Dicsőítő Iskola 2017 | GyerekSófár

Dicsőítő Iskola 2017

2017.05.01.

Dicsőítő Iskola 2017 | GyerekSófár

Idén is szeretettel várjuk a gyermekeket is a Dicsőítő Iskolába! Fontosnak tartjuk, hogy a táborba érkező gyermekek is bekapcsolódhassanak az Isten dicsőítésébe, az ebben való növekedésbe. Ennek megszervezésében, megteremtésében a GyermekSófár vezetői vállalnak nagy szerepet, és a különböző kurzusok vezetői is besegítenek. Kérjük a szülők aktív részvételét is a gyermekek felé való szolgálatban.

Így támogathatjuk egymást abban, hogy a gyermekekkel érkező felnőttek is részt vehessenek a Dicsőítő Iskola programjain.

A gyermekek programja:

  • Délelőttönként a GyermekSófár keretein belül a tábor témáját feldolgozó kreatív, dicsőítő foglalkozás a különböző kurzusok segítségével.
  • Délután  a szülők közössége által működtetett gyermekmegőrző játszóház
  • Esténként a szülők szolgálatával (az istentisztelet alatt) esti mese.

A részvétel a gyermekek korosztálya szerint a következőképpen alakul:

  • 3-11 éves kor között GyermekSófár abban az esetben, ha a gyermek óvodaérett, vagyis szülő nélkül is elmarad hosszabb időre
  • 12-14 év között a gyerekek a szülők támogató jelenlétével vehetnek részt a kurzusokon (tehát ha legalább az egyik szülő ugyanarra a kurzusra jelentkezik) és ha a szülő biztosítani tudja a gyermek kurzuson kívüli felügyeletét és foglalkoztatását.
  • 3 éves kor alatt ill. még nem óvodaérett gyermekek esetén a szülőkre bízzuk a gyermekek felügyeletét.

SZOLGÁLÓK BEMUTATKOZÁSA:

Nagy Éva Erzsébet (Vica)

„Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony mondom nektek, aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy kisgyermek, semmiképpen nem megy be abba.” Lk. 18,16-17

Ez az igeszakasz az egyik mottóm. Rendkívül sokat mond, ha mélyen átrágunk minden szót. Mert bizony van mit tanulnunk a gyerekektől, de inkább úgy mondanám, hogy újra megtanulnunk a gyerekektől. Ez pedig a szín tiszta önzés nélküli őszinteség. Őszintén élni, szeretni, örülni, szomorúnak lenni. Őszintén megélni minden pillanatot. Őszinte, boldog várakozással várni Isten országát. Én úgy gondolom, hogy nekünk, felnőtteknek, abban áll az igazi feladatunk, hogy úgy próbáljuk nevelni a kezünk alá kerülő gyermekeket, hogy ezt a tisztaságukat megőrizve tanuljanak meg boldogulni a világban, a Biblia szeretet parancsainak igyekezve megfelelni, hiszen Jézus Krisztus a 2 legnagyobb törvényként, parancsolatként is 2 szeretettel kapcsolatos parancsot nevezett meg: „„Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.” Ez az első és a nagy parancsolat. A második hasonló ehhez: „Szeresd felebarátodat, mint magadat.” E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.”Mt. 22,37-40

Én a Pápai Református Teológiai Akadémiának vagyok jövő évtől már 5-öd éves hallgatója. Az elmúlt 2 tanévben volt alkalmam osztályteológusként 7. és 8. osztályos gyerekekkel foglalkozni. Az idei tanévben pedig a Pápai gyülekezet baba-mama körébe is volt alkalmam bekapcsolódni segítőként. Én vigyáztam az 1-3 éves kisgyerekekre a játszószobában. És hát meg kell mondjam őszintén, hogy minden héten ezt a 2 órát vártam a legjobban! :) Szerintem a legáldásosabb feladat gyerekekkel foglalkozni, és komolyan forgatom magamban azt a gondolatot, hogy a teológia mellett, vagy a teológia elvégzése után elvégezzek egy tanítói vagy óvoda-pedagógiai szakot, és az egyházban a gyerekmunka területére szakosodjak.

Zagyva Tünde Andrea (Tünde)

„A gyermekek csodák, termőföldek, Isten szülőföldje, amelyet ha megmunkálnánk s bevetnénk jósággal, bölcsességgel, szeretetettel, csodálatos virágok, gyümölcsök bomolnának, teremnének mindannyiunk számára!” (Böjte Csaba)

„Kisgyermekeket vittek Hozzá, hogy megérintse őket.” Luk 18:15a

2000 óta foglalkozom gyerekekkel, biológusként erdei iskolában, terepgyakorlatokon, hitoktatóként vasárnapi iskolában és gyerektáborokban, 2014 óta a Gyereksófárban is.

A gyermekek közelében számomra kisüt a Nap és kinyílnak a virágok. Arra érzek indíttatást, hogy mosolyt csaljak az arcukra, huncutul összenevessünk vagy játszunk egy jót, megvigasztaljam őket, ha szomorúak, új örömet, célt mutassak az élet útvesztőiben, Istenre emeljem a tekintetüket, akinek gondja van rájuk és kíséri életüket. Továbbadhassam nekik Isten irántuk való túláradó szeretetét, örömét, ahogyan megalkotta és egyedivé formálta őket és terve van életükkel.

Voltam már játékvezető, bohóc, kézműveskedést vezető, tanító, gyerekdicsőítést vezető, gyerektábor-szervező és -vezető. A legmélyebb örömet azonban az jelentette, mikor tanítóként és gyerekdicsőítés-vezetőként szemtanúja lehettem, ahogyan Isten szeretete megérintette a Bibliai tanításon vagy a dicsőítésen keresztül a gyermekek szívét: Isten belépett az életükbe és teljes szívükből tudták dicsérni Istent és örülni az Ő jelenlétének! Szeretném, ha minden gyermek megismerhetné a Teremtőt, az Igaz Barátot, a Biztos Sziklát, a Megváltót, aki Életre hív és aki az Élet forrása.

Az idei Gyereksófáron nagyon színes és gazdag programmal várjuk a családokat és a gyermekeket! A reggeleket együtt családos áhítattal kezdjük, majd korosztályok szerint bontjuk ki az Ige üzenetét. Emellett várjuk a gyermekeket különböző kurzusokra is: kézműveskedéssel készíthetnek egyedi alkotást, irodalmi műhely vezeti be őket a mesék különleges világába és lesznek zenei műhelyek is, pl.: dob, ének. Az a célunk, hogy a családok, mint a Sófár dicsőítő tábor élő tagjai, együtt is megéljék a Sófárban, hogy Isten dicsőítik és emellett a szülők a felnőtt kurzusokon, a gyermekek pedig a gyermekkurzusokon keresztül is tudjanak növekedni, fejlődni az Isten megismerésében, dicsőítésében.

Főállásban hidrobiológus, országos és nemzetközi szakmai koordinátor vagyok, egyébként végzős teológus (hitoktatói és lelkigondozói irány), végzett: szakfordító, virágkötő, idegenvezető, hobbi szinten: cukrász, stylist, dekoratőr és lakberendező. Megtérésem óta dicsőítem Istent előbb gyülekezeti énekkarban, zenekarban, majd énekkel-gitárral dicsőítésben, MEKDSZ-ben dicsőítésvezetőként, 2009-től dicsőítő iskolákban, táborokban (Imádság Háza Dicsőítő Iskola, Debreceni Dicssuli, Sófár) és kíváncsian várom, Isten mit tervez velem a jövőben!

ceruza-ikon MEGOSZTOM!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>