Dicsőítő Iskola 2018 | Meghívó

Dicsőítő Iskola 2018

2018.04.27.

Szeretettel várunk Téged is a Sófár Református Dicsőítő Iskolába!  Idén nyáron július 30 – augusztus 5. között már a tizenegyedik alkalommal gyűlünk össze Isten dicséretére, ezúttal Szeged városában.

Egyhetes táborunkban olyan kurzusokon és műhelyfoglalkozásokon  vehetsz részt, ahol Isten dicsőítése áll a középpontban. Szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy tanulhass és fejleszthesd azokat a tálentumaidat, amelyeket azért kaptál Istentől, hogy az Ő dicsőségére használd. A zenei kurzusokon kívül (ének, gitár, billentyű, ütős, improvizáció), gyakorlati (dicsőítésvezetés, hangtechnika) és egyéb kreatív műhelyek (tánc, dráma, irodalom, képzőművészet, stb…) közül választhatsz.
A kurzusok és műhelyek pontos listáját és a tanárok bemutatkozóját  ITT találod.

A művészeti fejlődésen túl nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy Isten dicsőítését ne csak vasárnaponként vagy szolgálatainkban éljük meg, hanem a mindennapi életünkben is tudjunk dicsőítő életformával jelen lenni. Reményeink szerint ebben segít fejlődni az a különleges téma is, amelyet a hét folyamán igyekszünk megfejteni:

“Felette NAGY TITOK” (Efezusiakhoz írt levél 5,32)

Ki gondolta volna, hogy amikor egy zsidó rabbit kétezer évvel ezelőtt államellenes összeesküvés vádjával egy római kivégzőeszköz véres gerendájára odaszögeltek, egy rejtélyes házasságról szóló ősi próféciák teljesedtek be? Pálfordulása után ugyanis Yeshua rabbi egyik kortársa így gondolkodott Krisztus kereszthaláláról, és abban is a Vőlegény Menyasszonya iránti önfeláldozó szeretetét látta. Sőt, egyik levelében úgy ír erről a románcról, mint „felette nagy titokról.” De mit is jelenthet ez? Mi ez a nagy titok?

Ahhoz, hogy megfejtsük a titok nyitját, bebarangoljuk a Szentírás ősi világát, hogy az Ige és a zsidó hagyományok fényében újra olvasva megváltásunk történetét a saját szemünk előtt bontakozzon ki a történelem legszebb szerelmi története, amely Istenről és Izraelről, a Fiúról és a Menyasszonyról, Jézusról és rólunk szól.

A Táborban alkalmad nyílik sok hasonlóan lelkes és égő szívű testvér megismerésére, a közös alkotások örömére, Isten közös dicséretére és a közös szolgálatra is. A szervezőcsapatunk lelkes önkéntesekből áll és szeretnénk téged is arra kérni, hogy csatlakozz hozzánk. Akadnak olyan apró feladatok, melyek tőled csupán 1-2 órás elköteleződést kívánnak, de nagy segítség ahhoz, hogy a Tábor gördülékenyen működjön. Szintén fontos számunkra, hogy a Sófár közösségéből a gyerekek se maradjanak ki, ezért számukra külön tábort hoztunk létre, ahol szakszerű, élményekben gazdag foglalkozásokon vehetnek részt, amíg a szüleik is élvezik a tábor lehetőségeit. Az önkéntességről bővebben ITT olvashatsz.

Fontos számunkra, hogy a Sófár közösségéből a gyerekek se maradjanak ki, ezért számukra külön tábort hoztunk létre, ahol szakszerű, élményekben gazdag foglalkozásokon vehetnek részt, amíg a szüleik is élvezik a tábor lehetőségeit. Részletek ITT.

Találkozzunk Szegeden a 11. Sófár Református Dicsőítő Iskolában!

Sófár Szervezőcsapat

TOVÁBB A REGISZTRÁCIÓHOZ

 

ceruza-ikon MEGOSZTOM!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>