Sófár a Csillagponton!

blog

2013.04.24.

A Sófár újra ott lesz a Csillagponton!
2013. július 23.-27. Mezőtúr

Ha Csillagpont, akkor biztos mindeninek eszébe jut, többek között, a Lehetőségek Piaca is, ahol több keresztyén szervezet és alapítvány is megmutatja magát a nagyközönségnek, ahogy a Sófár is.

Nagyon fontos számunkra a Csillagponton való jelenlétünk. Nem is gondolnátok, hogy a Csillagpont és a Sófár kéz a kézben járják útjukat évek óta, és hogy tulajdonképpen ezen a fesztiválon „debütált” a Sófár maga is 2005-ben. Kovách János így emlékszik vissza:

„Énekes-Zenés Dicsőítés a 2. Csillagpont Találkozón: ez volt az az első közös cél, ami beindította agytekervényeinket. Nagy bátorítás volt látni és hallani Thoma Laciékat a Lámpás Dicsőítő Zenekarban a miskolci Regionális Csillagponton: nem lehetetlen vállalkozás, amibe belevágunk. Felkerekedtünk hát, és előadtuk terveinket, ötleteinket a Csillagpont Fórumon, ahol biztatást kaptunk: dolgozzátok ki az ötletet! És megkezdődött a különböző A, B, és C variációk tervezgetése, a bibliai alapok felkutatása, a református dicsőítő zenekarok adatbázisának létrehozása. Hosszas tanakodás után beadtuk javaslatunkat a 2005-ös tavaszi csillagpontos megbeszélésre, és elkészült a 15 zenekarból álló adatbázis is!

És a tervek – ha nem is pont úgy, ahogy képzeltük – de kezdtek testet ölteni… Hajnali ébredések, a reggeli áhítaton szolgáló zenekarok és lelkészek keresése a sátortengerben; zongoracipelés a nagyszínpadról, spontán dicsőítés a kiscsoportvezetőkkel a tábortűznél… Elsőre ilyen és hasonló kis történetek jutnak eszembe a Csillagpontról, de ami a lényeg…: reggelenként a kecskeméti, és révkomáromi dicsőítők és (betegség miatt a gyáliak helyett) egy helyben összeállt dicsőítő csapat szolgált.

Annak ellenére, hogy ezek az áhítatok meglehetősen korán kezdődtek, sokan összegyűltek azért, hogy ilyen formában énekkel- zenével dicsőítsék az Urat. Egyik délután pedig az Összevont Református Dicsőítő Zenekar (veszprémi, gazdagréti, Szilágyi Dezső téri református dicsőítők) szolgált a kisszínpadon. Ezen az alkalmon tele volt a kisszínpadi sátor és csak úgy zengett a dicsőítés. Azt hiszem, ekkor láthattuk leginkább, hogy érdemes volt annyit dolgozni, szervezni, próbálni.

Számomra az egyik legemlékezetesebb pillanat az volt, amikor a szolgálat után a zenekar tagjaival közösen adhattam hálát Isten áldásáért! Jó volt érzékelni, hogy valóban van igény az énekes-zenés dicsőítésre, ezt mutatta az is, hogy több alkalommal alakult ki spontán, nem előre megszervezett dicsőítő alkalom (pl. dicsőítés a KIE kávéházban, tábortűznél).”

Mindamellett, hogy a lehetőségek piacán jelen leszünk, a Dicsőítő színpadnak minden szervezésével Kiss Sámson Endrét bízták meg a CsillagPont vezetői és ő is nagy erőkkel fogja képviselni a szervezetet.

Thoma László, és Gulyás Anna – a Dicsőítő Iskolából szintén jól ismert tanáraink- pedig a CSP Band-ben fognak közreműködni. Thoma László így bíztat titeket:

„A Sófár jelenléte szerintem nagyon fontos a CsP-n. Egyrészt azért, mert sokan nemtudnak arról, mi a Sófár, milyen egy Dicssuli. Nem tudják, hogy ez református, vagy mitől az. Eközben szerintem (miközben mi beszélhetünk a Sófárról) mi is tanulhatunk másoktól. Megismerhetünk másokat, felismerhetjük bennük is Krisztust, párbeszédben lehetünk olyanokkal is, akik nem feltétlenül hasonló módon élik meg a dicsőítést, vagy Isten jelenlétét. Ez a dialógus és kölcsönös nyitottság a fontos. Másmilyenek vagyunk- sokféle ember lesz ott. A Sófár képviselőjeként miközben megoszthatom az átélt tapasztalataimat, tanulhatok másoktól is.”

A Csillagpont az a hely, ahol több ezer keresztyén fiatal fordul meg, és keresi érdeklődve azt, ami a legjobban megérinti őt! Miért ne lehetne ez a Sófár! Ahhoz, viszont, hogy ez valóban megvalósuljon, szükségünk lenne a segítségetekre a Sófár-standon (a Lehetőségek piacán)! Készülünk, játékkal, kvízzel, szóróanyaggal és zenekari regisztrációval. Szeretnénk, ha az a sok ezer fiatal sok hozzájuk hasonló mosolygós arcon keresztül látná meg a Sófárt, és mindazt, amit képvisel! Tehát rajtatok keresztül!!!

Amire hívunk benneteket: Gyertek el a Csillagpontra és szolgáljatok a Sófár-standon! Ha akár csak egy nap fél órát be tudsz vállalni, jelentkezz bátran! Jelentkezni pedig a heni0813@gmail.com e-mail címen tudtok.


Várjuk a jelentkezéseket, és a segítségeteket nagy szeretettel!

ceruza-ikon MEGOSZTOM!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>