Várunk a dicssuliba!

hírmondó

2009.05.01.

dicssuli2009_tegla
  • Időpont: 2009. július 6. hétfő 12.00 – július 12. vasárnap 14.00 [teljes hét, 6 éjszaka]
  • Helyszín: Sárospatak, Református Gimnázium Kossuth Kollégiuma
  • Ellátás: szállás kollégiumi (2-4-6 ágyas) szobákban + napi háromszori étkezés
  • Képzés: 10 féle kurzuson / műhelyen 13 tanár várja a jelentkezőket. Bővebben a kurzusokról.
  • Tábordíj: diákoknak 18.000 Ft, dolgozóknak 20.000 Ft (Szociális támogatás igényelhető a jelentkezési lapon. Ha tudsz felajánlani arra célra, hogy nehéz anyagi helyzetben lévők eljöhessenek, azt nagy  köszönettel elfogadjuk.)
  • Jelentkezés: június 7-ig a jelentkezési lapon. A május 20 előtt jelentkezők Sófár pólót kapnak ajándékba az odaérkezéskor!

A teljes meghívó, kérdések és válaszok…

“Nagy az ÚR, méltó, hogy dicsérjék, nagysága felfoghatatlan.
Nemzedékről nemzedékre dicsérik műveidet, hirdetik hatalmas tetteidet”

[ 145. Zsolt. 3-4 ]

Kedves Testvérünk!

Tavaly hatalmas élmény volt számunkra az 1. Sófár Dicsőítő Iskola. Már akkor kialakult az egyöntetű vélemény mind a “diákság”, mind a “tanári kar” tagjainak körében: legyen évente Sófár Dicssuli! Mi magunk, szervezők is láttuk, hogy mennyire fontos, Isten kezében milyen erőteljes eszköz a református dicsőítő iskola, így elhatároztuk, hogy idén is megszervezzük. Örömmel jelentjük, hogy már megvan a hely, megvannak a leendő kurzusvezető tanárok, igehirdető és lelkigondozó lelkipásztorok, mostmár csak a diák-sereg hiányzik ahhoz, hogy ez az iskola megteljen élettel!

Szeretettel és izgatottan várunk hát Téged is a 2. Sófár Református Dicsőítő Iskolába, Sárospatakra, július 6-12-ig! Az alábbiakban láthatod a legfontosabb infókat, elolvashatod a kurzusvezetők bemutatkozóit, és tájékoztatunk a képzés felépítéséről is. Ha döntöttél, kérünk regisztrálj is minél hamarabb a jelentkezési lapon!

kiemelt infók

  • Időpont: 2009. július 6. hétfő 12.00 – július 12. vasárnap 14.00 [teljes hét, 6 éjszaka]
  • Helyszín: Sárospatak, Református Gimnázium Kossuth Kollégiuma
  • Ellátás: szállás kollégiumi (2-4-6 ágyas) szobákban + napi háromszori étkezés
  • Képzés: 10 féle kurzuson / műhelyen 13 tanár várja a jelentkezőket. Bővebben a kurzusokról.
  • Tábordíj: diákoknak 18.000 Ft, dolgozóknak 20.000 Ft (Szociális támogatás igényelhető a jelentkezési lapon. Ha tudsz felajánlani arra célra, hogy nehéz anyagi helyzetben lévők eljöhessenek, azt nagy  köszönettel elfogadjuk.)
  • Jelentkezés: május 31-ig itt, a jelentkezési lapon. A május 20 előtt jelentkezők Sófár pólót kapnak ajándékba az odaérkezéskor!

kérdések – válaszok

MIBEN LESZ MÁS, MINT A TAVALYI?

(Ez itt főleg azoknak szól, akik tavaly ott voltak…)

  • Először is egy nappal hosszabb lesz, ami a képzés szempontjából rengeteget jelent – így tehát csaknem egy teljes hetet lehetünk együtt.
  • Több kurzusvezető tanár és többféle kurzus és műhely várja idén a jelentkezőket. Elegendő számú jelentkezés esetén – kibővítve eddigi “palettánkat” – lesz képzőművészeti és dalíró műhely, hangtechnikus, és basszusgitáros képzés is. Nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a diákok egymást segítő munkájára, ezért lesznek különböző gyakorlótermek a hangszeres kurzusokhoz, ahol az előbbrejárók segíthetnek majd a kezdő diákoknak.
  • Hogy az még hatékonyabb lehessen, még több tanárt vonunk be a szolfézs és zeneelmélet oktatásba, így az kisebb csoportokban folyhat majd .
  • Az esti dicsőítő alkalmak különféle stílusokban való megjelenését is erősítjük.
  • És a kicsit prózaibb, de mégsem elhanyagolható örömteli változások: idén egy nagy kollégiumban leszünk (Kossuth), ami nagy előny, különösen, ha a portaszolgálatra gondolunk (ezt a tavalyiak tudják…), és napi 3x-is étkezést kapunk, szintén kényelmesebb keretek között.
  • A tavalyi tapasztalok után idén esténként kétféle teaházra készülünk, egy hangosabb, zenélősebb, és egy csendesebb, beszélgetősebb jellegűre.

MI AZ A DICSŐÍTŐ ISKOLA?

(Ez meg itt főleg azoknak szól, akik tavaly nem voltak ott… :)

Az egy olyan képzés, melyben Isten dicséretéről tanulhatunk mind zenei, mind lelki téren.

  • Dicsőítő, mert a képzés minden egyes elemének célja, hogy azokon keresztül Isten úgy formáljon, hogy életünket egyre inkább átjárja az Ő dicsőítése, és egyre alkalmasabb és hitelesebb eszközök lehessünk a dicsőítő szolgálatban.
  • Iskola, mert tanárok és diákok alkotják a résztvevők közösségét. Iskola, mert nem a nyaralni, hanem a tanulni vágyókat várjuk. Iskola, mert egy komoly képzésben vehetünk részt, mely során zenei tudásunkban és Istenismeretünkben is egy magasabb szintre juthatunk.

HOGY FOG EZ KINÉZNI?

Az 2. Sófár Református Dicsőítő Iskola egy egyhetes bentlakásos kurzus lesz július 6-12-ig Sárospatakon. A résztvevők a Sárospataki Református Kollégium szobáiban kapnak szálláshelyet, nappal azonban ott nemigen fognak időt tölteni, mert kora reggeltől késő estig jobbnál jobb programok, komoly munka, Isten közös és egyéni dicsérete tölti ki az időt. Terveink szerint 50-80 résztvevője lesz az iskolának, így igazi közösségi hangulat alakulhat ki, és a hét folyamán megismerhetjük egymást.

  • Lesznek kurzusok, melyeken kis csoportokban vehetünk részt különböző hangszeres, énekes,  művészeti és hangtechnikusi képzéseken.
  • Lesznek szemináriumok, melyeken a dicsőítés alapjairól, különböző kérdéseiről tanulhatunk közösen.
  • Lesz kijelölt idő és hely egyéni zenei gyakorlásra és lelki gyakorlatra – csendességre – egyaránt.
  • És lesznek közös dicsőítő alkalmak, melyeknek központi helyén Isten Igéjének hirdetése lesz.
  • A napot reggeli áhitattal kezdjük és esti teaházzal zárjuk.
  • Ezek mellett is még egyéb extra programok várják a résztvevőket…

KINEK SZÓL?

A képzést elsősorban református közösségekben és csatornákon keresztül hirdetjük, de más felekezetű testvéreink számára is nyitva állnak az „iskola kapui”. A dicsőítő iskolába tehát bárki jelentkezhet, aki már betöltötte a 14. életévét és szeretne Isten dicséretéről tanulni zenei/képzőművészeti/hangtechnikusi ill. lelki téren. Várjuk azokat, akik a gyülekezetükben dicsőítő zenekarban vagy bármilyen zenei szolgálatban vesznek részt, de azokat is, akik még nem szolgálnak, de szeretnének egyszer zenei dicsőítő szolgálatot vállalni, vagy képzőművészeti alkotásokkal, dalírással, hangtechnikuskodással kifejezni dicséretüket Istennek.

MITŐL REFORMÁTUS?

A szó eredeti értelmében református, mert az iskola az állandó megújulássemper reformanda – elvét kívánja megvalósítani mind lelki, mind formai téren. Mindezt úgy, hogy református hátterünk, történelmi gyökereink és szép hagyományaink következő generációk számára való továbbvitelére törekszik. Ezért az iskolában tanult dalkincsben az új dalok mellett hangsúlyt kapnak a régi énekeskönyvi énekek, a külföldiek mellett a magyar alkotások, a műdalok mellett a népzenei ihletésű dallamok.

A lelki tanításban is érvényesülni fog a református jelleg, hiszen az igehirdetés és a lelkigondozás szolgálatát református lelkipásztorok fogják végezni.

MIT TANULHATOK ZENEILEG?

A dicsőítő iskolában a következő képzéseken lehet részt venni: énekes, kezdő gitár, haladó gitár, basszusgitár, dob, billentyűs kurzus. Ezen kívül szólóhangszereseknek az improvizáció kurzust ajánljuk, a dicsőítésvezető kurzus pedig műhelymunkában fog megvalósulni. Új, extra kurzusaink is lesznek idén: a képzőművészeti és a dalíró műhely, valamint a hangtechnikus kurzus is “megnyitja kapuit”. Lesz idő minden nap az egyéni gyakorlásra, de célunk az is, hogy a közös zenélésben, a zenekari játékban is gyakorlatot szerezzenek a résztvevők.  Csak egy kurzuson lehet részt venni, melynek praktikus okai mellett célja, hogy a jelentkező az általa választott területen komolyan előre léphessen.

Bővebben a kurzusokról…

MENNYIBE KERÜL?

A dicsőítő iskola tábordíja diákoknak 18.000 Ft, dolgozóknak 20.000 Ft, mely tartalmazza a szállás és a  a teljes ellátás (reggeli, ebéd, vacsora) díját, valamint minden egyéb költséget (a technika, kiadványok, fénymásolás, meghívott előadók, tanárok költségeit). Ha anyagi helyzeted nem engedi a teljes tábordíj kifizetését, akkor se maradj otthon, hiszen igényelhető szociális támogatás! Ha a helyzeted engedi, kérjük támogass másokat részvételi díjuk egy részének átvállalásával! A május 20-ig jelentkezők Sófár pólót kapnak ajándékba az odaérkezéskor! A tábordíjat két részletben kell majd befizetni: júniusban 5.000 Ft előleget, a fennmaradó részt pedig helyben.

HOGYAN JELENTKEZHETEK?

Jelentkezni május 30-ig lehet itt, a honlapon, a jelentkezési lap kitöltésével. Jelentkezéskor el kell dönteni, hogy melyik kurzuson szeretnél részt venni. Minél előbb jelentkezel, annál nagyobb esélyed van arra, hogy eljöhess a dicsőítő iskolába, mivel, ha betelik a 80 fős keretlétszám, már nem áll módunkban fogadni több jelentkezőt. A kurzusok akkor indulnak el, ha azokra min. 5 fő jelentkezik, tehát ha speciálisabb kurzusra jönnél (pl. hangtechnikus, basszusgitár, dalíró, képzőművészeti), akkor érdemes a kurzusodba toboroznod még jelentkezőket, hogy az tényleg létrejöhessen!

Ha még mindig maradt kérdésed, melyre nem kaptál választ, bátran írj a szervezőknek a dicssuliposta@sofarportal.hu címre!

Szeretettel várjuk kérdéseidet, jelentkezésedet,

a Sófár Református Dicsőítő Iskola Szervezőcsapata

ceruza-ikon MEGOSZTOM!
ceruza-ikon HOZZÁSZÓLÁSOK!

3 hozzászólás to “Várunk a dicssuliba!”

  1. Smiley face

    admin: Hát én már nagyon izgatottan várom a dicssulit!

  2. Smiley face

    Noémi: Tavaly is voltam, szuper volt, csak a bokám ne ment volna ki.... köszönöm mindenkinek, aki tavaly cipelt engem!!! :):) Remélem ez éven szerencsésebb leszek...:)

  3. Smiley face

    Deák Ilona Hajnalka: Sziasztok! Én sajnos anyagi okok miatt nem tudok részt venni, de annyira szeretnék már megtanulni énekelni vagy zongorázni vagy gitározni! :( Ez minden vágyam! :(

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>