Tippek dicsőítésvezetéshez 002

műhely

2010.03.24.

dicsőítésvezetésKisebb (??) szünet után, végre folytatom a dicsőítésvezetéshez kapcsolódó tippek közzétételét. A mostani adagért köszönet Thoma Lacinak.

1. Teljes jelenlét. Aki dicsőítést vezet, annak amennyire lehet, teljes mértékben jelen kell lennie! Lelkileg és szellemileg egyaránt. Amennyire lehet, „meg kell üresíteni” magunkat, és fel kell ajánlani Istennek a mi „ürességünket”, hogy be tudjon tölteni. Jó dolog, ha tudunk rákészülni a dicsőítésvezetésre, és nem terhelten vagyunk jelen. Ez sokszor szinte kivitelezhetetlen, mégis törekednünk kell minél inkább.

2. Egyszerűség. Alapvetőnek tartom, hogy a „kevesebb több”. Az egyszerűség nem igénytelenséget jelent, csak azt, hogy pl. alkalmazkodom ahhoz, hogy az emberek az egyszerű dolgokat könnyebben megértik. Egyszerűen magyarázom az Igét, vagy szólok hozzájuk dicsőítésvezetőként, és a dicséretvezetésben is egyszerű, világos és követhető vagyok.

3. Nyitottság a változásra. Amellett, hogy pontosan tervezem azt a folyamatot, amit a dicsőítés során szeretnék megjárni, szükség van arra is, hogy teljesen nyitott legyek akár közben is Isten felé a változásra, a változtatásra. Lehet, hogy érezni fogom közben, hogy vissza kell térni egy dalhoz, hogy ismételni kell valamit, hogy imádkozni kell, hogy most meg kell állni, stb. Ezeknek az ösztönzéseknek, ha Isten vezetése alatt állok a dicsőítésben, engednem kell. A változásra való nyitottság azt is jelenti, hogy lehet, hogy Isten nem akar változtatni semmit, ezt is megteheti!

4. Elvihető üzenet / elvihető dal. Az elvihető üzenet a legfontosabb az igehirdetésben. Az elvihető, jól megtanult, illetve meghatározó dal hasonlóan elvihető. Ez a mindennapok szempontjából fontos! Lehet a magunk számára megfogalmazva, hogy ennek az alkalomnak ez vagy az a „fő dala”. Ez az, amit szeretném, ha elvinnének mindenképpen, amire többször visszatérek a dicsőítés során- esetleg kapcsolódva az Igéhez, az üzenethez is.

5. Hűség. Isten véleményem szerint megáldja a hűséget! Nagyon fontos, hogy egy szolgálatban, amit ránk bízott az Úr, hűségesek legyünk, kitartóak- ez különösen a krízisek, kudarcok idején hangsúlyos! A dicsőítésvezető a rá bízott szolgálatban hűséges Isten felé, hogy elvégzi, amit rá bízott, hűséges a gyülekezete felé, akik felé szolgál, hogy ismeri és szereti őket, és szolgál nekik, és önmaga felé is, hogy odafigyel magára, és ápolja kapcsolatai, és szem előtt tartja saját lelki higiénéjét is.

ceruza-ikon MEGOSZTOM!
ceruza-ikon HOZZÁSZÓLÁSOK!

One Response to “Tippek dicsőítésvezetéshez 002”

  1. Smiley face

    andris: Köszi Laci!!! Jók ezek a lelki szempontok - azt hiszem a legfontosabbak. Ebből is világosan látszik, hogy a dicsőítésvezetés nem (csak) zenei vezetés!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>