrnak indulok Neki a szolgálatnak, és hiszem, hogy mind a gyerekeknek, mind nekünk, közöttük szolgálóknak nagy ajándékot tartogat Isten ezen a héten!

Damásdi Judit

Szeretek gyerekekkel lenni, velük játszani, és megadni nekik a lehetőséget, hogy fejlődhessenek és megéljék kreativitásukat. Sok kreatív ötletem van, amit szívesen használok, de hagyom érvényesülni a gyermekeket is. Ha szomorúak, vidám dolgokkal el tudom terelni a figyelmüket, és meg tudom vigasztalni őket. Szívesen kézműveskedem, készítek velük vagy nekik játékokat, szeretek mesélni, bábozni, mondókázni. Pár évig tartottam  gyermekistentiszteletet, egy évig hittanoktatóként is dolgoztam, előtte pedig óvodákban szereztem tapasztalatot. Eddig Sófáron gyermekvigyázásban segítettem, ez évtől kapcsolódom be a GyerekSófár munkájaba. Jelenleg bébiszitterkedem és egy gyorsétteremben dolgozok.

ceruza-ikon MEGOSZTOM!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>