LélekJelenLét 2013 | meghívó és jelentkezés

archívum

2013.08.20.


„Érezzétek és lássátok, hogy jó az ÚR!” /Zsoltárok 34,9/

Szeretettel hívunk mindenkit tavaly indult, sikeres hosszúhétvégés programunkra, a LélekJelenLétre, amire 2013. október 3.-6. között Válon kerül sor. Reményeink szerint idén is felkelti az érdeklődést, és segít életútunkon, Isten-kapcsolatunkban.

Ide kattintva máris megnyitható a jelentkezési űrlap – amely pár perc alatt kitölthető:

REGISZTRÁLOK!

Meghívó

Letölthető, kinyomtatható meghívó (PDF)

feltolto_2012 Egy “Lélekzet-vételnyi” szünet

A munka, család és a szolgálatok pörgésében, nagy döntések előtt, kiúttalannak tűnő élethelyzetben, vagy egyszerűen Isten közelségét keresve sokat jelent számunkra, ha lélegzetvételnyi szünethez juthatunk. Ám ha ez sikerül is, a teljes testi-lelki felüdüléshez nemcsak olyan szünetekre van szükségünk, amikor leállhatunk és kifújhatjuk magunkat, hanem olyanra, amikor feltöltődhetünk mennyei erőkkel. Ezeket az erőket az Atya és Fiú Lelke adja, hiszen Jézus megígérte, hogy aki kéri, az kapja a Lelket (Lk 11,13).

Lélek

„Az Úr pedig a Lélek” (2Kor 3,17) Isten pünkösd óta Lelke által van jelen és tapasztalható meg. Lelke által teszi hallhatóvá igéjét, láthatóvá kijelentéseit, Lelke által közöl mennyei erőket. Szeretnénk a hétköznapokban is Isten Lelkére figyelni, s a hétvége programja ennek gyakorlatában kíván megerősíteni bennünket.

Jelen

feltolto3_2012

Ehhez először is meg kell tanulnunk jelen lenni. Sokan a múltba ragadva élnek, mások egyre csak a jövőről álmodoznak, közben a jelent nem tudják értékelni, megragadni, megélni. Nem tudnak jelen lenni. Sok csenddel, és az elcsendesedés különböző lehetőségeivel szeretnénk ehhez segítséget kínálni. Emellett kiemelt figyelmet szeretnénk fordítani arra is, hogy milyen módon lehet a Biblia olvasása/hallgatása közben jelen lenni a Biblia szövegében, történeteiben.

Lét

Isten az emberi létet úgy teremtette meg, hogy a Vele való kapcsolat ápolása mellett a többi emberrel való kapcsolat ápolása is szükséges. Csak e kettő együtt adhatja meg, hogy tágasnak és teljesnek élhessük meg létünket. Ezért az egyéni gyakorlatok mellett közösségi gyakorlatokkal is készülünk. Mindebben szakképzett lelki kísérők állnak rendelkezésre, akik nemcsak szemináriumokat tartanak, hanem emellett minden résztvevőnek személyesen is segítenek abban, hogy tanuljunk odafigyelni az ÚR jóságára egyénileg és közösségileg és lelkigondozást ill. lelkivezetést is nyújtanak.

Gyakorlati információk:

Résztvevők

A programra olyan lelkészeket, presbitereket és 18. életévüket betöltött gyülekezeti tagokat várunk, akik szükségét érzik a testi-lelki megújulásnak, és készek arra, hogy ehhez elsajátítsanak olyan keresztyén lelki gyakorlatokat, amelyek Isten jóságára és szeretetére emlékeztetnek a hétköznapokban.

A program az egyéni épülésről szól és felnőtteknek szól, így jellegéből fakadóan gyermekeknek elhelyezését és házastársak különszobában való elhelyezését nem tudjuk biztosítani.

Szolgálatok

Szakképzett lelki kísérők állnak rendelkezésre, akik nemcsak szemináriumokat tartanak, hanem emellett minden résztvevőnek személyesen is segítenek „végigjárni” ezt a három napos lelki utat, szükség esetén pedig lelkigondozást ill. lelkivezetést is nyújtanak.

Rajtuk kívül egy dicsőítésvezető az énekek kíséretében és lelki vezetésében segít, egy kis szervezőcsapat pedig a program hátterét biztosítja.

Időpont

2013. október 3.-6.

A program csütörtökön 17.30-tól vasárnap 14.00-ig zajlik. Mivel 3 napra épülő programról van szó, későbbi bekapcsolódásra nincs lehetőség.

Helyszín

Vál, Szent Mihály Major

A program hangulatához, szellemiségéhez igazodó kellemes, a világ zajától távol eső, nyugodt hely, a váli Szent Mihály Major.

Részvételi díj

25 vagy alatti létszám esetén: felnőttek számára: 16.700 Ft, diákok számára: 14.000 Ft,

26 fő feletti jelentkezésnél felnőtteknek: 14.500 Ft, diákok számára: 13.000 Ft.

(korlátozott számban külön szoba 1500 Ft/éj, illetve ágynemű 500 Ft/ fő külön díj ellenében vehető igénybe.)

valimajor

Jelentkezés

feltolto2_2012 1. Ide kattintva nyitható meg a jelentkezési űrlap – amely pár perc alatt kitölthető:

REGISZTRÁLOK!

Jelentkezési határidő: 2013. szeptember 30.

2. A részvételi díjat két részletben kell befizetni: a jelentkezéssel 2013. szeptember 30.-ig 5.000 Ft előleget, a fennmaradó részt pedig a helyszínen. Az előleget a Sófárnak nem áll módjában visszafizetni a részvételi szándéktól való elállás esetén sem.

Bankszámla információi az átutaláshoz:

Sófárhangoló Közhasznú Egyesület, 2360 Gyál, Szent István u. 16.

Számlaszám: Erste Bank 11600006-00000000-33740492

Közlemény: “Név – LélekJelenlét jelentkezés”

További információ:

Pordán Ákos 06/20-3772236 | akos.pordan@gmail.com

Szeretettel várunk!

Sófár Csapat

Képek a tavalyi Feltöltőállomásról

ceruza-ikon MEGOSZTOM!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>