Dicsőítő Est zenekar bemutatkozó

hírmondó

2012.04.20.

A Sófár Dicsőítő Esten szolgáló két zenekar bemutatkozóját olvashatjátok! A rövid írásokban a két csapatot ismerhetitek meg, egyelőre még virtuálisan, de hamarosan élőben  is!

A Sófár Dicsőítő Iskola tanári zenekara

Nagy álmunk vált valóra, amikor az első református dicsőítő iskolában, 2008 nyarán Sárospatakon először állt össze ez a dicsőítő csapat a kurzusvezető zenészekből. Ez az évről évre változó zenekar a Sófár Dicsőítő Iskola minden estéjén valamilyen formációban feláll és vezeti-kíséri a közös éneklést. Az utóbbi években gyakorlattá vált, hogy minden este más-más stílusban és felállásban zenélünk, példát és bátorítást adva ezzel arra, hogy a gyülekezeteinkben is sokféleképpen, többféle zenei stílusban, zenekari felállásban kísérhetjük a közös éneklést. A nagyzenekari felállások mellett felejthetetlenek maradnak a “minimálos”, 2 szál gitáros formációk, a népies stílusú estek, vagy a rockos felállások. Meggyőződésünk azonban, hogy a dicssulis dicsőítések soha nem a változatos hangszerelések és zenei stílusok miatt voltak annyira áldottak, mélyek, annyira erőteljesek és sokak számára Isten formáló eszközei. Hanem a résztvevők miatt, akik nyitott és dicsőítő szívvel énekeltek velünk együtt, lelkesen az Úrnak.

Nagy öröm az egész csapatnak, hogy a Dicsőítő Iskola falai közül kilépve most egy országos Sófár-rendezvényen is szolgálhatunk. Reméljük, hogy ezzel nem csak “egy kis dicssulis hangulatot” tudunk hozni, hanem hasonlóképp, mint a dicsőítő iskolákban, Isten formáló erejét és ámulatra méltó dicsőségét is megtapasztalhatjuk majd együtt, újra.

Az a formáció, amelyikkel a Dicsőítő Estre készülünk, nagyrészt a tavalyi – és egyben idei – tanárokból áll fel:
Andrási Lacó – basszusgitár
Bártfai Gábor – dobok
Fekete Károly – el. gitár
Hutvágner Erika – ének
Kinczel Dániel – zongora
Kiss Sámson Endre – ak.gitár, ének
Szabó András – ének, hegedű
Thoma László – ének

A hatvani dicsőítő csapat

A hatvani dicsőítő csoporttal találkozhattatok már tavaly a Sófár Virrasztáson, ill. némely tagjával a dicsőítő iskolákban is.

Isten sokféle kegyelmének gazdagsága lelhető fel a csoportban, melyben ifjak és ifjú lelkűek magasztalják együtt Istent. A dicsőítő csoport létrejötte egészen a ’80-as évek végére nyúlik vissza, amikor egy ébredés során egyre több fiatal kezdte keresni Istent. Iránta való hálájukat és túlcsorduló örömüket leginkább énekben, zenében kezdték kifejezni. Hamarosan felállt az első dicsőítő csoport, mely szombatonként az ifjúsági alkalmon szolgált. Ez az alkalom az évek folyamán átalakult: egyre több korosztályból jöttek szívesen, így családi Istentiszteletté vált, melyen jelenleg is minden alkalommal szolgál a dicsőítő csoport. Örömünkre szolgál, hogy a felnövekvő generáció is bekapcsolódik Isten dicséretébe, s ebben a Sófár dicsőítő iskolának is sokat köszönhetünk.

Visszatekintve, azt láthatjuk, hogy átmentünk mélységeken és magasságokon is, de hű az Isten, aki elhívott; egyedül Őt illeti minden dicsőség. Azt reméljük, hogy a dicsőítő esten Veletek együtt mehetünk az Ő jelenlétébe!

ceruza-ikon MEGOSZTOM!

SZÓLJ HOZZÁ!

ceruza-ikon HOZZÁSZÓLOK!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>