Dicsőítő Est beszámoló

napló

2012.05.20.

„Azon a napon… örültek, mert az Isten nagy örömöt szerzett nekik. Még az asszonyok és gyermekek is örültek. Messzire elhallatszott, hogy mennyire örülnek…” / Nehémiás 12,43 /

Már csak egy hónap! – Ugye jössz? – Már csak 5 nap / 3nap / 11 óra… van hátra!!! :-)

Ilyen és hasonló hozzászólásokkal, felkiáltásokkal és állapotokkal találkozhattam már jóval a dicsőítő nap előtt. Hát igen, mindenki készült… Fontos volt a készülődés, mert közben lélekben is készül az ember. Azzal az örömmel mentem, hogy végre részt vehetek a szolgálatokban. Ez volt a fejemben. És még valami: nagyon szerettem volna találkozni Istennel.

Sok szervezés, várakozás, imádság, próba után végre felcsendültek az első akkordok, gyülekeztek az emberek, főtt a tea és kisütött a nap. Jó volt az ismerős arcokat látni. Főleg, hogy mindegyik nevetett és örömöt sugárzott. És jó volt látni, hogy növekszünk. Jöttek új emberek is, akikkel – bár nem ismer mindenki mindenkit – ugyanaz a kapocs köt össze bennünket: Aki miatt eljöttünk.

Idén különleges csemegével leptek meg bennünket a szervezők: összeállt a tanárzenekar! Nehéz dolguk volt a hatvani hillsong után… Azért is jó a sófár, mert a dicsőítéshez egy olyan klassz zenei élmény társul, ami egyszerűen magával ragad. Amikor elindul a zene, akkor azt élvezzük, majd „a Szent Lélek leszáll és minden megváltozik” és jelenléte új erővel tölt fel. Térdre ejt, majd szelíden felemel. Végül legszívesebben táncolnék.

„…teljes öröm van te nálad…” /Zsoltárok 16,11/

Eljött Isten. És én olyan boldog voltam. Igéje nem véletlenül örömhír. Aki megtapasztalja jelenlétét, azt olyan örömmel és boldogsággal tölti el, ami egyszerűen hihetetlen. Nagyszerű volt átélni és látni másokon (a fiataloktól az idősekig), hogy ők is együtt örülnek.

Szünet. Teaház. Régi arcok – Mi van veled? – Te is? – Képzeld… – nevetés, ismerős nyüzsi.

Az igehirdetésről sajnos lemaradtam – mind lélekben, mind fizikailag – de sokfelől hallottam, hogy nagyon jó volt.

Hazafelé ebben a felhőben mentünk. Teli torokból szólt a hosanna a 11-16-42 éves torkokból.

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki részt vett a szervezésben bármilyen formában és azoknak, akik eljöttek! Csodás volt.

És akinek tetszeett és ki akarja próbálni milyen ez, ha egy héétig taaart az jöjjön el Augusztusban Nagykőrösre SÓFÁRRA!

„Fújjátok meg ezeket a harsonákat az öröm napjain” /4Mózes 10,10/

Pordán Annasára

ceruza-ikon MEGOSZTOM!
ceruza-ikon HOZZÁSZÓLÁSOK!

One Response to “Dicsőítő Est beszámoló”

  1. Smiley face

    Petra: Köszönjük. Az igéket is. Sajnálom, hogy nem hallottad az igehirdetést.

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>