Bemutatkozik az igehirdető

Dicsőítő Iskola 2018

2018.05.04.

Joó Christopher | Igehirdető

Egyszer volt, hol nem volt, még egy emberöltőnyi idővel ezelőtt, az Óperenciás-tengeren is túl, a havas hegyek és juharfák országában, megláttam a napvilágot. El kellett telnie még néhány évnek, míg az Élet haza nem irányított, de míg ez meg nem történt, kalandos gyermekéveimet jószerivel utazásokkal és felfedezésekkel töltöttem. Sosem kötötték az orromra, hogy miért vagyunk mindig vándorúton, de nem is volt rá szükség – legbelül mindig tudtam: mi kincset vadászunk. Így hát, míg a felnőttek dolgoztak, én helyettük is a kincset kerestem: szerelemben, vallásban, zenében és varázslásban, de hiába.

Telt-múlt az idő, a keresést feladtam, és sztoikus rezignáltsággal magamat a filmek világába száműztem. Gondoltam, itt majd kivárom az élet végét. Így bukkantam rá teljesen váratlanul egy VHS kazettára, amikor tíz évesen lemerészkedtem egy dohos pincébe… Azóta vagyok a Mester tanítványa, aki néhány évvel ezelőtt ismét útnak indított, hogy másoknak is elmeséljem, milyen kincset találtam aznap. Hálás a szívem, hogy ezen az úton vállvetve mellém szegődött a feleségem, Fanni, és gyermekünk, Abigél.
A héten egy igen izgalmas témáról fogunk beszélni:

“Felette NAGY TITOK” (Efezusiakhoz írt levél 5,32)

Ki gondolta volna, hogy amikor egy zsidó rabbit kétezer évvel ezelőtt államellenes összeesküvés vádjával egy római kivégzőeszköz véres gerendájára odaszögeltek, egy rejtélyes házasságról szóló ősi próféciák teljesedtek be? Pálfordulása után ugyanis Yeshua rabbi egyik kortársa így gondolkodott Krisztus kereszthaláláról, és abban is a Vőlegény Menyasszonya iránti önfeláldozó szeretetét látta. Sőt, egyik levelében úgy ír erről a románcról, mint „felette nagy titokról.” De mit is jelenthet ez? Mi ez a nagy titok?

Ahhoz, hogy megfejtsük a titok nyitját, bebarangoljuk a Szentírás ősi világát, hogy az Ige és a zsidó hagyományok fényében újra olvasva megváltásunk történetét a saját szemünk előtt bontakozzon ki a történelem legszebb szerelmi története, amely Istenről és Izraelről, a Fiúról és a Menyasszonyról, Jézusról és rólunk szól.

ceruza-ikon MEGOSZTOM!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>