2011. január hónap bejegyzései

Úgy döntöttünk, hogy letölthetővé tesszük a Sófár Dicsőítő Iskolák kottaanyagait – csak belső használatra! A letöltéshez kérünk, add meg ezt a 3 információt, és rögtön megkapod a linket! (Erre azért van szükségünk, hogy lássuk, hányan érdeklődnek, mely gyülekezetek részéről, és esetleg kapcsolatba léphessünk veled. Az adatok sehol nem fognak megjelenni, nem adjuk át senkinek.)

Jogi nyilatkozat

Ezeket az énekeket egyedül Isten dicsőségére tesszük közzé azaz sem anyagi, sem egyéb hasznunk nem származik belőle. Ahol csak tudjuk, feltüntetjük az ének szerzőjét/szerzőit. Ha olyan éneket találsz itt, amelynek Te vagy a szerzője, azt kérjük, hogy jelezd nekünk emailben a [sofarportal kukac gmail pont com] címen, ui. szeretnénk hogy a szerző jóváhagyásával kerüljön fel minden ének. Ha pedig úgy látod szerzőként, hogy egy anyag a te szerzői jogaidat sérti, vagy nem szeretnéd, hogy éneked fent legyen Portálunkon, jelezd ugyanott, és levesszük. Célunk, hogy ezek az Istent dicsőítő énekek mindenki számára elérhetőek legyenek, és segítsék gyülekezeteink megújulását és épülését az Isten dicséretben.


Ez a kis szösszenet még decemberben született, nagy havazások idején. Most, hogy kaptunk újra egy kis ízelítőt a hóból, legalábbis itt, Veszprém környékén, gondoltam végre aktuális ez a kis iromány…

Reggel, ahogy kinéztem az ablakon, láttam, hogy a tegnapi hópaplan helyén immár „hódunyha” duzzadozik… akkor eldőlt: ma sem viszem el a kocsit, hogy feltegyék rá a téligumikat. Ez lett volna a harmadik kísérlet, de ez a „dunyha-dolog” végleg megpecsételte abroncsaim sanyarú sorsát: feladtam. Az autó marad a garázsban, én pedig gyalog (!) közelítem meg munkahelyemet. Ez a “feladás” azonban cseppet sem volt keserű, sőt még meg is cirógatott valamit belül valami huncut, gyermekkoromból elősompolygó örömféleség. Tovább… »


Moastanában elkeveredtem a Berklee zeneiskola egyik oldalára, ahol néhány leckét ingyenesen meghallgathatunk/letölthetünk.

Tovább… »


Gary Chapman: Istenre hangolva

Bizonyára sokunk előtt ismert a híres keresztény pár- és családterapeuta Egymásra hangolva című könyve, amely a szeretet öt legjellemzőbb kifejezési formáját: az elismerő szavakat, az ajándékozást, a minőségi időt, a szívességeket és a testi érintést ismertetve segít bennünket hatékonyabban kommunikálni és befogadni szívünk  rezdüléseit. Az alapmű megjelenése után még számos változatban látott napvilágot a téma az író tollából és ezek közül egy különleges, Isten szeretetnyelveit bemutató kötetet ajánlok most mindenki figyelmébe. Tovább… »


szöveg: Montgomery Jakab | dallam: Ősi ír dallam | fordítás: Csomasz Tóth Kálmán

aszerk.: A Hangár első darabja hadd legyen egy igazán ősi dallam, egy régi gyülekezeti ének, amely azonban minden generáció számára kedvelt a mai napig. Nem csoda, hisz a mai embernek is aktuális, szenvedéllyel teli, mély imádságot fogalmaz meg.

szöveg

1. Lelki próbáimban, Jézus, légy velem,
El ne tántorodjék tőled életem.
Félelem ha bánt, vagy nyereség kísért,
Tőled elszakadnom ne hagyj semmiért.

2. Ha e világ bája engem hívogat,
Nagy csalárdul kínál hitványságokat:
Szemem elé állítsd szenvedésidet,
Vérrel koronázott, szent keresztedet.

3. Tisztogass bár bajjal olykor engemet:
Kegyelmeddel szenteld szenvedésemet;
Bár e test erıtlen: te oltárodon
Keserő pohárral, hittel áldozom.

4. Ha halálra válik testem egykoron:
Ragyogjon fel lelked e hitvány poron;
Ama végsı harcon rád bízom magam:
Örök hajlékodba fogadj be, Uram!

hanganyag

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

A ReFúzió együttes feldolgozása. Tovább… »


Szeretettel hívunk és várunk egy egész éjszakát betöltő, Istent dicsőítő virrasztásra, ahol a hangszeres dicsőítés mellett újra megtapasztalhatjuk a közbenjáró imádság erejét, és egymás hite által is épülhetünk.

Helyszín:  Gazdagréti Református Gyülekezet, 1118. Budapest, Rétköz u. 41.

Időpont: 2011. április 1. 20:00 – április 2. 8:00.

Előzetes jelentkezés nem szükséges, és korhatárt sem szabunk, így hát mindenkit szeretettel várunk!

Részvételi díj sem lesz, de sütivel, salátával és/vagy üdítővel hozzá lehet járulni az alkalomhoz.

A részletes információkról hamarosan értesítünk!

Nyisd meg ajkamat, Uram, és dicséretedet hirdeti szám.
/Zsolt 51,17/

Nyisd föl szememet, hogy megláthassam, milyen csodálatos a te törvényed.
/Zsolt 119,18/

Nyisd meg a vakok szemeit, hozd ki a börtönből a foglyokat, a fogházból a sötétben ülőket!
/Ézs 42,7/


Szemfüles olvasóink már láthatják, hogy valamiféle átalakulás kezdődött el az új évben itt, a Sófár Portálon. Igen, valóban nagy terveink vannak a Portállal, és úgy néz ki, hogy most végre sikerül ezeket valóra is váltani, hiszen új szerkesztőség állt a Sófár Portál élére. A szerkesztőségről és a tervek felvázolásáról azonban később írunk, most az egyik legnagyobb átalakítást szeretnénk beharangozni.

Ahogy azt megsejtettük az utóbbi időben, és aztán a szavazataitokban is visszatükröződött: leginkább egy olyan ének-, kotta- és hanganyagtárat szeretnétek itt, a református dicsőítő portálon látni, ahol megtaláljátok a kedvenc énekeiteket, ahol meg is hallgathatjátok és letölthetitek a kottáját mindenféle formában.

Rászántuk magunkat, és elindul a munka: 1-2 hetente bővülő kínálattal megnyílik a Sófár Portálon a HANGÁR! Egy kis szójátékkal élve: hang-ár… szeretnénk, hogy valóban elárasszunk titeket mindenféle anyaggal, -köztük jó sok hanggal – ami hasznos lehet az énekek tanulásához. Másrészt pedig: a hangárok elég nagyok, és sok minden beléjük fér – hát reméljük, ez a hangár is meg fog telni idővel sok értékes anyaggal!

De nézzük, mi az, amit megtalálhatsz majd a hangárban! Tovább… »


Egy országos, felekezetközi böjt felhívását tesszük közzé oldalunkon, melynek forrása az imabojt.blog.hu weboldal. A meghirdetett böjt 3 héten át tart és ezen a héten kezdődik. A továbbiakban ismertetjük az imatémákat és a bekapcsolódási lehetőségeket! Tovább… »


A Református Egyház Liturgiai Bizottságának felhívására készült el a Sófár dicsőítő mozgalom ill. az annak keretet adó  Sófárhangoló Közhasznú Egyesület javaslata a református liturgia megújításáról. Javaslatunkat a megadott határidőben (tehát 2010 dec. 15-ig) elküldtük a bizottságnak, most pedig közzétesszük itt, a Sófár Portálon.
A javaslat első aláírói Egyesületünk ill. a Sófár Szervezőcsapat tagjai, de ha egyetértesz mindazzal, amit megfogalmaztunk, arra kérünk, hogy csatlakozz Te is az aláírókhoz! Ezt megteheted a cikk alján lévő rövidke űrlap kitöltésével, vagy facebook-os felhasználóként a “Tetszik” gomb megnyomásával. Köszönjük!
Tovább… »


A Lámpásról, azt hiszem még sokáig a miskolci Sófár csapat fog eszembe jutni. A második nap ők vezették a dicsőítést. Képzeljetek el egy zsúfolásig megtelt színpadot tele lelkes énekessel és zenésszel, amint teljes erővel, beleadással vezetik a dicsőítést! Ez a Lámpás Dicsőítő Zenekar.

Tovább… »


Az album címe nemcsak egyszerű és frappáns, de találó is: mert aki meghallgatja, annak valóban áldássá lesz. Az első pillanattól kezdve hallható: itt dicsőítésről van szó. 

A zenekar szívből jövő dicsőítése érződik, és árad. A zenei stílusra a lírai hangvétel, és a hangszerek dominanciája jellemző.

Tovább… »


6 dicsőítés teljes MP3 hanganyaga és fényképei, élő, amatőr hangfelvétel

Ha a CD-t berakjuk a gépbe, az első feladat, hogy kiválasszuk, mit akarunk: meghallgatni egy-egy dicsőítést, vagy csak néhány dalt. Én azt javaslom, hogy hallgassatok végig teljes dicsőítéseket. …amikor így hallgatom, magával ragad a dicsőítés. A másik tanácsom, hogy ne csak hallgassatok bele a cd-be hanem énekeljétek-dicsőitsétek együtt a zenekarral. Hiszen ez az egész cd-nek a célja és értelme.

Tovább… »


Egy csapat dicsőítő gyerek és felnőtt, akik őszintén mennek a Bárány Trónjához vágyukkal „Fenségednek trónusát / Vágyom látni már”, és szeretetükkel „Dicséreted zengi szám / Szívem úgy imád” (Ébredj lant és hárfa). Megvallják életük értelmét, teljességét, szívük elkötelezettségét: „Jobb egy nap Házadban, mint máshol ezer / Nélküled nincs nekem életem.”

Tovább… »


Sófár Csapat

A Sófár Csapat szerveződésünk szolgálócsoportja, amelynek célja a Magyarországi Református Egyház gyülekezeteiben Isten dicséretének és imádatának megerősödése és elmélyülése mind a gyülekezeti tagok személyes, mind a gyülekezetek közösségi életében.

Sófárhangoló Egyesület

A Sófár céljainak megvalósítását segítő, annak hivatalos formát biztosító egyesület, amely 2009 tavaszától működik gyáli székhellyel, melynek hivatalos címe:
Sófárhangoló Közhasznú Egyesület
2360 Gyál, Zrínyi Miklós u. 33.
Számlaszám: Erste Bank 11600006-00000000-33740492

Sófár Portál szerkesztőség

A portált működtető szerkesztőség, amelynek célja: fórum biztosítása a dicsőítéssel kapcsolatos kérdések megbeszélésére, tanitások megosztására, információk továbbadására.
E-mail cím: szerk@sofarportal.hu